anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate sunt printre voi oameni ce se pricep cât de cât la psihicul omului sau ce au trecut prin ce am trecut eu și ma pot ajuta cu o părere.
Eu am trăit în casa cu un tata alcoolic ce era violent verbal și ma trezeam mereu în țipetele lui.Nu era agresiv fizic dar ne teroriza cu urlete,jigniri și acuze iar eu copil fiind dacă îndrăzneam sa plâng mereu ma ameninta ca dacă ma aude plângând o voi încurcă.Asa ca de atunci și pana acum am rămas cu un plâns silențios cum se spune și cu suspine.
Problema e ca o data cu trecerea anilor și a maturității mele am cunoscut și eu pe cineva.Un om foarte ok pe care l-am iubit și de care am crezut ca ma va scoate din toată teroarea aia psihica.Dar din păcate un pic mai târziu după mutarea mea cu el a devenit și el violent, dar ăsta fizic.Nu ma batea cu pumni și picioare dar ma agresa, brusca și avea o atitudinea amenințătoare la adresa mea ca să nu mai spun cu cei din jur.La orce mica zâzanie era de bătaie și de gat cu cineva pana la sânge sau spital și aici apare problema mea.
Ne-am despărțit pana la urma, doar ca eu am rămas cu o problema cred ca de atunci.La treaba asta as vrea sa va dați cu părerea dacă e posibil sa fie trauma sau ceva.
Fostul meu mereu când era o cearta sau ceva ce nu ii convenea tăcea nu se certa și brusc devenea agresiv.Ori trantea ceva,ori spărgea ceva,ori lovea.Iar eu acum deși am o viata relativ ok și nu mai suport agresiuni nici fizice nici verbale în momentul în care cineva se enervează în preajma mea și izbește un obiect sau are o reacție la nervi (trântești o ușă la mașina, dai un picior în ceva etc) încep sa plâng incontrolabil și sa hiperventilez.
Poate sa se manifeste asa un atac de panica? Sau are alta denumire?

3 răspunsuri:
| sunt0anonima a răspuns:

Într-adevăr, sunt șanse foarte mari să fie vorba de un atac de panică, având în vedere trecutul pe care l-ai avut. Astfel de lucruri se pot controla, nu prin pastile, ci prin autocontrol. Vreau să te felicit că ai reușit să te detașezi de tot ce însemna violență în viața ta... Acest tip de traume din copilările pot lăsa într-adevăr "semne" ca cele pe care le ai tu, iar un psiholog ar putea fi de folos... Dacă nu, în timp, trăind o viață ok dpdv psihic sigur te va ajuta.
Multă baftă!

| sunt0anonima a răspuns (pentru sunt0anonima):

Aceste lucruri se pot rezolva, nu prin pastile, ci prin autocontrol*

Bula
| Bula a răspuns:

Sfatul meu: cauta un psiholog specializat pe psihoanalize!