| Hehehahah a întrebat:

Salut. As vrea sa știu și părerea voastră. Eu cred că cunosc o persoană care mă invidiaza. Spun asta pentru că orice ar face simt că mă copiază și chiar încearcă să mă imite și la personalitate tot. Pe lângă asta, acum ceva vreme am avut un accident rutier. Țin minte că eram cu persoana asta și s-a întâlnit cu un alt prieten și i-a zis că am avut accident și că "le are?", adică gen că sunt pilaf și că nu ar trebui sa am eu mașină etc. Desi eu chiar conduc prudent. Personal mi-au trebuit doar acele 2 cuvinte sa îmi dau seama cat de invidios poate sa fie omul ăla pe mine că mi-am cumpărat o mașină din proprii mei bani și așa a fost sa am accident (nu a fost nimeni implicat). Este semn de invidie? Când sunt într-un loc cu mai mulți oameni se tot uita la mine să vadă că reacție sau păreri am despre ce se întâmplă etc

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu esti baiatul ala de isi face mereu conturi ca sa puna alte intrebari. laughing
Frate eubnu am nimic cu nimeni nici cu tine, dar ma ondoiesc de ce spui pentru ca ai mereu alt cont.

| Hehehahah explică (pentru anonim_4396):

Nu am alt cont. Am un singur cont. Mă confunzi happy

| carevaescu a răspuns:

E neclar daca e invidie, sau doar te place foarte mult in felul lui, sau altceva. Oricum oamenii asa invata, prin a copia - desi de regula copiem atitudini generale observate in comunitate, nu copiem indivizi - dar intelegi ce vreau sa zic: interpretarea ta a situației poate fi greșită. Si de obicei ne facem impresii gresite in ceea ce-i privește pe ceilalți.

Eu nu m-as îngrijora decat daca ar începe sa ma simt lezat la modul concret, in sensul ca ceea ce face imi cauzeaza obiectiv o dauna morala sau fizica, indiferent ca asta intentiona sau nu.

So chill.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Hehehahah):

Te cunosc dupa ce scrii si cum scrii, ti-am dat dat mai multe raspunsuri si chiar am incercat sa te ajut cu sfaturi.

| Hehehahah explică (pentru carevaescu):

Da, însă tot timpul ma pune într-o lumină proasta. Mă subestimează la modul la care tot timpul daca fac ceva bun încearcă să găsească scuze. Când nu sunt cu el mă vorbește și spune cât mai multe despre mine. Sunt practic subiectul lui de discuție

| carevaescu a răspuns (pentru Hehehahah):

Inteleg. Având in vedere ca te deranjeaza, ai cel puțin doua optiuni. Prima ar fi sa vorbesti cu el direct, sa-i spui ca nu agreezi ceea ce face. A doua optiune ar fi sa te indepartezi.
Eu as prefera a 3a: nepasarea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și? Părerea despre el sau despre tine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ca este tipul de persoana "piaza rea" sau pur si simplu incerca sa iti imite personalitatea fiindca dorea probabil sa isi creeze propriu stil de viata, deoarece este o etapa normala a invatari si a descoperirii de sine, chiar daca este putin ciudata in esenta. Cat despre accident imi pare rau sa aud, dar nu cred ca este implicata persoana respectiva, mai mult ti-ai creat ceva tu in mintea ta referitor la aceasta problema ca ti s-ar parea ca este invidios/a pe tine persoana aceea.