Pai incearca sa asculti pe furis cand poti ce vorbeste la telefon mama ta, si cand o sa stii mai mult du-te la ea, dar nu o intreba direct, intreab-o cum o mai duce, ce mai face, incearca sa te apropi de ea astfel ca pana la urma o sa-ti spuna tot.
Iti spun cu tot regretul pentru situatia in care va aflati ca orice fiinta doreste sa fie iubita, sa simta apropierea fizica fata de o alta persoana. Din pacate de cele mai multe ori fizicul domina psihicul si faptul ca tatal tau nu e langa ea de ani buni nu ajuta chiar deloc chit ca munceste pentru familie.
Imi pare rau sa-ti spun ca eu o inteleg. E foarte greu sa fii singur.
DEci,eu cred ca poate mama ta s-a saturat sa-l astepte...sau pur si simpu si-a dat seama ca tatalui tau nu prea ii pasa.Tu ar trebui sa o intelegi si sa-i respecti deciizile.Ar trebui sa vorbesti cu ea si sa-i spui sa-ti explice ce s-a intamplat! poate ca a avut o discutie cu tatal tau si nu a avut curajul sa iti spuna! ea se gandeste la binele tau! Ar trebui sa vorbesti cu ea! Poate si-a gasit pe cineva care o va poate face fericita! AR trebui sa o intelegi daca va fi asa!
Off, alta poveste in familie. Tatal tau, cum ai zis tu, munceste in strainatate, tu, fiind fata, nu ai curajul sa ii zici mamei tale tot ce simti..este normal, dar si o femeie are nevoie de alintari sau alte chestii de la niste barbati. Cum zici tu acum, este maritata..aici este cam greu, incearca sa vorbeste totusi cu ea, ca atunci cand o prinzi intr'o situatie. buna, sa zicem asa, de ce face asta, de ce nu se gandeste la tine, la fratiorul tau, care e mai mic.Dar, poate sunt alte chestii care tu inca nu le stii..cum ar fi ca tatal tau sa aiba o alta relatie in straintate, dar nu te gandi la asta. Totusi vorbeste cu mama ta, intreab-o ce se intampla cu adevarat, daca mai vorbeste cu tatal tau, mai multe chestii ' ca fetele '. Incearca sa discutii chestii personale ..cum ar fi, ' ce mai face tata ', ' ai mai vorbit cu tata ', si cu timpul te poti axa si pe alte chestii gen ' mai ai sentimente pentru tata '. Tu esti fata, stii mai multe decat mine, eu fiind baiat. Oricum, iti urez multa bafta, sper sa ti se 'aseze' lucrurile pe la tine. :*
Nu poti sa il suni tu sa ii zici asta, deoarece probabil o va contacta inapoi pe mama ta si ii va spune ca a vorbit cu tine, insa ai putea sa faci in felurile urmatoare:
1.Prinzi curaj si vorbesti deschis cu ea iti poti spune asa:"Mama, am vazut ca vorbesti cu un alt barbat ..nu crezi ca nu e drept fata de tata? Sunt copilul tau si merit sa stiu si eu ce se intampla, ce fel de de educatie ne dai tu asa?"
2. Poti incepe sa stai mai mult pe langa ea(in bucatarie, la Tv etc. iar cand va primi un mesaj de la respectivul tu sa ii aduci telefonul si sa ii zici ca a primit un mesaj apoi sa il citesti in fata ei si sa pari surprinsa, ca si cum nu ai sti nimic apoi sa ceri explicatii
3.Sa ii arunci cartela/cartelele ca sa nu mai ia legatura cu el..mai ales daca stii unde le tine
Oricum mai intai ai foarte mare grija sa nu fie doar un simplu coleg de munca sau ceva...si sunt sigura ca daca mama ta ales aceasta cale poate ca stie ce face, dar daca tu totusi incerci sa o impiedici, urmeaza una dintre sfaturile mele in caz de iti sunt de ajutor! Pupici:*
Nu eşti chiar atat de firavă precum vrei să pari, dacă faci curăţenie prin casă nu trebuie neapărat să cauţi şi în geanta mamei tale, în dulap/ vrei să spui că tu îi aranjezi hainele? nu, aici nu este vorba de curăţenie ci de spionat.
