| alexlucky05 a întrebat:

Salut, ce pot sa fac dacă iubita mea își tot dorește ca eu să renunț la șosete?
Știu că sună banal, însă de când eram mic, pur și simplu am inceput sa port mai mereu șosete și nu am mai vrut să le dau jos, doar in cazul in care trebuie sa le schimb din cauza igienei...
Fast forward acum la 19 ani, iubita mea, tot de aceeași vârstă ca mine, care e o persoana normală (in sensul că nu poartă șosete și le poarta doar când e cazul) mă tot bate la cap să renunț și eu la șosete deoarece nu sunt "bune" de purtat 24/7.
Îi înțeleg punctul ei de vedere, dar pur și simplu ăsta sunt eu și nu pot schimba asta, cum aș putea să o fac să înțeleagă că nu vreau să mă schimb deoarece așa își dorește ea?

22 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Vrei sa spui ca nu le dai jos nici zi nici noapte?
Daca da, ai o problemă.

| KovacsB a răspuns:

La plaja tot cu sosete?

| Kufu95 a răspuns:

Din asta se confirmă ce am mai spus eu, oamenii crează probleme fără a fi de fapt unele reale. Mie dacă îmi spunea aşa ceva oricine, fie bărbat, fie femeie, întrebam dacă iarna îi convine să simt frigul la picioare.

| Kufu95 a răspuns (pentru darrio2007):

Ea se referă că nu vrea să mai poarte deloc el, că a şi spus că în cazul igienei le schimbă, mi se pare un motiv de ceartă neîntemeiat.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Cauta-ti si tu una cu o problema similara ca sa va intelegeti, una de exemplu care sta cu caciula in cap si cand incercati sa faceti un copil.

| gabicoo a răspuns:

Îi zici că nu mai porți șosete dacă nu mai poartă nici ea chiloți.winking

| eliancodrut a răspuns:

Numai cei ce nu inteleg rolul sosetelor fac asta. Din dorinta de a face pe grozavii, unii au inceput sa nu mai poarte sosete, Moda a inceput de la unii saraci - chiar popoare, dar acestea sunt in zonele calde - care nu aveau cu ce sa-si cumere asemenea obiecte.
1. Noi traim intr-o zona cu clima temperat continentala, unde temperatura nu ne permite sa umblam desculti, fara ciorapi.
2. Drumurile sunt pline de microbi si spori a unor boli de piele, care, pana la ajungerea acasa patrund in piele.
3. Nu toata lumea are picioare frumoase pentru a si le expune vederii celorlalti oameni. In special barbatii. Este disgratios sa arati pe strada niste picioare urate.
4. Ciorapii protejeaza picioarele pentru a nu fi ranite de incaltaminte.
5. Am experimentat si moda fara ciorapi, dar fiind un om care, atunci cand este vorba de imbracaminte si incaltamine, acestea sa fie comode e pe primul loc, am renntat.

| Holiday a răspuns:

Adica vrei sa spui ca tu dormi incaltat cu sosete?!laughing

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Incearca sa renunti la sosete. Treptat.
Daca dormi cu sosete, incearca macar atunci sa renunti la ele; in pat este suficient de cald.
Si eu purtam sosete 24/7 cand eram mic, dar in timp am inceput sa prefer senzatia picioarelor goale. Le-am obisnuit sa fie goale, inclusiv pe iarba sau pe maluri/in apa.

Stai cat de mult fara sosete, dar cand "nu mai poti", trage-ti sosetele linistit, ca nu omori pe nimeni.

Te sfatuiesc sa renunti la afirmatiile pe tema "asa sunt eu si nu pot schimba...", ca ai doar 19 ani. Pana la 30 te vei schimba mult, vei pierde din vechile defecte si vei dobandi altele noi. Daca nu inveti sa le controlezi, ramai si cu alea din adolescenta, si dezvolti si altele de adult, care-s mult mai periculoase.

Bula
| Bula a răspuns:

Spune la iubita ta ca, ti e frig la picioare, de aceea foosesti sosete.
Daca doreste, le poti schimba pentru zi/noapte.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Kufu95):

In cuplu trebuie ridicate si problemele mici, altfel se aduna frustrarea si devine totul toxic.
De exemplu, eu nu as sta niciodata cu un om care nu se spala pe maini dupa ce foloseste WC-ul. Si sunt foarte multi pe lume/in tara asta mica si proasta.
La modul serios, eu fac scandal pentru asa ceva, pentru ca nu vreau ca un om cu defectul asta, sa-mi creasca/educe copiii.
La fel si cu sosetele, daca omul se comporta ciudat, e bine sa isi rectifice obsesia, nu sa si-o incurajeze. Daca se despart, fata va gasi pe unul care poarta sosetele doar cat trebuie, dar el va ramane un ciudat care doarme cu sosete.

