Iti recomand sa te duci la psiholog. Si mama ta pare sa aiba nevoie. Nu o lua ca pe o jignire, stiu ca poate suna asa, dar e cam unica solutie.
E dificil pentru că părinții tai nu par genul de persoane care sa inteleaga asta.
Nu ai tu o problema, nu e vina ta.
Pari sa suferi de depresie si nu trebuie sa ai o viata groaznica sa se intample asta. Ce ai tu mi se pare suficient.
Nu as zice ca esti psihopata atat de repede.
Si eu am trecut prin același lucru cand mi-au murit bunicii, dar mie mi se pare inutil sa plangi si sa suferi, nu schimba nimic. Nu am vrut sa ii vad dupa ce au murit, pentru ca am vrut sa imi ramana amintirile de cand erau in viata, dar daca s-a întâmplat, s-a intamplat. Tineam la ei, dar nu puteam schimba nimic.
Asa zisii "oameni normali" mi se par mai creepy cu toate traditiile lor, cu plansul pentru a arata "mortilor?" si celorlalti oameni ca le-a pasat.
Iti recomand Strainul de Albert Camus. S-ar putea sa-ti placa. Personajul principal e exact ca noi. M-am regăsit extrem de mult in acel roman.
M-am gandit si eu ca as putea fi un pic psihopat, dar asta e cool. De ce sa vrei sa fii ca toti ceilalți?))
Eu m-am luptat si cu depresia si inca ma mai lupt. Nici ai mei nu înțeleg aceste lucruri, dar o astfel de experienta te poate face mai puternic.
O problema mai grava mi se pare cea cu frica de atingere. E o fobie destul de rara din cate stiu. In engleza se numeste haphephobia. Peste asta e foarte foarte greu sa treci de una singura, de asta iti recomand sa te duci la un psiholog. Asta iti poate afecta serios calitatea vietii.
Iti recomand, oricum, sa scapi cat mai repede din mediul toxic in care traiesti. Nu stiu cati ani ai, dar invata sa te descurci singura. Eu anul asta plec la universitate, la psihologie si de-abia astept.
Vrei sa stii care e partea buna in toate lucrurile astea, totusi? Nimeni nu e perfect sanatos mintal. Asa zisii "oameni normali" au mai multe probleme decat iti închipui. Observa-i. Diferenta e ca ei nu le conștientizează. (Iti recomand si Veronika decides to die de Paulo Coelho daca tot suntem aici)
Faptul ca accepți ca ai o problema si ca te lupti cu asta te va face mai puternica si te va ajuta sa te intelegi mai bine pe tine si pe cei din jur. Nici nu-ti inchipui cat de putine stiu oamenii despre ei înșiși.
Sper sa reusesti sa iesi din asta si sa fii ok.
Ti-as recomanda si sa iesi din Romania cat mai repede posibil. E un mediu stupid si toxic.
Stiu ce simti si imi pare rau, dar trebuie sa accepti si sa mergi mai departe. Gaseste-ti un obiectiv si lupta pentru asta.
Lupta sa scapi din închisoarea in care traiesti, invata, cunoașterea e putere si nu te lasa doborata de oamenii din jur.
Sper ca te ajuta sa stii ca nu esti singură si ca mai sunt si alții care se lupta cu ce te lupti tu.
Mai rezista câțiva ani. Cand o sa treci peste asta o sa fii mai puternica decat ceilalți.
Bafta.
Bună aici!
Aceeași senzație de regăsire am experimentat și eu alături de Camus, dar asta doar pentru că sunt un adolescent depresiv.
În realitate, romanul face parte din filozofia absurdă și existențialism, adică o prostie de personaj fictiv, un miraj artistic, o nostalgie a vremurilor în care Camus tânjea de atenție.
Sfatul meu, e toxic să vezi sclipire în așa personaje.
Un psihopat disfuncțional nu cuprinde cu imaginația ideea că el ar putea fi "diferit".
Ca să înțelegi mai bine o să fac o paralelă între o persoană care suferă de arahnofobie. Păianjenul poate fi chiar pe creștetul capului lui, însă dacă el nu-l vede, nu i-e frică. Analog e și cu psihopatia, porțiunea creierului care răspunde de conștiință și emoții e mai goală decât stomacul meu acum.
Respectiv psihopații nu își pun la îndoială normalitatea.
Pleaca in america sa te criogenizezi pana cand ai chef si iesi la fel de tanar din capsula prin anul 7000 cand viata va fi mai buna
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Din ce am înțeles ești psihopată și nu te înțelegi bine cu nimeni.
Pentru psihopați e oarecum dificil să își exprime sentimentele deoarece le suprimă deoarece ei sunt mereu calmi în situații stresante cum sunt: astronauții, soldații, chirurgii.
Să fii un psihopat nu e un lucru rău ci unul bun pentru că lumea are nevoie de tine: un om obișnuit nu ar putea face o simplă operație banală, nu ar fi niciun zgârie nori, oamenii nu ar ajunge niciodată în spațiu.
E nasoala treaba
O pb asemănătoare am si eu dar nu se mai agravează pe zi ce trece
Eu zic ca cel mai bine ai face o vizita la psiholog asta te va ajuta
cat despre atingeri e posibil sa te incomodeze din cauza unor traume din copilărie care se derulează in mintea ta
si inca un factor posibil ar fi stresul sau poate ti-e teama de oameni
eu zic ca ar trebui sa te deschizi mai mult fata de cei din jurul tau
si cand te mai atinge cineva gândes-te doar la ceva frumos iar mintea ta o va urma ...incearca sa nu te mai panichezi
daca nu o faci acum cand vei fi mare va fi prea tarziu. Personal eu cred ca treci printr-o perioada in care ești doar dereglat/a
Ai încredere în tine deschide-te socializează si nu te mai panica
O zi frumoasă iti doresc!