| exadisgen a întrebat:

Salut, am problema mare, va cer ajutorul/sfatul.
Am o familie toxica, am 16 ani,sunt baiat,elev,am vrut acum cateva saptamani sa ma mut cu totul in judet,scoala, job parintii mei is divortati. Stau cu tata, el are custodia, amandoi is toxici! Nici mama, nici tata nu lucreaza si tot ei imi spun ca daca imi trebuie bani sa le cer, le-am cerut 150 lei, mi-o pus pe masa 50 lei(nu i-am luat) eu in gandul meu,tot voi imi spuneti ca imi dati bani dar pana la urma.
Ma omoara chestia asta, in fiecare zi tata ma injura, ma jigneste, injoseste, isi bate joc, nu ma iau in gura cu el incerc sa il evit, dar in fiecare tot tot asa parca iti intra in minte, sunt si putin obosit psihic, videoclipurile, muzica motivationala mai ma intareste, ce pot sa fac?
Mama nu e mai buna ca el, are chiar si un sot nou, m-am certat cu ei, demult nu mai vb cu ei!
Un sfat bun mi-ar fi foarte de folos va rog! ce pot sa fac?

12 răspunsuri:
| Forneticugem a răspuns:

Calmeaza-te -_-

dacă ai bicicletă poți munci la glovo și poți sa-ti faci propri tai bani de acolo ca fără sate mai cerți cu parinti tăi și nu mai pune la inima ce spune parinti tai despre tine lăsai așa du-te fa-ti bani i-ați ceva ce-ți place tie sau mai bine strângeți și poți sati cumperi ce-ți place tie certa ura și invidia nicioidată nu va aduce nimic in viața nimănui

| exadisgen explică (pentru Forneticugem):

Nu am bicicleta

Nu imi da acordul sa ma angajez

| Forneticugem a răspuns (pentru exadisgen):

Stai un pic te rog eu revin

Am revenit poți strângi bani 50 lei sa-ti iei una tu ce faci cu 50 le ăia mereu? Dacă nu te superi ca te întreb? Știai ca poți săi ecomistesti și săi înmulțești? Azi 50 lei nu știu când 50 lei și tot așa happy știu e greu ai uneori tentați săi cheltui pe unele chesti dar dacă ai răbdare și ai săi strângi vei vedea ca poți ajunge la suma pe care ți-o dorești in timp bine înțeles îți trebui răbdare mare nu este ușor știu te cred mai alea ai vârsta și mai vrei și tu ceva mai iei un suc mai iei cu prieteni ceva te intelge foarte bine îmi pare rău cu adevarat dar asta este tot ce-mi vine ca idee acum ai grija de tine dacă ai ceva să-mi spui te aștept aicia ai grija de tine

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

Nu imi dau banii parintii, i am cerut ca am vrut sa imi iau ceva pudra proteica, in general nu imi da bani, nu am cum sa strang

îmi pare raul bossule ma jur pe Dumnezeu că-mi pare rău cu adevărat ai doar 16 acum dar rabdă un pic nu mai este mult un pic și apoi poți munci și sa-ti faci bani tai munciți de tine ai grija de tine dacă mai vrei sama intrebi ceva eu sunt aicia la orice ora și orice Zi

