| anonimaalee29 a întrebat:

Parintii mei nu imi dau bani de nimic.Nici de haine, nici sa imi fac o pofta macar(ciocolata sau ceva dulce), uneori nici de pachet pentru la scoala.De machiaje nici nu mai zic, nu imi permit sa cer asa ceva. Daca incerc sa discut cu ei si sa le cer bani nu imi dau, iar ei fumeaza 2 pachete pe zi amandoi si beau cafea de 2 ori pe zi. Pentru placerile lor acorda bani insa eu daca cer ceva nu primesc.De exemplu umblu cu ghetele de anul trecut si sunt rupte si imi intra apa in ele, si niste colegi au ras de mine din cauza aceasta, iar mama are vreo 3 perechi de ghete.Sau am haine de o proasta calitate, si foarte putine.
Si mai e o problema, fix cand ii conving sa imi dea niste bani (maxim 5 lei) imi cere iubitul meu bani de bilete fiindca nici parintii lui nu ii dau bani, insa el are mai multi frati. Si zice ca mi-i da inapoi insa nu ii da.Iar daca nu ii dau se supara si zice ca fac asta intentionat numai ca sa isi ia amenda.
Ce pot sa fac? sad din cauza aceasta ma simt foarte naspa...si marginalizata.

17 răspunsuri:
| MoonWolf a răspuns:

In primul rand,din ce ai spus tu acolo,iubitul tau e un idiot.

Daca voi sunteti un cuplu,voi trebuie sa comunicati intre voi si sa stiti ce probleme aveti, daca el stie ce problema ai, nu ti-ar cere(daca nu e idiot)Iti recomand sa te desparti de el, din cate se vede te foloseste ca pe post de maruntis.

Poate parintii tai au probleme financiare si nu iti pot oferi, poti sa imi dai mai multe detalii.

| Buzi213 a răspuns (pentru MoonWolf):

Cum sa aiba probleme financiare daca maica-sa are 3 perechi de ghete si bani de tigari sau cafele?

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Se pare ca nu esti inconjurata de cei mai buni oameni.De iubit si eu te-as sfatui sa te desparti, cu parintii insa este si mai dificil dar si mai dureros in acelasi timp.Iti doresc multa putere si intelepciune in gasirea unor solutii de iesire din acest impas.Ti-ar prinde bine un anturaj de la care sa ai sprijin, macar moral, financiar este mai greu.Ar trebui sa-i bagi pe ai tai intr-o "sedinta", sa le explici ca fara ajutorul lor este posibil sa fi nevoita sa apuci pe cai gresite.Sensibil subiect, ce sa zic.Incearca sa-ti faci rost singura de niste bani de buzunar,poti face diferite servicii mici, sa calci rufe unor persoane in varsta, sa le faci piata, ceva cinstit si folositor, nu te indemn la prostii.De curiozitate, cati ani ai? Sper sa primesti cat mai multe sfaturi utile.

| Lostlyric a răspuns:

Ai incercat sa le spui si lor ce ne-ai spus noua aici? Cam cu aceleasi cuvinte? Si daca da, ce ti-au raspuns?
Cat despre machiaje, mai asteapta putin sa cresti, sa-ti permiti singura machiajele, alea nu sunt nevoi, sunt lucruri cu care alti copii se dau mari si atat. Insa nevoia de ghete, mi se pare importanta... Acum vezi si tu, poate ai pretentii sa fie ghetele scumpe.
Daca adopti problema nevoilor tale cum ca ar fi urgenta si necesara si le-ai spune: "uite, mami/tati, am vazut in magazinul asta o pereche de ghete foarte ieftine" (si le trantesti pretul), si le spui ca ale tale sunt rupte, nu inteleg de ce te-ar refuza. Ar face ei pe dracu'in patru sa ti le cumpere.

| Freya1 a răspuns:

Nu stiu ce varsta ai dar daca esti minora si fara drept de munca pentru o pereche de ghete cred ca poti sa le ceri mai ales daca vad ca ti-s rupte.Nu cred ca ei au ghete de sute de milioane si tie iti iau de 5 lei cred ca sunt la aceias bani sau poate a lor chiar mai ieftini decat o pereche de a ta.
Pana la 13 ani ai mei imi luau cat vroiau si ce vroiau pentru ca la varsta aia esti copil inca iar de la 14 in sus nu mi-au mai dat ai mei de haine sau altceva.Iar de machiat nici nu se punea problema foloseam cel mult o crema de fata de la mama si pe aia ma certa ca imi stric tenul.Deci nu esti intr-o situatie atat de tragica daca nu ai haine de firma si nu esti in pas cu fitosi tai de colegi.
Plus ca in loc sa iti faci iubit ce mananca bani de pe tine ai putea sa speli o farfurie in plus in casa, sa duci un gunoi, sa iei o nota mai buna si poate iti va da alocatia tie.Eu eram intr-a 10 si mama imi dadea o data la ceva timp 2 lei de autobuz si ma multumeam ca am de mancare acasa si haine cate avea.

| alin131 a răspuns:

Buna, trebuie sa vorbesti neaparat cu parintii tai in legatura cu ghetele si hainele...

