anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut am o întrebare sau să mă faceți să înțeleg.
Am o relație de 3 ani am trecut prin bine și greu am fost unu lângă altul dar recent s-a întâmplat. ceva și nu înțeleg ce, adică na ne-am certat și ne-am schimbat în sensul bun, la momendat trect 3 sau 4 zile și îmi spune vreau să ne desparțim pentru că nu te mai iubesc, dar țin la tine și poate nu-ți duc lupsa. După a trecut câteva zile și mi-a zis că mă vrea în apoi, am pățit chestia asta de 3 sau 4 ori astăzi la fel, chiar nu înțeleg chestia asta totul bine frumos și după Iara

11 răspunsuri:
| AlaSwek a răspuns:

Salutare.
Sunt de parere ca, aici apare atașamentul față de o persoană. O dată ce stai cu ea, începi să o cunosti, să i afli ritualul, si Iti e greu să te dezlipesti de ea, deoarece apar amintirile, mai ales cu voi doi. Iti spune ca tine la tine, prin chestia asta cu atașamentul, e ca si cum ai avea un caine, si te ar refuza sufletu să l dai. O dată ce vrea să nu te piardă, iti imaginezi ca te iubeste, dar intr-un fel în care îi e frică s piardă ce i bun. Este complet normal, ca atunci cand doi oameni, nu mai simt nimic unu pentru cealalt, este normal să îți schimbi drumul, viata e plină, totul este dar de sus... Astăzi, maine, pai maine, in orice clipă poate să apară cineva sa schimbe viața. Adică na, înțelegi tu.
Eu iti propun, sa faci cum crezi, da oricum se mai întâmplă lucruri de genu, cu despărțiri și împăcări. mult succes. Cheers

| Ovidiuovii94 a răspuns (pentru AlaSwek):

Prin chestia asta ce este de făcut știu că mă iubești, și o iubesc, știu că dimineață era nervoasă și am lăsat-o să se calmeze, am mai vorbit totul bine s-a culcat ai brusc asta, o voi lăsa in pace poate este ceva pe moment nu știu zic

| Sekim a răspuns:

( Ceea ce urmeaza sa spun este doar o opinie personala, se poate sa nu fie adevarat ). Probabil iubita ta nu te mai iubeste, asa cum a spus dar ii este teama de a se desparti de tine deoarece s-a obisnuit cu tine si crede ca nu va gasi pe altcineva la fel de bun ca tine sau pe altcineva in general. Exista si varianta ca iubita ta sa placa pe altcineva si sa fie pusa intr o situatie in care trebuie sa aleaga. Parerea mea ar fi sa ii spui ca ceea ce face cu despartitul si astea te deranjeaza, ca tu consideri chestiile astea o jignire asupra iubirii tale ( asa si este sa fiu sincer ), si sa ia o pauza de cateva zile, sa se gandeasca bine la ceea ce urmeaza sa faca, daca mai vrea sa ramana cu tine sau nu. E alegerea ta ce faci in continuare, dar, se poate sa isi bata joc de tine si de timpul tau, nu cunosti niciodata un om indeajuns oricat ai sta cu el.

| Ovidiuovii94 a răspuns (pentru Sekim):

De găsit pe alt cineva nu, pentru că când am făcut 1 an mi-a spus în față că avea sentimente pentru cineva și să rămânem prieteni și după 3 zile a văzut că a greșit, este o persoană care îmi zice în față dacă și-a găsit pe cineva, m-am gândit o mai las câteva zile și îi trimit un mesaj să se mai gândească la ce vrea să facă că eu nu mai accept așa ceva

| Mopmop a răspuns:

Cred ca fata s-a plictisit in relatie, nu ii mai place rutina. Ea cauta acum ceva nou si experimenteaza. Asa incat sfatul meu ar fi sa vorbesti cu ea serios ce anume o nemultumeste. Daca ajungi la concluzia ca nu mai poate fi nimic intre voi mai bine despartiti. Netratata, aceasta problema va duce ca o data la 3 4 zile apoi 3 4 saptamani etc sa ai acelasi scandal si cand te uiti la ceas din nou vezi ca au mai trecut 5 ani asa in nesiguranta!

| anonimg a răspuns:

