anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salur TPU
Am o problema cu parintii...
Acum 2 saptamani i-a sunat diriga sa le spuna ca vorbesc urat pe whatsapp.
Mi-au cerut telefonul si au vazut ca toata lumea vorbeste asa, eu vorbesc chiar foarte rar, insa m-au pedepsit si nu stiu ce sa fa. Mi-au luat telefonul si nu mai am pe PC. Am avut noroc ca astazi am avut cand sa scriu aceasta intrebare.
Eu le-am explicat ca toata lumea vorbeste asa, insa ei zic ca nu conteaza si ca ei nu au vorbit asa niciodata.
Va rog mult sa ma ajutati!
P.S:Am 12 ani jumate.

14 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cu ce sa te ajutam? Daca toata lumea se arunca in fantana te arunci si tu? Acum este prea tarziu. Ti-ai luat portia si o sa inveti pe viitor care-i diferenta intre bine si rau, intre frumos si urat.

| godinkyzz a răspuns:

Mah... parintii tai incearca sa te ajute, sa te educe sa nu mai vb urat bla...bla... etc. Dar tu vad ca te gandesti doar la pc si telefon asa ca... daca nu arati putin respect fata de ei nici eu nu or sa te respecte. Incearca sa nu mai vb urat si poate te vor ierta dar daca tu o sa continui sa faci asa... iti dai seama ca lor le.a fost rusine cand a auzit de la diriga ta ca vb prostii, le.a fost rusine fata de ea. Ei incearca sa faca un om bun din tine. Asa ca intelegei si tu pe ei si poate te vor ierta. Dale.ncolo de pc si telefoane. Fa cv pe.afara. fotbal, tennis... etc. Sper ca te.am ajutat! Funda?

| Sn4k3 a răspuns:

Pai nu ar trebui sa vorbesti urat la varsta asta, chiar daca altii o fac, dar daca o faci, fa-o in asa fel incat sa nu afle parintii tai ( nu spun sa incepi sa vorbesti ca un tigan, dar poate mai scapi o injuratura sau doua laughing ). Oricum, arata-le ca ti-ai invatat lectia.
Dar am 2 intrebari :
Cat te-au pedepsit laughing? Daca asta s-a intamplat acum 2 saptamani.
Si cum de stia diriga ta ca vorbesti urat pe whatsapp laughing?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Scuze le-ai cerut?

| KodrutZ a răspuns:

Zi si tu "Tata, mama, imi pare rau si nu o sa mai vorbesc niciodata urat, in *** mea!"

| Doub a răspuns:

Lol, copilaş, învaţă să fii tu cel diferit, să fii tu ăla mai şmecher care se respectă şi nu se înjoseşte să folosească un limbaj jegos.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Faptul ca toata lumea vorbeste asa nu ar trebui sa iti uruseze pedeapsa, ci sa o creasca. e grav ca nu ai deloc discernamant si faci lucruri rusinoase fiindca si altii le fac. Ar trebui ca tu sa vrei sa fii cel mai cuminte, cel mai politicos, cel mai bun si niciodata sa nu te iei dupa cineva care face rau. Fiindca mereu vei gasi oameni acre fac rau in jurul tau si daca tu ii vei urma, vei ajunge rau si tu. peste 2-3 ani te vei droga, fiindca vei gasi un grup in care toti fac asa, apoi vei fura o poseta fiindca si prietenii tai au facut cu totii asa si o sa continui asa pana o sa ajungi in inchisoare, alaturi de toti cei care fac ca tine. Si o sa spui: eu am facut cea mai mica infractiune, aici toti au facut la fel, ce vina am eu?
In realitate, faci cel mai rau lucru: iti alegi anturaje dubioase si te cobori la nivelul lor. Daca cineva vorbeste urat in prezenta ta, tu ar trebui sa ai atata minte incat sa ii atragi atentia ca greseste. iar daca nu isi cere scuze si nu se comporta decent, ar trebui sa il indepartezi din anturajul tau. Asta este atitudinea normala. Tu in schimb ce faci? Faci si tu la fel si apoi spui ca ai fost nevoit as te supui, ca toti fac asa si pe tine nu te-a dus deloc mintea sa faci mai bine.
Cred ca trebuie sa ii multumesti dirigintei, probabil crede ca inca nu ai luat-o definitiv pe panta rea si mai poti fi inca salvat de anturajul prost pe care il ai. Multumeste-le si parintilor ca nu te neglijeaza, niste parinti inconstienti ar fi spus: are 12 ani, treaba lui, eu nu il mai educ, daca atata il duce capul, atunci sa fie sanatos.
Incearca sa inveti din intamplarea astaȘ tu intotdeauna trebuie sa fii un exemplu, de la tine trebuie sa inceapa toate lucrurile bune. In fiecare zi scopul tau este sa fii cel mai bun, mai politicos, mai cuminte si sa ii ajuti si pe altii sa te urmeze. In nici un caz scopul tau nu trebuie sa fie sa te supui prosteste unor care fac lucruri rele. Ai putina mandrie, intreaba-te: dar chiar eu sunt mai prost decat toti si sunt obligat sa fac asa cum comanda ei, nu por fi eu un pic mai destept si sa fac asa cum ma invata mintea si sufletul meu? O sa vezi ca daca nu te vei mai supune orbeste si vei incepe sa ai initiative bune, vei fi laudat si vei gasi prieteni care vorbesc frumos, care sunt bine-crescuti, care au performante scolare deosebite, care sunt exemple bune.