"Timpul a trecut, ''suspiciunile'' au ramas, reprosurile asupra comportamentului meu au inceput sa apara.(''de ce esti atat de rece cu mine, stii ca putem vorbi orice, nu te mai rastiiii la mine, de ce ma judeci'') Acest text explică destul de clar că ai putut vorbi deschis cu mama ta despre acest fapt şi că poţi vorbi deschis despre oricare altul cu oricine indiferent cine este, de aia ai şi scris o întrebare atat de lungă.
Te contrazici în ceea ce spui "pe mine nu cred ca m-ar afecta prea tare un divort" pe tine oricum nu te afectează indiferent de ceea ce se va întampla, problema nu este mama ta ci tu. Dacă fratele tau are 8 ani tu ai cam 10-12 ceea ce inseamna că mama ta ar fi trebuit să aibă cam 30-32 de ani, dacă a cunoscut pe altcineva nu este nimic rau în asta poate că şi tatal tau a cunoscut pe altcineva acolo unde este şi parinţi tai se poate să fie deja divorţaţi fără ca tu să şti.
Eu sunt tare curios de logica ta Anunnaki : Deci daca fratele ei este de 8 ani ea ar trebui sa fie de 10-12 ani si mama ei de 30-32? De unde si pana unde?
Sarind peste mica mea curiozitate, daca pe tine SashaUhm nu te afecteaza divortul inseamna ca tatal tau este demult in strainatate. Cel mai greu si cel mai just lucru este sa mai incerci sa vorbesti cu ea. Va fi un soc pentru amandoua dar odata ce va trece, se vor limpezi multe lucruri!
Nu zic ca nu o inteleg, dar nici sa ascunda`!
Nu era mai simplu sa divorteze si sa inceapa o relatie, in mod oficial, cu acel barbat?
Merci pentru raspuns`!
Daca tatalui meu nu ii pasa, nu o batea la cap sa vorbeasca in fiecare seara, nu ii trimitea mesaje ziua ca ii este dor de noi si etc.
Puteam sa o inteleg de prima data, daca venea si imi spunea.
Mai pe ocolite, mai direct.
Merci de raspuns`!
Ba da era mai simplu, dar poate ca nu-i vorba decat de ceva fizic. Asta nu inseamna ca e bine sa inseli doar pentru ca ai circumstante atenuante, doar ca unii asa gandesc, si atunci a ascuns gandind ca oricum e doar pentru sex si nu trebuie sa afle nimeni.
Vorbeste cu tata in fiecare seara, cate 3-4 ore si uneori stau si se uita unul la celalalt fara sa zica nimic.
Banuiesc, de fapt sunt sigura, ca se crede intr-un triunghi amoros, pentru ca practic, teoretic si gen fizic, joaca la dublu.
De fiecare daca cand vine in discutie relatia dintre ea si tata, nu pare ca i-ar pasa prea mult ce face el, cum o duce.
De vazut, s-au vazut la sfarsitul lunii octombrie, cand ea a plecat la el o saptamana. Si da, stiu ca nu ajunge, dar pana la urma nu cred ca sunt singurii care sunt ''despartiti'' din cauza distantei.
Oricum, iti multumesc mult, mult, mult pentru ''sustinere'', ca sa spun asa.
Si daca e doar pentru sex, de ce intarzie doar jumatate de ora?
Daca o termina asa repede, inseamna ca baiatul se satura repede si pentru ce mai sta cu el?
Nu cred ca e vorba de sex (inca), cat de acele cuvinte ''speciale'' pe care oricum, le aude de la tata. Ce-i drept nu fata-n fata, dar le aude.
Ei si tu acuma, vrei si tu sa fie toti maratonisti sexuali?
'' iubirea mea'' nu poate venii de la un simplu coleg, mai ales ca eu ii cunosc toti colegii, iar singurul cu numele respectivului, este insurat, are copil si mno.
Si daca i-ar spune ca am vorbit cu el, nu ar fi o problema, poate ar realiza si ea ca nu de glumit cu astfel de chestii si v-a inceta.
