Deci,eu in locu tau as vorbi cu ea,ca si cum ar fi o persoana oarecare.Ii zici asa "mama, uite, eu numai pot trai in felu asta, imi bati apropouri parca as fi un copil oarecare, nu copilu tau.Trebuie sa ma intelegi,eu nu pot trai fara scoala,ma gandesc la viitorul meu,si as vrea sa numai stau aici,ci sa ma duc la matusa mea,care are grija de mine si nu imi bate apropouri. Sper sa nu te superi,dar stilu asta de viata nu imi place deloc!". Apoi te duci in camera ta [daca poti plangi] si ai sa vezi ca o sa vina la tine, si o sa te ia la explicatii, nu stiu ce, etc... Dupa asta ai sa vezi ca o sa se comporte altfel cu tine. Spune aici daca s-a intamplat ceva, sau daca vrei sa mai stii ceva
Nu vad alta solutie decat sa inveti si sa astepti pana implinesti 18 ani ( si incearca sa eviti scandalurile).
Pana atunci poate se mai schimb lucrurile, daca nu atunci ori te vei angaja acolo, ori revii in tara.
Imi pare rau de situatia ta
Pfff e foarte grea situatia. anumite lucruri trebuie pusa in balanta si hotarate. Punete cu matusa ta la o mica discutie cum sa faceti sa va rezolvati probleme ca nu se mai poate asa. Sa va duce'ti ambele la munca sa va mutati cu chirie pana termini studile si apoi sa sa trangeti bani sa va si intoarceti. Em am acelasi probleme ca tine dar in tara si eu am avut alte cala de rezolvare dar eram aici e alta situatie. iti urez multa bafta in ceea ce vrei sa faci si sper sa ne auzim ca ti'ai rezolvat problemele. mult noroc
Parerea mea este ca pana la 18 ani nu ai ce face decat cu ajutorul matusii tale. dupa ce treci de varsta majoratului poti pleca din Spania cat de repede poti.COmunica cu ea si intreab-o de ce sepoarta asa urat daca ea a vrut sa veniti acolo.Mult succes!
Daca pe matusa ta o trateaza la fel spune-i cind vei implini 18 sa plecati...te vei duce la tatal tau (sper ca acolo e mai bine). tatal te va proteja impreuna cu matusa..iti vei termina studiile aici la noi.iar daca iti dai seama ca o vrei pe mama ta inapoi (asta dupa cum am inteles nu se va intimpla..sorry) o sa o astepti in Romania.pot chiar sa-i spui tatalui tau despre asta.iti urez multa bafta si sper ca totul sa fie bine..imi pare rau, dar in ziua de astazi mai sunt si astfel de parinti..gindestete ca undeva cineva o duce mai rau si nu are pe cineva care sa il protejeze...tu il ai pe tatal si matusa ta..sa fii cit mai bine
Ai incercat sa vorbesti cu ea? Poate face asa pentru ca are o depresie pentru a daca este despartita de 10 ni s-ar putea sa faca o depresie ca si mama mea este despartita de 3 ani si incepe sa tipe si ea la mine, dar daca fac cum zice ea ma lasa impace dar in cazul tau ai putea sa vorbesti cu ea si daca tot nu te doreste ai putea vorbi cu matusa ta sa va intoarceti inapoi in Romania. daca vrei sa vorbim mai multe paul_pojoga e mess-u meu.
Te inteleg cel mai bine mama mea e plecata de 12 ani in Italia iar de craciun a venit, nu ma lasa sa mai ies din casa tipa mereu toata ziua k nici nu o mai suport, nu pot sa am nici o prietena, si in plus mai vrea sa se mai desparta si de tata, iar eu vreau sa raman cu el (ea ii interzice lu taikamiu sa ma ia) in plus eu am 15 ani mai am pana la 18. sfatul meu este sa faci cu m fac si eu o lasi in pace sa vb singura nu o mai bagi in seama, mai rezista un an gandeste-te ca putea fi si mai rau sa astepti si mai mult, nu ai ce sa faci trebuie doar sa taci sa zici ca ea s sa faci ca tine asta e mai bine. Sau poate te ia tatal tau. Cand faci 18 ani poti sa pleci cu matusata inapoi in Romania sa iti termini scoala. sper ca te.am ajutat crede.ma ca mi se rupe sufletul cand citesc asemenea lucruri pentru ca stiu prin ce treci. Va fi bine. Ai grija
Asteapta sa implinesti 18 ani si dupa aceea poti face ceea ce iti doresti succes
Aceeasi problema am si eu cu mama mea, doar ca eu sunt in Belgia, am venit chiar de 2 saptamani, si am 14 ani. Trebuia sa termin clasa a 8a dar nu m-a lasat in Romania. Si ea face la fel, striga, daca stau toata ziua e problema, daca fac iar e problema dar asta e trebuie sa o suport! Asta sunt mamicile ce sa le facem!?
