| smecheriifvtfraieriicomenteaza a întrebat:

Salut! Cum pot să le cer părinților mei alocația, considerând faptul ca nu o primesc? Aș vrea să o întreb pe maică-mea de alocație dar îmî este că nu o să mi-o dea și o să îmî iau și bătaie. Mulțumesc!

21 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Alocatia ta este data legal parintilor tai, ca un ajutor pentru a cumpara hrana pentru tine, incaltaminte, imbracaminte sau rechizite la scoala.

Mama ta are mare dreptate sa nu ti-o dea, daca intr-adevar are nevoie sa-ti cumpere cele necesare.

| darrio2007 a răspuns:

Tu din ce crezi ca mananci, te imbraci etc?
Din acea alocatie. Daca ai avea alocatia pe mână ai cheltui-o pe tot felul de lucruri inutile.

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu nu am avut niciodata alocatia in mana.Pe vreamea mea intra in salariul parintelui
La fel ca tine am cerut acei bani.Mi s-a spun ca din acei bani mananc, am haine, rechizite.
Tu poti,, negocia'' o mica suma pe care sa o primesti la sfarsit de saptamna.Treaba ta cum o administrezi
Ca fapt divers cred ce cheltuie cu tine mai mult decat alocatia ta.

| SuperCoolDude a răspuns:

N-ai nevoie de alocatie.
O sa o cheltui pe lucruri cretine.

Mai bine o pastreaza ai tai.

Ii ajuta sa iti ia mancare, haine, recuzita si altele.

Tu ești un consumator in casa lor, nu produci nimic. Macar atat sa faci si tu si sa le dai alocatia.

Pana la urma: mananci, bei, faci duș, te uiti la televizor, te joci pe calculator si consumi in casa lor pe banii lor.
Atata timp cat nu ai 18 ani, nu ai dreptul sa comentezi.

E realitatea cruda. Nici eu nu am avut alocatie, dar a fost mai bine asa. Maicamea cumpăra mancare. Eu probabil as fi luat tot felul de prostii.

La fel si la tine.
Vrei bani? Atunci asteapta pana esti mai mare si poti lucra part time într-un magazin sau oriunde altundeva.

Pana atunci, ajuta-ti părinții si da-le alocatia. Tot la tine ajunge. Fie ca iti cumpara mancare, fie ca iti iau caiete pentru scoala.

| johnnny123 a răspuns:

Cam mare contrastul dintre numele de utilizator și conținutul întrebării

| alina2k18 a răspuns (pentru SuperCoolDude):

''Mai bine o pastreaza ai tai.

Ii ajuta sa iti ia mancare, haine, recuzita si altele.

Tu ești un consumator in casa lor, nu produci nimic. Macar atat sa faci si tu si sa le dai alocatia.''
Parintii sunt obligati sa ii asigure copilului hrana, haine si adapost.
Nu e datoria copilului minor sa contribuie la cresterea luiwinking

Răspuns utilizator avertizat
| Miruna333 a răspuns:

Daca iti iei,, bataie'', e abuz si poti suna la politie.
Vorbeste frumos si explica-i ca ti-ai dori sa iti primesti alocatia.

| Kozi a răspuns:

Pai, le spui asa:
Dati-mi alocatia si eu imi voi plati singur tot ce tine de intretinerea si cresterea mea. Inclusiv chiria ca ma tineti in casa, mancarea, cota la incalzire, iluminat, spalat haine, etc, etc. Nici haine, papuci sau telefoane nu am sa va mai cer pentru ca voi avea alocatia.
Ce zici? Crezi ca te vei descurca?

| SuperCoolDude a răspuns (pentru Kozi):

Exact! 100% de acord cu tine.

Cineva s-a sinchisit sa imi dea voturi negative, dar asta e realitatea.

De ce sa cheltuie copilul alocatia pe prostii, cand parintii pot avea un ban in plus la venitul familiei?
Voi copchii mancati pe gratis pana 20 de ani si va asteptati sa vi se dea si dreptate dreptate si alocatie.

Mars la muncăãã laughing

| SuperCoolDude a răspuns (pentru alina2k18):

Taci mai Alina cu scuzele.
Din ce bani crezi ca mananca copilul? De la Donald Trump cumva?

E un semn ingrat de "entitlement" sa crezi ca ai dreptul la alocatie. Pe parinti nu ii sustine si el?

Ce o sa faca cu alocatia? O sa isi ia țigări sau dulciuri probabil. E bine nu? laughing

Va ganditi doar la voi, egoistilor. in timp ce ai vostri pierd 8 ore zilnic pe la munca tot pentru voi.
Degeaba mi-ati dat downvote. Realitatea nu e facuta sa va dea dreptate. Alocatia la parinti trebuie sa fie (punct)

| SuperCoolDude a răspuns (pentru alexxxxxxxxxxxxzzzzz):

Vere, nu toti sunt ca tine sa stii. Si eu strang bani si ce crezi? Nu am avut alocatie. Au luat-o maicamea si lua mancare din ea.
Eu am avut bani la 17 ani, cand m-am angajat sa impart pliante. Mi-a prins bine experienta. Ma simteam implinit, stiind ca castigam 800lei in 4 ore part time, iar pe atunci in 2012 erau bani. Nu erau preturile astea astronomice si erau niste bani buni pentru imbracat, mancare si ce am mai luat cu ei.

Vorbești cam aiurea asa cu mine, dar e de laudat ca strangi. Insa nu toti au ganduri din astea pozitive. Stii ce zic?

Tu sustii practic niste copchii care nici nu gandesc rational.

E usor sa ai banii la indemana si sa iti iei tigari, dar ganditi egoist sa moara bibi.
Va ganditi doar la interesul copilului, iar parintii aia chiar depun efort pentru voi. Nu va pasa de ei. Aia e. Eu sunt cu parerea nepopulara sadly. Hai ca o las moarta, bafta cu gandurile voastre laughing

| Miruna333 a răspuns (pentru TornadoIDS):

S-a trezit comunistul, of!
Niciun om pe lumea asta nu are dreptul sa te atinga!
Este ABUZ FIZIC

| pufulescu0o a răspuns (pentru TornadoIDS):

Bun raspuns!

| Kozi a răspuns (pentru alina2k18):

"Parintii sunt obligati sa ii asigure copilului hrana, haine si adapost."
Absolut corect!
Si atunci, de ce cred toti ca Statul e obligat sa contribuie la cresterea copilului? Alocatia aia, sunt bani luati de la Stat. Adica de la mine, de la pensionari, de la toti romanii.