Oricum, folositoare sfaturile si iti multumesc.
Eram ironica, sau cel putin incercam`!
De ce nu? daca tot vrea calareala s.o faca bine.Zic`!
Nu stiu de ce, dar pur si simplu ma lasa rece raspunsul tau.
Nu am cautat in geanta ei, doar ca pur si simplu s.a nimerit sa ma trimita sa-i aduc ceva din ea, si geanta a inceput sa vibreze`!
Vibrator in geanta? Ce inteligent.:\
Iar faza cu dulapul; ce sa-i faca eu daca are maini de plastic si l.a scapat cand l.a luat din dulap?
Probabil da, puteam sa vorbesc, dar cand simti ca iti este peste mana sa faci ceva, sa-i explici, tu, un copil de 15 ani unei femei de aproape 40 de ani ca nu e bine ce face, te retragi.
Si daca am pus intrebarea, care e problema ta?
Da am pus-o pentru ca aici se judeca utilizatorul, nu persoana din fata monitorului.
Ma cunosti, ca sa poti sa ma judeci, ca de ce nu am vorbit cu ea?
Stii cat de emotiva pot sa fiu?
Daca erau divortati mai vorbeau in fiecare seara?
Iar cand se vad se tin de mana ca niste copii mici care, vai doamne sunt si ei indragostiti?!
Nu judeca o carte dupa coperta, iar omult dupa aparente.
Si daca tot nu esti capabil sa dai un raspuns pe masura intrebarii, taci`!
Si ca sa inchei la fel ca tine, cu acelasi ''bun simt'', o saptamana cat mai proasta`!
Mercii`!
Probabil va trece, dar raman urme, mai ales in ceea ce priveste increderea, atat in ea, cat si in mine.
Nu e vorba ca nu m-ar afecta, ca mno. te gandesti ''bai, azi trebuie sa ma duc la ala ca asa au stabilit si maine al ala..si tot asa si hai sa iesim in familie, dar stai ca nu mai am, ca...'' mdeee.
Oricum, mercii pentru raspund`!
Ar fi trebuit să fi afectată de ceea ce se întampla sau dacă nu eşti măcar să pari a fi dar tu razi eşti ironica, sau cel puţin încerci, contravine situaţiei în care te afli.
Ştiu că poţi să fi emotivă toate fetele pot dar asta nu înseamnă că eşti sau că vei fi vreodată, tu nu cauti ajutor sau sfat cauţi sprijin moral şi încurajare pentru că nici tu nu şti dacă ceea ce faci este bine. Înteleg că faci parte dintr-o familie dezorganizată, dar întegrăndu-te în social te dezintegrezi familiar, de ceea ce nu eşti încă conştientă, niciodata societatea nu-ţi va oferi ajutor, nu se poate ajuta nici măcar pe ea. Nu trebuie sa te cunosc, îmi pot da seama cum gandeşti dintr-un singur text scris. Tot ceea ce avem mai scump pe lume este familia din care facem parte, indiferent că este sau nu aşa cum ne dorim va rămane întodeauna baza subzistenţei individuale iar tu intri în conflict cu propria structura ierarhică sau vrei să te ajută să faci asta iar un răspuns negativ ca al meu te nemulţumeşte şi te lasă rece.
Eu as zice sa te comporti urat cu ea,am trecut printr-o situatie la fel de,, ciudata'' si ea mi-a spus :
,,-- Cine e cel care te intoarce impotriva mea?'' Eu i-am raspuns la fel,,--Cine e cel cu care vorbesti zi de zi? Te-am prins. esti o mama oribila'' Si tot odata ii zic asa :,, Cand o sa fiu pe picioarele mele am sa plec si nu o sa te vizitez niciodata, te las sa te manance viermiii''. De un timp am vazut va functioneaza. Spune-i de exemplu :,, O sa regreti tu!'' fara alta replica si ea va intreba la ce te referi. Ii spui ca este o mama rea si ca nu o mai bagi in seama. Ia cartela din telefon si ascunde-o. Sper sa-ti fie de folos sfatul meu. La mine nu mai vorbeste mama cu un,, el''.