| BillieJean a întrebat:

Salut! Am și eu o problema cu o ruda care sta la noi in casa de câteva luni și nu are de gând sa mai plece. Nu ajuta cu nimic in casa, nici cu cumpărăturile pentru mâncare măcar. Problema este ca eu nu pot sa ii spun in fata sa plece pentru ca s-ar isca probleme cu ceilalți membri ai familiei. Am tot încercat sa o facem sa își dea seama ca nu e binevenita prin diverse metode dar se pare ca se face ca ploua. Singura persoana care ar putea sa ii spună sa plece este mama, dar ei ii este rusine sa ii spună ca sa nu iasă scandal in familia ei. Cum am putea sa o facem pe acea persoana sa plece?

Răspuns Câştigător
| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Sa aveți o discuție sincera față de acel om săi spuneți Adevărul fără să-l mințiți și să-l faceți acuzat de ceva ce nu a comis și făcut sa fiți oamenii maturi înțelegători și sa vorbiți de la om la om fără sa va certați fără să-l faceți sa se simtă în plus sau ca a greșit cu ceva fiți sinceri loiali de la om la om și atunci o sa fie bine.

8 răspunsuri:
| Smmo a răspuns:

Ruda fiind ce pentru mama ta? Cum ii este mama ta obligata de s-ar isca scandal?

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai si tactu ce parere are? II convine sa-l tina pe parazit in casa?

| BillieJean explică (pentru Smmo):

Frate. Ar avea discuții cu familia ei. I-ar comenta ca nu îl ajuta și nu îl sprijină. Așa sunt cei din familia ei. Au pretenția ca toți fratii sa se ajute între ei.

| BillieJean explică (pentru StoicAnalysis):

Pai nu ii convine nici lui.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru BillieJean):

Pai si nu i-a spus in fata: Bai asta, vezi ca folosesti curent si mancare moca, daca nu pui banu jos, iesi afara.

| nevermind1234 a răspuns:

Cel mai simplu e sa i se spună in față, frumos, civilizat. Si dacă e un om cu capul pe umeri, va înțelege. Dar bineînțeles, asta trebuie sa o facă mama ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E clar că această ruda este un parazit. Scuze că mă exprim așa, dar din ce descrii, așa pare.
Spune-i mamei tale ce ne-ai spus și nouă, astfel, poate o vei convinge să-i spună acelei rude să plece.

| Smmo a răspuns:

Ii spuneti ca sunteti stramtorati cu banii si ca aveti nevoie de ajutor financiar. Desigur trebuie sa se si vada chestia asta ca sa tina.
Ii dati cate ceva de facut prin casa din cand in cand. Ori va ajuta ori o sa plece.