| Roxata a întrebat:

Parintii mei nu sunt de acord cu relatia mea pentru ca nu este de aceeasi natie si religie. Am incercat sa le explic situatia...dar refuza sa ma asculte. Tata cel putin, o tine pe a lui si nu vrea sub nicio forma sa accepte. M-a amenintat sa nici nu mai vin acasa si nici nu ma mai intretine la facultate. Ce pot sa fac?

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ce sa faci depinde de faptul daca relatia este destul de serioasa (adica sa va ganditi la casatorie) sau este doar pentru petrecerea placuta a timpului pe perioada facultatii.
Daca este serioasa atunci ar trebui sa le explici parintilor si poate te vor intelege. La urma urmei au fost destule casatorii mixte si vor mai fi, nu sunteti voi primii si nici ultimii si parintii ar trebui sa inteleaga asta.
Apropo, parintii baiatului ce spun?

| Laura927 a răspuns:

Incearca sa le prezinți băiatul si asa isi vor face o parere mai buna despre el.
Oricum nu uita,părinții au multă experiența de viata asa ca isi pot da seama ce fel de om este!
Prietenul tau nu se comporta cu alții ca si cu tine...tu poate esti îndrăgostită si nu iti dai seama.
Doar un arab sa nu fie ca religia lor este extrem de stricta,oricum daca nu este ceva serios mai bine il lasi si asa poate gasesti unul mai bun pe placul părinților.
Daca este ceva serios intre voi,inarmeazate cu răbdare multă si convinge-ti părinții ca el merita sa fie cu tine!
Arata-le părinților studiile băiatului ( asta impresionează părinții),pune-l șanse îmbrace bine ( nu adidași sau costum,un pantalon, o camasa, un plovar pe deasupra, niște pantofi mai casual ), sa ii cumpere mamei tale un buchet mare de trandafiri si tatălui tau o sticla de whisky ..si sa vorbească civilizat si frumos.

Tu obliga-ti părinții pentru o masa toți 4!

Daca este un băiat care merita si nu un golan sunt sigura ca părinții tai vor fi de acord cu voi!

Si apoi stai sa vezi părinții lui, de care mie ca vor fi mai exigenti decat ai tai, nu este chiar usor sa aduci o fata de alta religie in casa, ai sa vezi! Si daca e Țigan ai lui nu vor accepta sa va casatoriti!

| Roxata explică (pentru Ioandelasal):

Parintii baiatului nu au nicio problema cu religia mea. Sunt absolut de acord cu mine din toate punctele de vedere...

| Roxata explică (pentru Laura927):

El este ungur de religie unitariana, iar eu romanca de religie ortodoxa.
Nici parintii lui nu sunt ambii unitarieni, mama lui e ortodoxa...
Inca nu m-am gandit la casatorie. laughing doar ca tin foarte mult la el si nu as vrea sa ma separ doar de dragul parintilor...

E la aceeasi facultate ca si mine...Nu stiu ce as putea sa le mai spun sa ii conving ca e baiat bun si ca va fi bine.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Roxata):

Daca voi va intelegeti bine nu cred ca ar fi o problema religiile, ambele sunt crestine. Si apoi nu-i obligatoriu sa renuntati careva la religia lui, casatoria religioasa nu este obligatorie.

E o relatie de cateva luni..si nu ma gandesc la casatorie...dar tata nu vrea sa inteleaga..Nu stiu ce ar putea sa-i schimbe ideile.

| Laura927 a răspuns (pentru Roxata):

Foarte bine, atunci obliga-i!
Invita-i la un restaurant si Vorbiti toți 4 ( nu in același timpwinking )!
Tatăl tau o sa accepte ca ai crescut si ca este viata ta!

Multumesc de sfaturi :*

| Liviu a răspuns:

Faza cu intretinutul la facultate a spus-o la cacealma.Prin asta vrea sa gaseasca o solutie sa te santajeze.Propunei sa il cunoasca prima data, sa vada cum e si apoi sa judece. Spune-i ca nu poate judeca o carte dupa coperta, sa astepte sa il cunoasca apoi sa se 'pronunte'

Parintii lui sunt de acord cu mine