anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 18 ani, fratele mei are 14 ani, am crescut separați fără ca el sa știe de existenta mea pana la vârsta de 11 ani, când am intrat în viața lui ca un simplu prieten.Recent a aflat ca eu sunt fratele lui.(el a crescut la tatăl lui biologic, iar eu cu mama, povestea este puțin mai complicată)

Problema este că eu de când l-am cunoscut mintea extrem de mult și de la distanta am încercat sa-l fac sa înțeleagă ca nu e ok ce face, face tot felul de prostii pe care le repetă, și eu am fost adolescent și nu am făcut acele lucruri pe care el le face. E tipul băiatului de la oraș cu fițe, suntem diferiți ca oameni și ne dezvoltam diferiți dar el nu cred ca a primit o educație. (Minte, fumează, se dă drept alte persoane, e sufocant cu anumite întrebări, vrea sa fie mereu în centrul atenției).

Eu am încercat sa formez ceva, l-am iertat mereu când mi-a greșit dar mereu se repeta, zilele trecute m-am hotărât sa rup legătura cu el, i-am dat block peste tot. Am făcut asta pentru ca am simțit ca nu mai pot sa o duc cu el, mereu am sperat ca se va schimba dar nimic, parcă mai rău este.

Credeți că am procedat corect? (Poate pe viitor dacă se schimba și dacă vad ca și el vrea sa creeze cu mine o relație frățească o sa accept)

Ce aș fi putut sa fac? Ma simt totuși prost, dar și liniștit pentru ca consider ca a avaut destule șanse să se schimbe și nu a făcut-o, consider ca lui nu-i pasă deloc de mine, iar tatăl lui ii ia apărarea "nu știe ce face".

12 răspunsuri:
| Miruna333 a răspuns:

Este un copil, normal ca nu intelege, oricat de mult incerci sa ii explici, lucrurile astea vor veni de la sine, cand se va maturiza, peste cativa ani buni. Daca ai simtit ca nu mai poti si nu este o relatie benefica pentru tine, ai facut lucrul potrivit sa il scot din viata ta. Si da, conteaza sa vezi efort si din partea lui, peste cativa ani, sunt sanse mari sa te contacteze.

| Yaesmin a răspuns:

Nu mai avea IQ-ul lu’ Ștefan Iancu.

| Merkador a răspuns (pentru Miruna333):

Mulțumesc mult de răspuns. Pe la spate vorbește foarte "frumos" de mine, le povestește prietenilor lui fix ceea ce el mi-a făcut mie

| Miruna333 a răspuns (pentru Merkador):

Atunci nu te indoi nicio secunda ca n-ai facut alegerea potrivita cu block-ul happy

| Merkador a răspuns (pentru Miruna333):

Mulțumesc mult, ma simțeam pierdut și mi-era ca am făcut o greșeală, dar nu tot ce-mi doresc se poate întâmpla, sunt frati care nu-și vorbesc chiar de au crescut împreună, sunt conștient ca poate am făcut și mai mult decât trebuia dar nu am avut cu cine

| 1onur a răspuns:

Nu ai făcut bine deloc fiindcă el este mai mic că tine și el crescând într-un mediul Destrăbălat nu-și dă seama ce face fiindcă încă un Copil nu trebuie să-l judeci și pedepsești pentru felul în care este el tu ești singurul lui frate care îl mai are și ești singura lui soluție într-adevăr cu Adevărată să-l educi și să-l faci sa fie om în viață doar prin tine poate fi om în viață și doar prin tine se poate educa în viață.

Dacă și tu îi întorci spatele dacă și tu fugi de el dacă și tu te ferești de el dacă și tu îl respingi atunci copilul ăla nu mai are nici o șansă să fi om în viață ori o sa ajungă drogat ori alcoolist ori Boschetar ori o săgeată Pentru un grup de procente și traficanți de droguri ăsta ajungi in România fără educație. Tu nu trebuie să-l judeci și să fugi de el trebuie să-l aduci și să-l protejezi de toate mizeriile în care sa băgat trebuie să-l dezveți de toate viciile care le are să-l pui pe drumul cel bun în viață.

Dacă și tu îl lași cum îl lasă părinți lui să-și facă de cap să-și găsească "drumul" "în viață" de unul singur fără ajutorul tau tu fiind fratelui lui mai mare el nu va avea nicio șansă la viață sa trăiască normal printre oamenii. Tu nu Numai că faci o greșeală imensă față de fratele tău mai mic dar și îl abandonezi la o "viată" murdară care nu știe n-are habar cel așteptată.

El fratele tău mai mic are impresia și crede că viața se mănâncă cu tot ce se prinde acum el este foarte fragil și în formarea cu viciile care le are el deja vor evolua în mult mai rău și grav ști de ce? Fiindcă n-a avut un fratel alături de el să-l înțeleagă și pe el puțin și la dat la o parte când ia văzut greșelile tu ai un frate atâta doar unul dacă și tu îl marginalizezi și-l dai la o poarte praful de leagă de el îți spun eu că va ajungeți foarte grav fiindcă el avea în frate care putea să-l scoată din drumul ăla și na făcut-o când el Deja vede și opservă că toți lați abandonat și lați lăsat atunci va fi pradă ușoară pentru ori și cine Absolut ori și cine va intra în anturaje care îl vor nenoroci pe viață iar ție când îți va veni si ție mintea la cap va fi prea târziu să-ți mai educi ajuți fratele fiindcă te va vedea ca pe un Dușman nu ca un frate tu ai șansă să-l faci in viață om daca părinți voștri nu au reușit nimic cu el.