Mor pana fac 18 ani, 2 ani de zile...e destul de mult

Well,nu am ce face asa ca iti spun toata povestea, full-story.
Totul a inceput cand aveam vreo 12-13 ani cred cam asa, eram pe a7-8 nu mai stiu bine, m-am indragostit de o fata care era pe a 6-a, 2 ani diferenta,(inseamna ca eram pe a 8a,lol.) m-am indragostit de ea,am facut generala cu ea in scoala,m-am dat pe langa ea,
alta fata tot cu ea in clasa s-a indragostit ea de mine,o sa le numesc: prima fata o numesc cu R a doua cu L, m-am dat la fata cu R,ea locuind in acelasi sat cu mine si cu scoala,dupa un timp am devenit mai apropiati,eu consideram ca suntem impreuna,dupa catva timp,ii ziceam sa iasa pe afara sa ne vedem,venea cu pretextul ca nu o lasa parintii "nu ma lasa sa vin" dar de fapt nu vroia ea,nici nu ma iubea cu adevarat,isi batea joc,eu o iubeam cu adevarat,inainte sa stiu ca e falsa,vorbeam cu ea pe wapp,vorbeam la telefon m-am simtit ca intr-un vis. fata cu L ma ajuta sa ii trimit mesaje pe wapp,cica ma-sa "nu o lasa sa vb cu mine" dar de fapt nu vroia ea sa vb cu mine,fata cu L m-a ajutat sa mai vb cu R un timp, dupa a fost pa, nu am mai vb cu ea niciodata, i-am dus dorul, a urmat o iarna cred, vreo 3 luni cam asa de durere,stiu ca fumam pe perioada aia,dupa un timp,am inceput sa merg la fotbal pe sintetic, era bine, dupa inca un timp m-am apucat de sala, pana anul aceasta in luna martie a fost ultima data cand am mers, intre timp, in 24.12. 2020 am fost impreuna cu L, tot din satul meu, era bine frumos, ne iubeam, ea ma iubea cu adevarat, eu..nu stiu ce sa zic ca daca o iubeam cu adevarat nu eram despartiti, pe miercuri pe 24.11. 2021 se faceau 11luni de relatie cu ea, am decis sa ne despartim... timp de 11 luni multe certuri...ne am mai si despartit maxim o zi doua,am facut mult misto de ea,apoi a mai facut si ea,am facut-o sa planga mult, ieri ne-am despartit, cred ca azi e a doua zi, legat de parinti, m-am certat cu mama si sotul ei pe la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, stiu pentru ca pe 1 aprilie ziua mamei, tin minte ca nu i-am spus, dupa mult timp cam prin octombrie am mai vb cu ea asa regulat cat de cat 2-3-4 ori pe sapt,luna asta noiembrie nu am mai vb cu ea defel,nici ea nu m-o sunat,eu neavand telefon nu am sunat-o,si daca aveam nu as fi sunat-o,m-am certat cu sotul ei mai mult pentru ca, eu inainte sa ma cert cu ei mergeam la sala si aveam nev de mancare si meergeam cred ca aproape in fiecare zi la ei,la un moment dat o venit problema cu banii,o fi vb cu mama despre bani cred ca cheltuieste prea multi(EA) apoi o fost ziua mamei lui L, am auzit-o pe mama mea vb cu una N., despre mama fetei L,si m-am enervat si seara cand sotul ei manca,am vb doar cu ea despre asta intr-un fel,limbaj mai codat,el-da ce eu nu trebuie sa stiu? eu in gandul meu da cine esti tu de trebuie sa stii.
Every single fu*king day,the person who i live,ma injura, jigneste, face misto rau e ca stau si cu el in camera.
Un exemplu: ii tai lemnele, le duc in curte taiate, le crap le si bag intr-o camera, pentru a fi asezate stii? asa ii la tara
tot el "lenes esti" asta fiind vorba dupa 2-3 zile dupa ce am terminat cu lemnele pentru ca stau la pc si mai ma joc ascult muzica
zice" lenes mai esti".
m-am saturat de el, de aia zic 2 ani e mult
plus ca m-am si despartit de L, ieri...

Mai ai putini rabdă am citit de câtva totul sa pot înțeleg prin cate ai trecut tu cu adevărate nu-i deloc ușor știu te înțeleg cu adevărat rabdă mai ai puțin și atuncia poți munci cinstit și poți avea propri tai bani din munca ta

| ania a răspuns:

Sa te rogi lui Dumnezeu sa intervina, sa faca o munune in aceasta situatie imposibila, El e cel mai bun parinte care nu ne paraseste niciodata.De la 16 ani te poti si angaja part- time undeva.