Machiajele nu stiu ce prioritate sunt dar sa iti intre apa la ghete si sa racesti nu e bine deloc...

Vorbeste acum cu ei si daca nu vor sa iti cumpere ghete nu mai iesi afara asa cu ele ca sa racesti. Daca poti stai in casa 2-3 zile pana iti iau ai tai ghete... (trebuie sa vorbesti cu ei, sunt parintii tai si trebuie sa te ajute...)

Dar trebuie sa vorbesti cu ei, sa stie care este problema, poti raci in acest fel si nu este bine deloc...

Sau vorbeste cu bunicii sau alte rude... Ideea e ca iesim din iarna curand dar totusi mai vine si anul viitor iarna si tot aceleasi ghete o sa ai daca nu vb cu ei...

Sa sti ca oricat de necajita ai fi, Dumnezeu te iubeste si nu te lasa.

Eu de fiecare data cand am nevoie il rog pe Iisus Hristos sa ma ajute si am nevoie mereu.

Roaga-te daca vrei si o sa vezi ca te ajuta...

| Adry05 a răspuns:

Ce naiba de iubit ai care asteapta sa-i dai tu bani si reproseaza ca n-o faci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate exista si astfel de parinti. Ce fel de oameni sunt daca ei nu vad ca tie, care esti copilul lor iti lipsesc lucruri importante?
Alimentele, imbracamintea si incaltamintea sunt prioritare. Pentru ei ca parinti tu tb sa fi cea mai importanta.
Cat despre iubitul tau...nici el nu te sustine prea mult, macar moral..Sa fie alaturi de tine.
Daca tu esti minora parintii tai ar avea ceva pb.
Sper sa primesti cat mai multe sfaturi si sa iti fie de folos si cel mai important sa se rezolve situatia. Si asta ca tu sa te bucuri de ani de scoala.
Mult succes!

| anonimaalee29 explică (pentru Adrian_Mares_1972):

Am 17 ani si as vrea sa fac niste mici joburi insa nu ma lasa parintii fiindca trebuie sa invat.

| anonimaalee29 explică (pentru Lostlyric):

Am incercat sa le spun sa nu mai fumeze si sa nu mai bea cafea fiindca este pentru binele nostru, al familiei, insa nu ma asculta, nu ma baga in seama.
Prefer sa imi iau niste ghete mai scumpe, dar de calitate, fiindca cele ieftine de obicei se strica foarte usor.

| anonimaalee29 explică (pentru alin131):

Bunicii nu imi dau bani...nici macar 10 lei...desi au pensii mari si datorii putine.
Cand mama a vazut ca am ghetele rupte l-a pus pe tata sa mi le lipeasca, iar pana a apucat tata sa le lipeasca o saptamana mi-a intrat apa la picioare si am racit la burta, si a dat vina pe faptul ca nu ma imbrac.
O sa incerc sa ma rog, uneori uit ca Dumnezeu este alaturi de mine si este destul de rau.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Ceva nu se leaga, am intrat si am citit ce-ai mai intrebat de cand esti pe TPU, nu pari sa fi suferit de bani pana acum... Poate esti pedepsita ca ai gresit cu ceva...

| RAY a răspuns:

Iubi tau isi bate joc de tine sincer, iar legat de parinti e naspa sincer, ce varsta ai? daca ai 18 du-te angajeazate, daca ai pana in 16 vezi la vara de ceva si cumparati haine, lasa naibi pe iubi, pai ce esti intretinatoare de iubiti? nu vezi ca nu ai haine, ce naiba vrei sa te rada lumea prin oras, devi vedeta in curand in mod negativ, nu ai de ales cu parinti dar cu iubi da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tare rău iubitul tău. laughing) Și tu tare...proastă.
Nu-i treaba ta cum își cheltuie părinții tăi banii, poate doar legat de ghete te-aș înțelege, dar nu văd de ce ii judeci pentru țigări și mai ales pentru cafea, cât înseamnă 2 cafele pe zi? 15 lei în 2 săptămâni?

| Nicky29 a răspuns:

Hmm din ce cauza te simți marginalizata ca nu te ajuta iubitu tău cu bani sau ca nu primești destui bani? Eu zic sa faci în felul următor : Fa o lista cu tot ce ai nevoie și arătale părinților tai și o lista pentru tine cu ce cheltuieli crezi ca ai nevoie sa iti dai seama cam de câți bani ai avea nevoie lunar. Apoi poți sa revi cu o întrebare pe TPU cum poti sa faci rost se bani aia la 17 ani happy

| anonimaalee29 explică (pentru Nicky29):

Paii marginalizata din cauza ghetelor, colegii le-au vazut si au inceput sa rada... si ma fac saraca si multe altele...

| BlueDark a răspuns:

1.Parintii tai n-au toate tiglele pe casa
2. Iubitul tau e tampit
3.Tu...concluzioneaza singura.