Presupun ca ar fi bine sa ai o discutie cu ea. Ii explici tot ce te deranjeaza si motivele pentru care te deranjeaza anumitele lucruri, incerci sa-i explici ca prin comportamentul ei te-a indepartat si ca tu vrei sa te intorci la tatal tau sau cel putin sa revi in tara cu matusa ta. Presupunc a te-ar ajuta vorbirea repede (in sensul sa nu o lasi sa spuna ceva in timp ce tu-ti spui ofurile), si cel mai important sa nu o jignesti deoarece asa nu va duce la niciun rezultat. Daca va tipa din nou nu-i raspunde cu aceeasi moneda, ci spune-i ca acesta este comportamentul despre care ii spuneai si pe care nici ea, in locul tau, nu l-ar tolera catusi de putin. Oricare ar fi alegerea ta, sper ca vei fi bine si..succes
Pai asta-i problema... din cauza ca e singura, si acum cu lucrul e greu, si mai nu stiu ce. dar eu nu sunt de vina ca asa-i situatia, nu trebuia sa ma aduca daca stia ca nu va fi in stare sa se descurce cu mine si eram mult mai fericita... Citeodata se fac lucrurile fara sa se gindeasca si la urma am eu de suferit. dar sper ca o sa se gaseasca o solutie. oricum, mersi de raspuns
Problema e ca nu ma pot intoarce, deja am inceput studiile aici si nu ma pot juca dea scoala.sunt doi ani perduti.nuu, nu pot,,, sa fi fost posibil sa ma intorc in tara demult ma intorceam,. oricum mersi mult pentru raspuns. apropo, iti doresc si tie mult succes si da doamne sa nu se desparta parintii tai pentru ca stiu ce inseamna cind unul te trage intr-o parte si altul in alta, ca si cind ai fi o jucarie, e cel mai oribil lucru,
Da, e foarte greu sa stii ca ai o astfel de mama. Poate ca are motive pentru comportamentul ei dar nimic nu o scuza.Este un om matur si ar trebui sa se poarte ca atare.Parerea mea este ca ar trebui sa-i spui ca de indata ce faci 18 ani pleci cu matusa ta poate ca ii va fi teama ca te va pierde si isi va schimba comportamentul.Dar daca nu o face inseamna ca nu te merita.Pur si simplu pleaca de langa cand vei deveni majora, incearca cu ajutorul matusii sau al tatalui sa-ti faci o noua viata si crede-ma ca la un moment dat isi va da seama de greseala facuta, dar poate ca atunci va fi prea tarziu.Iti urez noroc!
Prea mult de citit sincer , am citit printre randuri, ai probleme cu mama ta, acum ti se pare insuportabila, dar intr-un final ea face parte din familia ta, nu vei scapa vreodata de ea, ar fi bine sa va intelegeti.
Buna! te inteleg absolut. si eu am trecut prin aceeasi situatie si mai grea! tot ce poti sa faci este sa ai rabdare pana faci 18 ani si mai iportant sa termini scoala. apoi cu ajutorul matusei tale sau cineva din tara sa cumperi bilet de avion.intrun fel te razbuni si pe mama ta deoarece pleci si iti vezi de drumu tau.este simplu, tine capu sus si sa ai mult tupeu.Si sa mai spun ceva pana cand va vine timpul sa pleci, vorbeste cu prietenii tai ca sati odinesti sentimentele.Musica te ajuta foarte mult, te inspira si te face sa te simti mai bine.cam atat sa zic. (daca nu am inteles ceva din poveste scuza-ma, si pentru scrisu meu..asta este o problema de-a mea (big story) .OK.PEACE!
Draga mea,ai spus ca nu ai mama? Ai inca traieste rea bună ea este cât despre mutat, pleaca fi libera daca asta simti. Insa atuncii când dai de greu, când nu te mai descurci, când greutăţile te depăşesc nu uita ca inca ai o mamă. Daca spui ca plângea la telefon...te iubeşte, dar este depasita de greutati. Daca ai sa intampini momente grele ca mama ta ai sa stii. Pleacă dar o sa iti fie bine? Viata e gra bani daca ai cum daca ai experienţa vieţii pleacă, si mama ma ceartă tipa uneori imi da si 2-3 palme dar ma iubeşte dacă nu m-ar iubi nu as sta in casa, nu as mânca nu as primi bani tu primesti astea, nu? Te iubeste dar este greu ii este frica ca nu are cu ce sa te crească cât despee muncă nu stiu poate vrea sa te pregătească pentru viaţa.
Sincer raman muta cand aud sau citesc astfel de probleme. Ceea ce traiesti tu e o drama.Un copil nu trebuie supus la asa ceva mai ales de catre mama lui. Ti-as da un sfat ar suna intelege-o si asa mai departe. Dar nu pot sa-ti spun asa ceva pentru ca din cele spuse de tine nu merita sa fie inteleasa. Oricum incearca sa discuti cu ea, spune-i tot ceea ce te deranjeaza si poate ai norocul ca lucrurile sa se indrepte spre bine. Ma bucur in schimb ca o ai pe matusa ta langa tine. Daca nu ai puterea sa discuti deschis fata in fata cu mama ta, roag-o pe matusa ta sa discute cu mama ta, fiind femei mature poate rezultatul va fi unul mai imbucurator. Bafta!
Ok, deci ea traiste o drama iar tu citesti printe randuri si razi? Are aproape 18 ani, a lasat-o cu matusa ei patru ani, nu cred ca mai are cand sa faca parte din familia ei.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!