| pna a întrebat:

Raspuns urgent---sunt un barbat de 21-22 de ani aproape ei bine la acesta varsta intampin o problema de ordin social----uneori sunt destul de agresiv si razbunator,,, nu stiu daca e obsesie sau spirit justitiar dar nu suport nedreptatea nu putine au fost cazurile in care m-am razbunat daca am fost neindreptatit sau victima unei agreiuni fizice si dupa aproape 3 ani,recent am lovit pe cineva cu piciorul in fata pentru k si respectivul m-a agresat la randul lui,daca nu ma razbun simt ceva care ma apasa spiritual in schimb am momente cand am remuscarii,,,sunt si rasist urasc tiganii si sincer sunt unele momente in care dac as avea puterea i-as ucide pe majoritatea,am avut si sedinte cu pshiholog,dar nimeni nu poate sa-mi scoata ideea de nu ma lasa calcat in picioare de nimeni,in schimb cu femeile nu manifest tendinte de violenta, intr-o relatie simt nevoia sa ma impun in fata unei femei dar excluzand din start violenta fizica si verbala,,, dumneavoastra ce parere aveti?

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Faptul ca-ti pui asemenea intrebari este un pas inainte si cu multa rabdare poti sa te calmezi. Asta nu inseamna ca sa te lasi calcat in picioare.

| elenaQwerty a răspuns:

Eu cred ca orgoliul sau mandria te face sa te razbuni. Nu este bine deloc, din niciun punct de vedere.
Dupa parerea mea, razbunarea tine de autocontrol. Iar oamenii care nu au autocontrol, adica nu se pot controla si nu sunt constienti (in sensul de responsabili), sunt slabi. Un om puternic se gandeste la consecinte. Atat tu, cat si persoana pe care te razbuni veti suferi. Tu- moral, mai ales ca spui ca ai remuscari, iar el- fizic sau cum te razbuni...
Mai mult de atat, zic ca e bine sa-ti dai seama ca prin razbunare depui un anumit efort, consumi energie degeaba, iar persoana respectiva nu-l merita. Asta daca vrei sa gandesti putin mai egoist.

Daca privesti altfel lucrurile, razbunarea nu este numai "arma prostului", dar se si opune legii Lui Dumnezeu, legii iubirii. Cu siguranta ai avut momente in viata ta cand L-ai simtit, i-ai simtit ajutorul, harul, iubirea! Razbunarea Il supara pe Dumnezeu, deci incearca, pana iti va reusi, sa nu te mai razbuni. Incearca sa mai lasi de la tine, sa ierti. Pentru ca tot binele pe care il vei face, tot la tine se va intoarce. Dumnezeu te iubeste si te va rasplati inzecit.
Iti recomand rugaciune. Te linisteste si te calmeaza!

Sper ca te-am putut ajuta, macar un pic. Numai bine!

| TheGazeTTeRuKi a răspuns:

Stai linistitwinking si eu sunt asa, e foarte multa nedreptate, si foarte multi tampiti, nu ai gresit cu nimic, lumea e foarte al dracului salut.

| mgtow a răspuns:

Nu e necesara razbunarea, pentru ca viata le ofera necazuri mai devreme sau mai tarziu, cu niste vorbe ii rezolvi pe toti.

| Wehrmacht a răspuns:

Esti perfect normal, nu vad nimic ciudat.
Nu inteleg ce fel de idiot s-ar lasa calcat in picioare de cineva.Alea cu "Dumnezeu a spus sa..." sau si mai penibila "razbunarea este arma prostului" sunt cretinitati pentru aia cu spirit de sclavi.
Tiganii de ce ii urasti? Si eu ii urasc.I-as gaza cu trioxid de sulf.
Eu nu inteleg de ce crezi ca ai o problema.

| pna explică (pentru Wehrmacht):

Merci de sfat