| Gospodina a întrebat:

Off... pur si simplu ma enerveaza mama! Am 16 ani si mama nu ma lasa sa am FACEBOOK, sau sa merg singura sau cu prietenii in parc! Toti copii din clasa mea au facebook,ies prin parc si numai eu sunt singura izolata! crying(
La scoala ma intreaba toti copii : Imi dai si mie facebookul tau?
Eu la care adaug : Nu ma lasa mama sa am.
Ei: rad de se sparg... sad. Prietenele mele vor sa iasa cu mine in parc, si mama: Plecati ma de la usa meaa!
Apoi intr-o zi mi-au spus copii: Uite COPILA! Acum porecla mea e Copilikaa! Ce sa faaac? Sa o comving pe mama cu toate astea!? fundI!

Răspuns Câştigător
| drogh a răspuns:

Într-un fel este destul de amuzantă problema ta şi în acelaşi timp destul de tragică. Trebuie să o convingi pe mama ta că nu mai eşti un copil. Chestia cu facebook nu este aşa de importantă. Nici eu n-am şi nu mă plâng.Nu am nevoie de aşa ceva. Mă mulţumesc doar cu yahoo messenger. Cât despre ieşirile cu prietenii sau singură este chiar de nedescris. Probabil încă te consideră o fată mică, care are nevoie de apărare şi de un îndrumător. Spune-i că nu mai este aşa! Ai crescut, te-ai maturizat, trebuie să-ţi dea drumul în lume să te dezvolţi în continuare. Nu poţi să stai în casă şi să umbli doar cu ea de mână. Vremurile sunt altele...Aşa este. Ai nevoie şi de apărare. Dar poţi să ţi-o oferi singură! Ai arme multe cu tine şi nu obiecte, ci vorbe şi trupul tău în sine. Deci soluţia este: COMUNICAREA.

36 răspunsuri:
| floressdemayoo a răspuns:

Iti spun ca nu ai ce sa faci.Nici pe mine nu ma lasa sa merg nicaieri si nici sa imi fac facebook.

| OhGodWhy a răspuns:

Mnoh da cum asa vai de noi ce avem noi aici probleme.In primul rand cum sa afle sau macar cum s-o intrebi daca te lasa sa ai facebook
Si nu cred ca nu te lasa sa iesi, Banuiesc ca vrei sa iesi la ore tarzii.Parinti se ingrijoreaza
Mi se pare ca te cam plangi degeaba
Ei incearca sa-ti fie numai bine, Cred ca esti un pic cam rasfatata.

| vampir004 a răspuns:

Pai,daca ai spus ca nu te lasa sa-ti faci facebook atunci de ce ai cont pe TPU? adica eu nu inteleg, ar trebui sa nu ai cont nici pe TPU

| e7d7n7 a răspuns:

Păi chiar eşti o copilă.
Copilăăă, ştie mama ta ce ştie, poate aşa îţi mai ies fiţele din cap!

| NicolasAn a răspuns:

Fa-o sa inteleaga ca trebuie sa mai ai si tu putin timp liber, ea iti vrea doar binele!

| RansleyGriswold a răspuns:

Intreab-o de ce nu te lasa sa-ti faci cont pe FB si zii CA NU E DECAT UN SITE DE SOCIALIZARE si ca daca nu ai cont pe FB nu existi big grin
si daca nu te lasa cu prietenele spune-i ca nu vrei sa ajungi o izolata toata viata si ca orice om are nevoie de socializare! esti adolescenta ce sa mai...
daca te-am ajutat plz funda big grin

| daηă a răspuns:

Spune-i să-ți dea mai multă libertate, doar ai 16 ani. Spune-i că ești tânără, nu vrei să-ți petreci tinerețea închisă în casă.

| anamariaiancu a răspuns:

Pana la urma trebuie sa fie constienta ca vei creste doar nu o sa te tina izolata toata viata spune-i ca iti distruge viata! pe mine parintii m-au lasat sa am facebook de la 10 ani! parintii mei ma lasa libera pentru. ca au incredere in mine /!

