Aham..Afla si tu eva despre el sa il ai la deget. Nu il lasa sa te joace pe degete asa.
Omule si eu am fost intr-o situatie asemanatoare, nu mai "umbla" cu el, daca te santajeaza bataia ar cam fi o optiune, s-au vezi poate il prinzi si tu cu ceva pe el, si depinde ce secret i-ai zis, si chiar daca le zice colegilor/prietenilor tai cine crezi ca o sa-l creada daca nu are nici o dovada. Evital, sau o optiune ar mai fi sa discuti cu parintii dar nu cred ca vrei asta. Oricum daca ii dai o bucata buna in fata iti zic eu ca nu va mai avea curaj sa zica nimic si nu se va mai lua de tine. A da sti cum se zice "Prostul se omoara cu tacerea". Mult noroc!
Ceea ce ai scris tu este destul de putin inteligibil, dar daca am inteles bine ai un "prieten" cu care umblii si el te santajeaza pentru un secret. Nu stiu despre ce secret este vorba dar solutia nonviolenta si care te va ajuta cel mai mult este urmatoarea (o spun din experienta caci si pe mine m-a ajutat):
Etapele sunt:
1. Sa divulgi tu secretul ca cel care te santajeaza sa nu te mai aibe la mana cu nimic (ex.1: daca ti-ai inselat prietena spune-i tu prietenei tale ca ai inselat-o; ex.2 destul de dur: daca ai fost agresat/ai furat/fumezi etc. vorbeste cu parintii tai si ocoleste anumite anturaje care iti fac rau). Si daca secretul acela va fi divulgat catre anumite persoane care te cunosc, un prieten adevarat ar trebui sa nu te judece, asa ca iti va fi tie mai de folos sa-ti asumi divulgarea secretului caci vei vedea cine iti este prieten adevarat. Daca nu spui tu acel secret, cel care te santajeaza o va face la un moment dat, indiferent de circumstante. Asuma-ti raspunderea pentru secretul tau si astfel vei prinde curaj pe viitor. Neasumarea acestu-i secret nu te face decat un las, iar eu cred ca esti destul de curajos incat sa scapi de secret. Bafta!
2. Sub nicio forma sa nu mai umblii cu cineva care te santajeaza, ci incearca sa cauti prieteni adevarati care te sustin. Secretele nu le mai spune decat parintilor tai, nu asa-zisilor prieteni.
Succes si te rog din suflet sa nu iei in seama sfatul lui Ionut_marin_1998 caci nu te va ajuta cu nimic sa-i dai "prietenului" tau 2 pumni. Aceasta actiune poate avea si reversul: la un moment dat iti va putea intoarce cei 2 pumni cu o bataie sora cu moartea (facandu-si alti prieteni care sa il ajute) + divulgarea secretului. O actiune violenta isi lasa amprenta si peste ani de zile, in sensul ca, daca acum tu vei actiona violent, "prietenul" tau iti va putea intoarce "moneda" peste 1-2-3 ani de zile si mult mai rau.
Alegerea iti apartine. Tine minte insa ca o alegere inteleapta este mult mai de folos decat solutia care pare cea mai usoara. Mult succes!
Acum el e smecher eu il am la mana cu ca ii sparg parola el se a cocos dar daca il ating si o sa si-o ia se duce la ttsu care e cioban
Eu sunt foarte sociabil si bun si incelagator si toate cele dar prieteni buni n-am toti sunt la fel ca el ori la fel o ri mai rai ce sa faci acum daca ma apus sa ii bat pe toti se aduna daci nici varainta lui Ionut_marin_1998 am o viata mai complicata