| Fatamuntilor a răspuns:

Incearca sa fii TU!
NU te lua dupa turma, mai ales cand stii ca ca e un lucru rau.
NU e cool sa vorbesti urat, chiar daca vrei sa te intregrezi in grupul tau de prieteni.Pe aia probabil nu-i controleaza sufiicent parintii sau chiar se vorbeste sa in famiile lor!
Incearca sa ai un limbaj civilizat intre prieteni, in familie in societate pentru a fi perceput ca si un exemplu pozitiv!
Poate prietenii tai vor fi mai putini, sau din contra, vei mai apreciat!

| Cring_Dorian_1998 a răspuns (pentru Sn4k3):

Nu mi-au zis cat voi fii pedepsit
si diriga a zis ca cica s-au plans doua fete ca vb urat, desi toate fetele de la noi din clasa vb urat nonstop pe whatsapp( si aici chiar nu exagerez)

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru Doub):

Ai folosit,, Smecher,, si,, jegos,, intr-o fraza care se voia educativa! Culca-te, esti obosita.

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Eu tot nu inteleg ceva.De ce se baga un profesor in tel unui elev, sau in modul in care vorbeste in privat, pe un chat personal si care nu ii este adresat in nici un fel? E tel tau, nu are ce cauta in el.Prost mai esti, acum fara suparare.Te durea mana sa il parolezi? Puneai o parola mai grea si notai pe ceva.Sa iti fie invatatura de minte pentru alta ocazie.

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru Brigaela):

Da,elevi cu performante excelente, cu rezultate exceptionale.Copiii aia care ajung niste genii si se sinucid la 25-30 de ani din cauza ca sunt niste muti timizi si nu stiu in viata decat sa invete,sa fie un exemplu pentru parintii lor. Oare nu se presupune ca trebuie sa ne modelam fiecare un viitor si o personalitate? Sa nu fim doar un instrument modelat de parinti si sa aratam asa cum ei nu au reusit sa fie in viata?

De la parinti putem sa primim un sfat,sa fie insotie de explicatii,dar nu bagat pe gat! Da, a injurat, mare chestie de show. Uitam totusi ca parintele i-a dat telefonul ala, profesorul a incalcat orice drept la intimitate citind conversatiile din el, dar hai sa dam vina pe copil ca el e mic si prost, si nu poate sa ne raspunda ca un adult.Haideti sa invinovatim parintii. Unde erau ei cand el scria acele lucruri? Aaaa, nici macar nu s-au interesat ce face el acolo, bine ca este ocupat cu ceva.Nu spune nimeni sa se drogheze, dar haideti sa nu facem din tantar, armasar, chiar nu e cazul.

| Doub a răspuns (pentru FABULOSUL6000):

Da, le-am folosit că deh, poate aşa înţelege şi el ceva.
Şi poate înţelegi şi tu.
Deşi neah.
Am dubii.
Da, sunt tare obosită.

| NellieLovett a răspuns:

Nu stiu cu ce am putea sa te ajutam.Dar ai putea sa le ceri scuze.