| goodofwar09 a răspuns:

Trebuie sa stie ca ai facebook?

| goodofwar09 a răspuns:

Daca nu te lasa cu fetele cheamale la tine acasabig grin Sau pe langa blocurile tale

| MihaelaMiikii a răspuns:

Mama mea ma lasa sa ies, dar trebuie sa ii aratii ca e bine sa aiba incredere in tine happy pun pariu ca acum ceva mai mult timp, ai facut-o sa numai aiba incredere in tine, iar facebook-ul, eu nu am intrebat.o pe mama, mi-am facut, si ii povestesc de facebook [gen, am vorbit pe facebook cu...sau ii arat vechii prietenii pe facebook, uneori ii arat si pozele pe care le pun] trebuie sa avetii increderehappy

| LaChatte a răspuns:

Zii si tu: ia mai lasa-ma! stii ceva? pana cand si copii mai mici decat mine au FB! poate ca ti-e ciuda. iaca! pedepseste-ma!
eu am incercat-o si a mers :-> dar pedeapsa... straight face
asa zic eu. mai da-o si tu naibii de treaba! eu sunt mai mica decat tine cu sase ani si am reusit sa-mi fac FB cand eram in clasa I cu ajutorul... parintilor!
da' ma rog, cum crezi tu! daca crezi ca nu-i bun ce-am scris eu, vezi alte raspunsuri. poate c-o sa te ajute!

| Aldea_Ana_Maria_1992 a răspuns:

Spune-i ca atunci cand vei iesi in lume, nu o sa stii ce sa faci deoarece ea te-a protejat prea mult.

| єχcєєℓ a răspuns (pentru RansleyGriswold):

Am râs de m-am spart.
"Daca nu ai cont pe FB nu existi"
Tu chiar te gândești la ce spui?

| Ingerulrebei a răspuns:

Eu am 9 ani si ma lasa parinti sa am facebook. Si cu iesitul in parca care-i treaba de ce nu iti da voie doar iesi cu prietenele tale. Spune-i si tu ce simti poate te lasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare parinte stie ce are la usa casei... totusi putina libertate nu strica. Eu cel putin am facut tot ce am vrut (in limitele bunului simt), incearca sa nu comentezi si vorbeste-i frumos. Succes!

| Gospodina explică (pentru goodofwar09):

Pfai nu o sti pe mama stie absolut tot tot despre PC! are un program si daca ii dau BLOCK tot a aflat ca am fb! mhama!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Vezi acest articol care vorbeşte despre cum se poate câştiga încrederea părinţilor: http://www.jw.org/......a-distrez/

| Gospodina explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Problema e ca documentul asta i l-am aratat dar vorba e ca ea crede ca ma fura cine stie cine sau cu facebookul ca imi vede profilul si ma cauta cutarica si ma violeaza PANA MEA DE MAMA!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Gospodina):

Poate că exagerează dar cel mai probabil o face pentru că ţine la tine şi nu doreşte să ţi se întâmple ceva rău. În loc să ţii morţiş la dorinţa ta şi ea la a ei, propune-i să ajungeţi la un numitor comun. De exemplu, o poţi întreba care sunt motivele concrete pentru care îţi interzice acest lucru, după care să încerci să stabiliţi unele variante prin care dacă vei avea facebook mama ta să se poată asigura că nu eşti în pericolele la care se gândeşte. Asta poate lucru mai bine decât faptul de a insista pe propria poziţie.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună
M-ai făcut să râd!
Dacă toate dau cu "ea" de gard, trebuie să faci și tu la fel?
Dacă ei "o vâră" peste tot, trebuie să faci și tu la fel?
Nu înțeleg de ce toată lumea este la unison, de parcă Facebook-ul este minunea de pe pământ!
Mama ta are dreptate, te duci afară să te joci, să te recreezi, etc. nu să dai adresa de e-mail și apoi să te trezești cu cine știe ce probleme.
Comunicarea să fie reală, nu virtuală.
Nici eu nu am cont, și nu am pocnit!
"copilikaa", bucură-te de cei mai frumoși ai vieții, respectă-ți mama că știe ea ce face și de ce!
O zi excelentă.
Pa, pa.