Recomand să citiți împreună cartea "Iubește inteligent":
https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent
Poți să o găsești și la librăria SolaScriptura din localitatea ta: https://www.viatasisanatate.ro/librarii
Dacă stați despărțiți prea mult o să vă despărțiți cu adevărat; și tu vei suferi mai mult ca ea.
Trebuie în mod obligatoriu să eviți cearta. Trebuiesc depuse eforturi pentru ca amândoi, dar mai ales tu, să evitați să vă mai certați. Tu ca bărbat trebuie să știi să conduci inima unei femei; trebuie să înveți să devii împăciuitor atunci când femeia devine irascibilă, necontrolată. Tu trebuie să știi să aplanezi conflictul (dar nu prin ceartă) și nu să-l mărești; trebuie să știi când este pe cale să i-a naștere un conflict, și să împiedici nașterea unui astfel de conflict.
O relație între un băiat și o fată, între un bărbat și o femeie, se face numai in scopul căsătoriei. Dacă o relație este făcută fără scop, atunci voi luptați și investiți în relație sentimente, timp și multe altele fără niciun scop. Și așa sunt majoritatea relațiilor.
Trebuie să aveți un motiv pentru care să fiți împreună și să luptați pentru acel motiv. Nu puteți să vă urcați într-o barcă pe ocean și să vă lăsați purtați de valuri. Veți naufragia fără o țintă, oricât de mult v-ați iubi.
Trebuie deci să vă pregătiți pentru căsătorie, și să vă faceți planuri in privința aceasta. O fată/femeie are nevoie de o astfel de siguranță. Chiar dacă nu ar mai fi la modă, o fată are nevoie să fie cerută în căsătorie.
Și oricum ar fi -căsătoriți sau nu- este de datoria fiecăruia dintre noi să luptăm cu propriile noastre defecte de caracter. Atunci vom fi iubiți și mai mult de oameni.

| tzionut a răspuns:

happy Banuiala mea e ca merge pe doua fronturi, nu vrea sa te insele asa ca se desparteste de tine si fiind libera și-o poate trage cu cine vrea, apoi daca nu merge revine la prost.
Sfatul meu vorbeste cu ea fata in fata si explica fetei sa se gandeasca bine ce vrea si sa iti zica daca mai doreste sa continuati relatia sau nu. Daca da ok, daca nu ok, dar la urmatoarea despartire dispari permanent din peisaj. Stabileste un termen de gandire si respecta orice decizie ia. Respectul se castiga foarte greu si se pierde extrem de usor...

| Ovidiuovii94 a răspuns (pentru tzionut):

Nu este genul să meargă la alți și să facă lucrurile ălea a mai avut momente de era nervoasă când se trezea și se despărțea de mine și spune definitiv și că sa hotărât și după se întorcea după câteva zile, nu-i după banii sau etc. Știu că mă iubești dar ceva s-a întâmplat.și nu înțeleg de ce, adică te trezești și dintr-o dată gata este imposibil

| Freya1 a răspuns:

Va sufocati, Ar vrea spatiu, ar vrea timp liber, ar vrea sa iesiti din monotonie ca deja aveti trei ani si nu mai puteti funcționa doar cu pupaceli toata ziua.
Cred ca ar trebui să vorbești cu ea si sa o întrebi "ce o doare" si ce vrea de la viata.Ce si-ar dori ea sa faceti si cum sa fiti si sa purtați o discuție de oameni maturi.

| Ovidiuovii94 a răspuns (pentru Freya1):

Tot de-auna când era aproape în stadiul ăsta o întrebam dacă are ceva dacă pot s-o ajut sau dacă are ceva, îmi spune că nu are nimic, și dacă vorbesc cu ea îmi zice să nu mai încerc, că sa gândit și a luat o hătărâre, chestia este că îmi zice că vrea să facem ceva în viață și dintr-o dată renunță și știu sigur că este ceva temporar sau este nervoasa, și știu că mă iubește și tine la mine

| Freya1 a răspuns (pentru Ovidiuovii94):

Nu poti sa fi sigur pe nimic.Adica nu ai de unde sa stii ce e in sufletul omului cat ai vrea tu sa crezi ca sti.
Acuma eu nu spun ca nu te iubeste, dar vreau sa te previn sa fi pregătit daca cumva nu e asa.
Nu stiu ce varsta aveti dar ti-am zis, exista posibilitatea sa se fi plictisit.Eu cred ca îndrăgostește aia mare trece la câțiva ani de relație oricum și mai rămâne obisnuinta, respectul si intr-adevar iubirea ca nah.Dar te poti simti si sufocat, plictisit la o vreme si atunci devi indecis.
Plus ca exista posibilitatea ca tu sa nu îndeplinește anumite criterii pentru planurile ei de viitor asa ca ar trebui să fi mai atent la ce va lipseste, ca ceva e clar.