| Kufu95 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Deci, să înțeleg că pentru tine omul este un ciudat pentru că poartă șosete și când doarme? El a spus clar că le schimbă dacă miros, deci din acest punct, problema nu este la el ci la ea, efectiv fata are o chestie cum că lumea trebuie să umble în picioarele goale. Da, la faza cu spălatul pe mâini sunt de acord pentru că este neigienic.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Kufu95):

Sunt de acord cu comentariile astea care te atrag "in rand cu lumea".
Si eu eram un copil ciudat, dar m-am mutat intr-un orasel cu oameni mai educati, care m-au tras "in rand cu lumea". Si nu regret. E aiurea sa ai apucaturi "out of the box" mereu, mai ales cand vine vorba de igiena si comportament. Lucrurile astea te fac sa nu te adaptezi in societate, sa fii mereu diferit, sa tragi singur la margine.

E drept ca pentru sosete in pat merg prea departe cu discutia, ce vreau sa zic este ca nu strica sa judeci/aplici putin sfaturile, inainte de a judeca persoana de la care vin.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru eliancodrut):

Vara, sandale si picior gol. Care e problema aici? Fac asta de mai bine de 20 de ani si nu am avut nici o problema cu spori, microbi, alte povesti. Mai degraba de la sosete poti sa ai probleme de piele...

| eliancodrut a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cu o floare nu se face primavara. Spitalele sunt pline de persoane cu asemenea boli.
Cei care o fac sunt oameni care nu stiu ce-i igiena. Mai discuta cu medicii.

| Marianaetanita a răspuns:

Spune-i ferm este decizia mea dacă vreau să port șosete așa cum eu nu te oblig pe tine să porți te rog nici tu să nu o faci, și îi dai un pupic la final?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru eliancodrut):

Eu imi igienizez sandalele in mod regulat, ma spal pe picioare de fiecare data dupa ce am treaba pe afara in sezonul fara sosete, no problem. Per total sintem o natie de infecti nespalati, asta e clar.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta este o problema crae o discuti si rezolvi numai cu iubita ta, ca schimbatul chilotilor si sosetelor tine de fiecare.

| relian a răspuns:

Are dreptate iubita ta, sanatos sigur nu esti laughing sa stai tot timpul cu ciorpai in picioare, esti sigur cu capu.
Dar ai rabdare, poate mai descopera ea si alte chichite de astea si o sa se retraga usor, cien sa stea cu cineva care face sex cu sosete in picioare.

Daca si cand faci baie tot cu sosete stai diagnosticul este clar laughing

| relian a răspuns (pentru eliancodrut):

Purtatu ciorapilor tot timpul duce la probleme, ai dreptate cu o floare cum esti tu, sau cel care a pus aici problema, nu se ia in consideratie.

Sa discuti cu medicii ce? Medici o sa spuna sa nu porti ciorapi tot timpul, asta vor spune.
Sa inteleg tu stai inchis intr-o cutie sterila, asa si pe strada, mergi cu, masca de gaze laughing

Afla ca sporii si microbii de care tu vorbesti si crezi ca intra in piele, te inseli, aia nu intra nicaeri ca nu au cum si nici pe unde.

Daca era dupa cum tu crezi, eram de mult disparuti ca specie. Sa nu spui ca oamenii mii de ani inainte umblau in ciorapi laughing umblau desculti ca nu aveau nici pantofi, dar uite ca omenirea a ajuns pana acum si suntem miliarde, cita frunza si iarba.

Microbii nu patrund in noi, ca nu au dinti de crocodili, nu au scule de gaurit si mai stiu eu ce escavatoare sa poata intra.

Plus de asta tu ai pe piele animaluri de toate neamurile, bacterii, ciuperci, si alte animale care traiesc acolo. Daca se pune pe piele un microb strain de piele, il halesc alea care traiesc acolo laughing

Plus de asta purtind ciorapi toata ziua, incepi sa puti, deci nu mai mirosi puti.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca sună banal? Nu, suna de-a dreptul ridicol.
Nu cunosc barbati care sa nu poarte soseste. Mai ales cand este frig!
Foarte bine ca dormi si noaptea cu ele, ca doar e frig! Daca ai probleme cu circulatia periferica, e chiar indicat sa porti sosete.
Doar vara nu porti sosete, mergi in slapi, sandale si la plaja.
Esti perfect normal!

Ce fel de problema e asta? Dupa sosete ce urmeaza? Sa renunti la pantaloni?

| eliancodrut a răspuns (pentru relian):

Nu vreau sa mai discut cu tine pe aceasta problema. N-ai inteles ce spun.