| Gospodina explică (pentru Legiuitoarea):

Uite ca nu ma intereseaza daca am facebook sau nu... ma intereseaza sa nu fiu izolata si sa fiu lasata in parc uite sunt copile de 11 ani singure prin parc!

| RansleyGriswold a răspuns (pentru єχcєєℓ):

Daca nu ai FB toata lumea va rade te tine sau te va ignora
ma refeream la ignoranta cand am spus (NU EXISTI )

| єχcєєℓ a răspuns (pentru RansleyGriswold):

Chiar nu sunt de acord.Cunosc multă lume care nu are FB si nimeni nu îi ignoră sau să râdă de ei.

| RansleyGriswold a răspuns (pentru єχcєєℓ):

Asta fiindca nu-s adolescenti sau nu stau pe pc mult -.-

| deadwillow a răspuns:

Oh,dar toate adolescentele de 16 ani trec prin asta? laughing
Stai calma, puisor. Nu mori fara facebook, iar daca cei din jurul tau sunt atat de retardati incat te judeca pentru asa ceva...atunci chiar nu merita.
Ma bucur ca mama n-a avut nimic cu fb-ul, dar am ajuns sa renunt din proprie initiativa pentru ca mi se pare o mare porcarie.
Cat despre iesitul din casa... Nici pe mine nu ma lasa sa ies din casa.
Intr-un fel poate ca are dreptate si daca esti la inceput o sa zici ca ii trece pana la urma. Nu o sa ii treaca. Ba o sa faca si mai rau daca merge dupa calapodul maica-mii.
Incearca sa discuti cu ea, sa-i explici ca nu mai esti un copil de 2 ani si ai si tu nevoie de putina libertate.
Daca nu merge...consoleaza-te cu ideea ca mai ai doi ani si scapi. big grin

| Alexaaxc a răspuns (pentru RansleyGriswold):

Teoriile tale de genu "n-ai facebook, nu existi" nu o ajuta in situatia asta plus ca nu vad de ca nu stiu cati ani ai tu dar indiferent de varsta)fie ca esti adult, adolescent, copil) un site nu reprezinta un barometru social. Viata nu se traieste in spatele unui ecran dand like-uri, ci in timp real, inconjurat de prieteni/familie si nu pe wall-ul lui Zucherberg.
Revenind la problema ei, poate ca i-ai tradat increderea mamei tale in trecut, nu stim noi cum au stat lucrurile in trcut pentru voi dar cert e ca ajutorul ar putea veni din partea unor persoane mai apropiate de tine. Tata, unchi, matusi, buni, adulti care ar putea sa o faca sa isi schimbe punctul de vedere. Ai putea sa ii propui s amergeti la cateva sedinte de terapie, sa vorbiti cu o persoana avizata, specializata si ati fi sigure ca asa beneficiati de cel mai bun ajutor. Eu iti urez succes si sper sa rezolvi orice problema ai si sa te bucuri de relatia cu mama ta.

| RansleyGriswold a răspuns (pentru Alexaaxc):

Ai dreptate in mare parte dar eu cu mama ma inteleg bine.

| KnowEverything a răspuns:

Parca ar sti mamutica ta ca ai facebook laughing
Dupa parerea mea Copkila ti se spune datorita mentalitatii reduse si nu pentru ca nu ai facebook big grin

| MEIALI a răspuns:

Intreab-o de ce nu te lasa sa-ti faci cont pe FB si zii CA NU E DECAT UN SITE DE SOCIALIZARE si ca daca nu ai cont pe FB nu existi
si daca nu te lasa cu prietenele spune-i ca nu vrei sa ajungi o izolata toata viata si ca orice om are nevoie de socializare! esti adolescenta ce sa mai...
daca te-am ajutat plz funda.