| miaumiau31 a întrebat:

Salut! Am 16 ani și jumătate și încă dorm cu mama. Am încercat să îi explic cat mai frumos ca am crescut și ca am nevoie de intimitate. Nici măcar să vorbesc la telefon nu pot din cauza ei, și mereu se enervează atunci când îi "reproșez" anumite chestii. Nu înțeleg cum aș putea să o conving să mă lase să dorm și să stau în propria mea cameră.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai la comportamentul si problemele pe care i le prezinti tu maica-tii, dovedesti ca nu ai mai mult de 6-7 anisori, de aceea te si trateaza ca atare.

| miaumiau31 explică (pentru Violleta2022):

E uimitor cum îți dai cu părerea despre viața altcuiva fără să fii întrebată. Apreciez analiza ta profundă, deși complet irelevantă, și îți sugerez să îți îndrepți atenția către propriile imperfecțiuni. Am venit pe această platformă cu scopul de a primi sfaturi utile, nu opinii nefondate. Dacă nu ai ceva decent de spus, te rog să te abții de la a mai comenta, având în vedere ca nu mă cunoști deloc. În ceea ce privește relația mea cu mama, nu este chiar cum o percepi tu. Nu îi creez probleme, de exemplu, nu am fugit niciodată de acasă, și nu sunt în anturaje proaste, acesta este pur și simplul felul ei de a fi, și părinții ei nu au fost mai diferiți de ea. Zilnic îmi spune cat de mult mă iubește și își dorește să rămânem împreună pentru totdeauna. Aș aprecia să încetezi să emiți judecăți asupra unor aspecte pe care nu le înțelegi.

| Violleta2022 a răspuns (pentru miaumiau31):

Este uimitor cat de lipsita de logica esti, cum vii sa te plangi aici, dar esti incapabila sa primesti un sfat sau o critica de la noi. Ma refer la toate intrebarile tale de pe acest forum, care explica comportamentul tau, descris chiar de tine.
https://www.tpu.ro/utilizator/acsgdb/intrebari/
Din fericire pentru mine, am realizari solide in viata care spun totul, dar nu despre mine este vorba aici.
Sunt mama, cu copii mai mari ca tine si inteleg situatiile de acest gen, mai bine decat iti imaginezi tu, iar faptul ca mama ta inca te controleaza si doarme cu tine, inseamna ca nu are inca incredere in tine, din cauza faptelor petrecute in trecut si a comportamnetului tau actual (ai picat intrarea la licuel dorit samd).
Asadar, sfatul meu este sa asculti de mama ta si sa-i dovedesti ca poate avea incredere in tine, ca ea sa poata sa-ti redea libertatea pe care ti-o doresti atat.
Cand vii sa ceri sfaturi, fii pregatita sa primesti si sa accepti atat sfaturi bune cat si critice, daca vrei sa te maturizezi, ca sa intelegi si sa-ti corectezi comportamentul imperfect pe care refuzi sa ti-l vezi, dar care supara pe mama ta, odata ce te tine inca sub supraveghere destul de drastic, daca (inca)doarme cu tine.

| ania a răspuns:

Spune-i - Tie ti-ar place ca ai acum bunica sa vrea sa doarmă neaparat cu tine?
Eu te iubesc, sunt recunoscatoare pentru tot ce faci pentru mine dar am nevoie sa ma iubești si cum simr eu ca am nevoie, sa ai încredere, sa imi acorzi sptiu sa fiu si singură cu gandurile mele.