Raspunsul il sti deja...trebuie sa pleci! Si este ciudat ca iti dau tie sfatul asta, cand si eu am trecut prin ceva asemanator si nu am avut curaj sa plec eu primul pentru ca o iubeam prea mult. Eu am fost prost, nu trebuie sa faci aceiasi greseala ca mine. Macar sunt mandru de mine ca in momentul in care mi-a zis ca vrea sa plece, i-am raspuns cu un simplu " bine", rece si calm pe din afara, distrus pe dinauntru. Cat despre faptul ca iti reproseaza despre trecutul tau, este vina lui ca a crezut ca te poate accepta asa mai murdara si vina ta ca nu ai stiut sa iti pastrezi reputatia de femeie, si nu zic sa fi fost virgina, este normal sa ai relatii si sa faci dragoste, dar una este sa ai cateva relatii serioase, alta-i sa dea toti in tine si sa te mai stie toata lumea. Cred ca faptul ca ai un trecut mai dezastruos este unul din motivele pentru care se poarta asa abject cu tine. Am mai spus asta, oricate feministe mi-ar sari in cap, bodycountul si cu cine umblii dea' lungul timpului, conteaza al naibii de mult. Barbatul vine cu resursele, puterea si statusul social. Femeia vine cu frumusetea, tineretea si reputatia. Iti doresc numai bine, este oribil cand te raneste persoana pe care o iubesti din tot sufletul tau, am trecut si eu prin asa ceva.
Dependenta. Ori iei o decizie radicala, spontana si nu mai dai imapoi, ori apelezi la un psiholog. E trist ca ai 20 de ani si te complaci in asa ceva. N-ai respect de sine.
Pai ieri ziceai ca nu te simti bine fara el si ca a venit special pentru tine din Germania si acum 10 zile tu ii controlai lui telefonul si te ingrijorai de fosta. Daca vorbesti despre acelasi om, el ar putea bine mersi sa isi faca de cap prin strainatate si nu numai si sa vina la tine ca la hotel. Asta ar explica senzatia ta ca tragi de relatie. Injuraturile si cuvintele urate nu au ce cauta intr-o relatie buna.
In primul rand,buna drăguță!
In al doilea rând,ți-ar răspuns singura la întrebare!"îmi vine să iert orice cuvânt urat[...]nu știu dacă e dependenta"
Pai clar este și este una foarte agravată! Nu vreau sa te sperii,însă ești atât de manipulată încât crezi că orice panarama de lucru ți se întâmplă e iubire, ei bine ce îți face timpul e ORICE, NUMAI NU IUBIRE!
Spre nefericirea mea, am avut de-a face si eu cu o vampiră de energie care mă epuiza non-stop!
Nu a fost un proces ușor de detoxifiere, însă cu putina voința am înlăturat răul de la rădăcina! Cum? Am incercat sa fac mici spre a mă împaca cu gândul că ea nu mă merita și că nu are rost sa mai trag înainte cu relația asta de 2 bani! Repet,nu e ușor,dar nu e nici imposibil!
Nu trebuie sa mai tragi,ci pur și simplu trebuie sa realizezi că el chiar nu te merita!
Chestiile pe care ți le face, clar sunt super toxice,așa-mi făcea fosta! N-aveam voie sa vorbesc cu colegele,nu aveam voie sa am cunoștințe fete,că deja îmi făcea scandalul cat capra! Ok,ești gelos,dar gelozia asta deja e dusa la extrem! Până la urmă sunt om,nu plasticul tau de la pufuleți
Așa cum el are pretenții,că sigur are,fii tu cea egoista și iubește-te pe tine,nu pe el! El nu merita! El e acel rău necesar pentru a te maturiza,e acea persoana de tip lecție care te supune torturii și te terorizează, dar care are ca "scop" maturizarea ta!
Repet! Ceea ce ai tu este DEPENDENȚĂ, nici pe departe IUBIRE!
Daca vrei sa te ajut cu mai multe sfaturi sau nu știu, orice, mă găsești pe ig la mihai._. 1829! Cu drag ajut! Mai ales că eu personal nu am avut acest suport din partea nimănui?
Însă nu tot timpul!
Multe persoane mi-au spus că la psiholog se duc mai mult sa cheltuie bani decât să fie eficienți, eu in acest caz nu mă pronunț, zic doar ceea ce am auzit, însă mă îndoiesc că psihologul îmi poate da vreun sfat bun, atât timp cât el nu a trecut prin ceea ce eu am trecut și e și normal oarecum, pentru că nu e de vina omul acela că el o învățat doar chestii teoretice și nu practice.
Multe ar fi de zis, putine ar fi de ascultat însă.
Hei. Povestea asta e una foarte comună și veche. Ea se leagă de ceea ce trăim acasă, felul în care ne simțim ajungem de foarte multe ori să-l căutăm în mod inconștient să-l retrăim în relațiile de dragoste
Așadar suntem atrași de partea toxică și deși ne doare și pare uimitor de paradoxal e cât se poate de real
Așadar cred că ar trebui să te întrebi pe tine de ce rămâi alături de un om ca și el mai mult decât să te întrebi de ce e comportamentul lui așa
Comportament care desigur are și el o poveste și nu întâmplător a ajuns el să fie așa, dar asta nu înseamnă că o să-l scuzăm sau mai ales că merită să mai trăiești alături de el
Oanenii ăștia nu se schimbă și ai nevoie să mergi mai departe, dar pentru asta există un proces care începe cu conștientizare și peste care nu poți trece ca și cum ai da skip la un program pe computer
Îți recomand următorul material precum și cartea lui Gaspar "suflete de sticlă"
https://youtu.be/KkIHI05JCs4