El nu este pierdut de tot dar cu "direcția" pe care o are dacă o va ține în felul ăsta până împlinește vârsta pe care o ai tu acum nu mai puteți face mare lucru fiindcă el Doamne Dumnezeule ferește deja se va "forma" "educa" prostă rău de tot în anturajele si grupurile care va fi toți îl vor folosi ca pe o cârpă.

Dacă tu ai impresia ca să-ți ajuți fratele înseamnă HEY NU-I OK sau săi dai block că nu înțeleg ceva păi tu n-ai habar ce înseamnă să-ți ajuți fratele cu Adevărat si doar faci ce face ori-ce dușman cu dușmani lui. El îți este frate nu un prieten tu spui că ești mai mare da eu vad că degeaba ești mai mare fiindcă ce faci tu și cum te comporți cu el nu înseamnă frăție și lovitură liberă ai înțeles? Nu faci bine ce faci cu el și cei faci lui te comporți foarte rece cu el foarte urât cu el îl rănești da nu-ți dai seama că ești bou mai și prost că el fiindcă el na primit educația ta n-a avut ce tu ai avut când erai mic el nu crescut în mediul care tu ai crescut și el ce făcut? Sa luat după toți Destrăbălați toți proștii ai să vezi tu acum ți-ai luat mâna de pe el da când o să creacă o sa vezi că nu mai vrea să aibă de aface cu tine fiindcă n-ai știut să-i fi un frate Adevărat și l-ai ars și tu el tu din el mai poți face om da dacă s-a prins de băutură si droguri lați pierdut.

Se dă drept alte persoane fiindcă el consideră că nu este de ajuns Pentru nimeni el este rănit da nu-și arată rana mulți copii mulți adolescenți trăiesc în felul ăsta iar după ce ajung la adolescență sânt pierduți atunci vede că nici în personajele în care intră ei nu-s acceptați iar atunci se pierd toți și își pierd indentitatea copii că el Adolescenți că el au fost abuzați pentru felul în care ei sânt și au văzut că sânt judecați pentru felul în care ei sânt cu Adevărat și le este teamă să se mai apropie de oamenii cu identitatea lor cu felul lor de Afi care sânt ei într-adevăr cu Adevărat de asta ei intră în alte personaje alte caractere din filme din tot ce consideră ei că pot fi si ei pe placul altora si acceptați ei dau viață unui caracter care îl consideră ei "puterea" lor ce le poate oferii lor "siguranța " lor și ei văd copii adolescenți care se prostesc astfel și râd și mai face fericit când îi văd ca se prostesc astfel pentru eu pot vedea cei dincolo de sentimentele lor și fricile lor ei încă sânt copii nu-și dau seama de pericolele care îi așteaptă în viață generația de astăzi este foarte ușor influențabilă foarte slabă se refugiază mai multe aproape toți în droguri bătură alcool Destrăbălări fiindcă ei consideră că asta Io poate ține "uniți" "siguranță"" și așa se fac prietenii" ei nu-și dau seama că în societatea de astăzi sunt mulți pedofili Psihopați care copiii ăștia sânt foarte fragili foarte vulnerabili.

Dacă vei continua Sâte comporți astfel cu frățiorul tău m-ai mic care are nevoie de ajutor tău urgent de mult nu doar că-l vei pierde dar între tine și părinți tăi adică ai lui nu va fi nicio diferență.

| 1onur a răspuns:

Și tu ești încă un copil stai liniștit că mai breaz că el nici tu nu ești dar el a crescut într-un mediul defavorabil de mult pentru el având în vedere că s-a apucat de la vârsta asta de țigări și prosti.

El pe viitor va ajunge mai rău fincă calea lui "drumul" lui Deja este in fața ochilor tăi.

| Merkador a răspuns (pentru 1onur):

Și dacă am încercat și nu a vrut ajutorul meu? Insist la nesfârșit? Despre lucrurile rele pe care le face nu am aflat de la el. Dacă el nu vad sa facă nici cel mai mic pas sa creez o relație cu mine, eu ce fac? Intru in viata lui forțat. Un ajutor vine când este cerut, nu când îl dai fără să-ți ceară, altfel e egal cu 0. Și da are nevoie de ajutor, dar dacă am încercat și nu se poate sa ma distrug și pe mine? Ma epuizează foarte mult relația cu el și nici el sau părinții lui nu fac ceva în privința asta, ba din contră ai lui nici nu îmi dau impresia ca vor să mă aibă în viața fiului lor.

Nu e ok să mă înjosesc în fata nimănui, chit că e fratele meu

| 1onur a răspuns (pentru Merkador):

Eu nu-ți mai spun nimic. îmi cer scuze de deranj.

Nici nu aveam nevoie, nu cred că v-am jignit, puteați păstra un limbaj adecvat indiferent de situație, nici 1% nu cunoașteți și dati vina pe mine, când el e cel ce le face pe toate

| Miruna333 a răspuns (pentru Merkador):

Ai facut tot ce puteai, nici nu o puteai spune mai bine decat atat- Nu ai avut cu cine.