| ViitorFotbalist09 a întrebat:

Salut! Am 14 ani, 1, 85m si sunt sigur ca o sa am un viitor reusit in fotbal. Ma antrenez zi de zi si chiar imi doresc sa fiu fotbalist. Sunt in clasa a 7 a. Vreau cu orice pret sa merg la liceul sportiv. Este la o ora distanta de mers cu masina. Problema e ca am note foarte bune la scoala si tatal meu nu vrea ca eu sa merg la acel liceu.El spune ca pot sa am un job bun la birou. Dar eu urasc asta. Nu vreau sa imi traiesc viata asa.Va rog ajutati-ma sa il conving. Oricum sa merg acolo pentru ca la alt liceu nu vreau. Dar prefer calea mai usoara sa il conving. Dau funda!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi al liceul unde crezi tu ca vei fi fericit, fiindca tu vei fi acela care vei profesa munca respectiva pentru urmatorii 40 de ani, dupa ce termini liceul.

Ti-as sugera sa mergi la un club sportiv din orasul tau sa te testeze cat esti de bun la fotbal, ca una este sa bati minge ain curtea scolii si alta este sa ai talent si atitudini native de fotbalist.
Inaltimea nu este o necesitate la fotbal!
Inaltimea este importanta la baschet si volei, dar nu si la fotbal, aclo poti avea si 1.50m dar sa fii iubte de picior si fasnte pe teren.

| Celcestietot a răspuns:

Cu ce crezi ca te ar ajuta sportivul comparativ cu alte licee?

| sabin89 a răspuns:

E bine și la birou. Stai liniștit pe scaun, cafeluța pe masă, țuiculița sub masă...Nu trebuie să alergi ca nebunu după un balon rotund, te faultează ăia, îți frâng oasele. Dar te înțeleg și pe tine. În fotbal se fac bani, nu glumă. Uită-te la oricare - la Dani Alvez, de exemplu, sau la Sergio Ramos, la Gerard Pique, David Backham etc - câți bani câștigă. Mult mai mulți decât cei de la birou.

Răspuns utilizator avertizat
| sabin89 a răspuns (pentru AlexHazulThau):

Iar am vrut să fiu un pic amuzant, dar cred că nu mi-a ieșit. Data viitoare o să pun emojii, ca să știe oamenii cum vorbesc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru sabin89):

Dar stii ce e amuzant? Ca toti pe care i-ai dat exemplu sunt platiti de oameni care stau la birou (proprietarii cluburilor) laughing

| Criss_Dya_1985 a răspuns:

Sa fii parinte este cel mai greu lucru pe care il poate face cineva intr-o viata de om. Tatal tau te iubeste foarte mult si prin munca de birou vrea sa te stie bine si stabil chiar si cand el nu va mai fi prin preajma. Insa este adevarat ca este viata ta si nimeni nu ar trebui sa aleaga in locul tau. Insa inainte de a lua o decizie care ar putea afecta radical tot restul vietii trebuie sa te asiguri ca talentul tau este suficient de bun si apoi sa ii demonstrezi asta si lui. Cheama-l la un meci sa vada potentialul din tine si nu ar strica sa ii zica asta si un antrenor. Dar daca tot te duce mintea si esti brici la scoala nu ar strica sa faci o facultate la fara frecventa pe care tatal tau ar considera ca te va ajuta pe viitor. Din fotbal nu o sa traiesti la nesfarsit. Sunt o multime cu talent care nu au avut o cariera in domeniu asa ca nu strica sa ai si un plan de rezerva in primul rand pentru tine si apoi si pentru linistea alor tai. Sper sa te ajute Dumnezeu sa faci alegerile corecte.

| sabin89 a răspuns (pentru Cosmin86):

Și ăia de la birou care îi plătesc oare câștigă și ei bani mulți?

| Cosmin86 a răspuns (pentru sabin89):

Pai daca isi permit sa plateasca jucatori ca Messi, Ronaldo, etc... tu ce zici?

| AnastasiaK a răspuns:

Că vrei să ajungi sportiv: foarte bine, mult succes!

Că vrei să te duci la liceul sportiv care e la o oră distanță: dă-ți câteva capace și mai gândește-te de câteva ori.

Crezi că liceul te face sportiv? Nu. Liceul ăla îți asigura niște avantaje pe plan sportiv (și la fel de multe dezavantaje pe plan academic). Ba mai mult, ai un dezavantaj major timpul pierdut pe drum. 2h pe zi? În 2h poți să faci multe și tu alegi să le pierzi.

Din punctul meu de vedere liceul sportiv are mai multe dezavantaje decât avantaje.

În primul rând, fii atent că s-ar putea să nu gândești toată viața ca acum. Există și șansa să gândești, nu zic nu, dar statistic vorbind nu se întâmplă așa. Am cunoscut oameni care și la 24 de ani s-au răzgândit (sportiv bun, cu șanse să ajungă campion mondial, la 23 visa să fie campion și la 24 a luat-o pe un drum total diferit, fără să fi avut vreo accidentare sau ceva). Apoi, există accidentări. Oricât nu-ți convine, tu ai nevoie de plan de rezervă. Planul poate să fie și antrenoratul, nu zic nu, dar antrenor poți să ieși și cu orice alt liceu. Însă din liceu sportiv să ajungi de succes într-un alt domeniu...mai greu.

În al doilea rând, vezi marii sportivi ce licee urmează. Un exemplu actual și de succes: David Popovici nu e la liceu sportiv, ba mai mult, e la un liceu chiar bun. Sau din alt sport: Cristina Neagu. Tot fără liceu sportiv.