| laptecucereale22 a întrebat:

Salut. Am o problema, mama crede ca blondul platinum e pentru acele femei de pe centura/cu*** si nu stiu ce sa fac ca sa ma lase/sa nu se uite la mine asociandu-ma cu astfel de lucru. L-am facut odata asa dar l-am schimbat altcumva. Prima data cand l-am vopsit blond nu a zis de asta, doar a doua oara cand l-am vopsit iar asa si a inceput sa faca scandal pentru nimic. Ma lasa sa ma vopsesc doar ca are ceva cu blondul. In schimb, tata nu crede asa ceva si deseori o calmeaza in astfel de situatii, asa ca ma gandesc daca ii explica el ca parul blond nu inseamna acel lucru? Dar mama tot va asocia in gandul ei oricum.

5 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Da-i exemple de femei inteligente care sunt blonde.

| VoidEternal a răspuns:

Este o culoare sintetica și dacă ești adolescenta nu cred că ți-ar sta bine. Nu zic neapărat că te-ar face sa arăți ca o traseista dar în locul ei nici eu nu aș fi de acord. Poate arăta... vulgar. Nepotrivita pentru o tânără adolescenta. Peste 20 de ani e altceva, cred.

| loadingusername99 a răspuns:

Hello girl! Trebuie sa-i explici mamei tale ca nu culoarea parului defineste o persoana! Este IRELEVANTA culoarea parului. Spune-i ca tie iti place, pe tine te face sa te simiti mai bine, iti da incredere in sine si asta crezi tu ca e ceea ce conteaza. Daca tu simti ca tie iti va sta bine blonda, go for it!
Incearca sa ai o discutie si sa o si intrebi: mama, ce te face pe tine sa asociezi culoarea asta cu femeile de pe? Si sa ii explici ca te doare daca cumva si ipotetic vorbind te-ar compara cu acele femei.
Ai grija de tine! Pupici

| Xxdelma a răspuns:

Nu are treaba culoarea parului cu faptul ca ești sau nu femeie ușoară! Ea gândește ca in 78, nu te lua după ea, fa ce simti! O viața ai, nu o sa te tundă cheală ca ei nu ii place

| VoidEternal a răspuns (pentru Xxdelma):

"O viață ai", "fa ce simți", "nu te lua după ea" sunt sfaturi de c⁴cat când le oferi unei copile. Mai ales când vin de la alt copil. Sunt bune doar daca le oferi unui adult cu discernământ, responsabilitate și care poate lua decizii înțelegând toate implicațiile ei.

Nu ai înțeles nimic așa cum nici tipul de mai sus nu a înțeles. Evident că e irelevanta culoarea parului, iar daca se vopsește blonda nu înseamnă nimic, dar mama ei știe că lumea e plina de cretini care așteaptă orice ocazie și pretext ca să emită judecăți, mai ales din rândul tinerilor care cred că le știu pe toate, și ce nu înțelegeti voi, e că mama ei încearcă doar sa o protejeze, nu sa o pedepsească.