| TuD0RaS a întrebat:

De unde sa incep: Am 12 ani si sincer ma simt foarte prost. Mi-am distrus viata cu calculatorul, asa ca nu am avut cum sa imi fac multi prieteni. Acum ca a venit vara toti colegii mei is isi petrec timpul afara, dar eu sunt nevoit sa stau in fata pc-ului. Nu am in ce grupuri sa ma integrez deoarece exista prea putine( locuiesc la sat ) si sunt foarte nesimtiti. Va rog sa imi lasati sfaturi despre ce ar trebui sa fac si cum sa ma integrez in societate, si cel mai important cum sa imi fac cat mai multi prieteni ca sa ajung sa fiu si eu chemat afara. Pace!

Răspuns Câştigător
| Trolli a răspuns:

Daca nu iti plac amicii tai de la sat pentru ca sunt nesimtiti, iti poti face altii care au aceleasi interese ca tine: te poti inscrie la un curs de dans, sau o echipa de fotbal, te poti inscrie la Palatul Copiilor sau ca voluntar. Dar nu stiu daca poti, pentru ca vei fi nevoit sa faci naveta (poate stai departe de oras). Daca nu poti, sunt sigura ca printre vecinii tai sunt doi-trei copii cu care te poti intelege. Ii inviti la tine sa va jucati ceva, sau sa va uitai la un film sau sa le arati colectia ta (daca ai o colectie) etc.
La varsta ta e usor sa-ti faci prieteni... nu-ti fa griji!
Pana atunci nu esti nevoit sa stai in fata pc-ului, ci poti face altceva: poti sa citesti, te poti juca cu animalele din curte, sa stai in gradina, sa te relaxezi, sa vorbesti cu fratii tai (daca ai), cu parintii tai, sa alergi, sa faci sport etc.

8 răspunsuri:
| fataciocolata a răspuns:

Daca zici ca iti place sa stai asa mult in fata calculatorului, atunci iti poti face prieteni online, sau, poti face multe chestii cu ajutorul calculatorului.Iti poti face propriul canal de youtube si asa poti devenii o persoana populara, poti incepe sa faci poze artistice si sa le editezi in programe speciale.De asemenea, poti face teste online de cultura generala, poti creea site-uri si multe alte chestii interesante cu ajutorul pc-lui.
Daca mai ai vreo intrebare, vreo nelamurire, trimite-mi mesaj in privat si discutam mai detaliat! Funda?

| VerdeLila a răspuns:

Pentru inceput, incearca sa contactezi persoanele care locuiesc in apropierea ta online; imprieteneste-te cu ei, si in scurt timp, te intalnesti cu ei afara si petreceti timpul impreuna.

| mont a răspuns:

De ce spui ca ti-ai distrus viata cu calculatorul? Aceleasi persoane erau in sat si cu si fara calculator. Iar prieteni nu ar trebui sa fie greu sa iti faci online, mai greu e sa ii faci offline.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Vreau sa-ti spun ca esti demn de lauda ca la varsta ta ai constientizat ca ai nevoie in primul rand de prieteni reali nu doar de cei virtuali. Iar constientizarea este primul lucru care poate conduce la schimbare. Te indemn sa citesti acest articol care ofera sugestii utile despre cum se pot lega prietenii adevarate: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011130

Sper sa te ajute.

O zi buna!

| danay72 a răspuns:

Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi unele articole utile despre cum sa iti faci prieteni adevarati si chiar vei gasi un filmulet dragut.

| TuD0RaS explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Multumesc happy

| milan9 a răspuns:

Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).

Este necesar să-ţi faci prieteni buni. Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).

În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru. happy

| milan9 a răspuns:

Pentru a ti se confirma firescul, normalitatea unei relatii de amiciţie, de prietenie, trebuie ţinut cont că prietenia pune la încercare o serie întreaga de valori interrelaţionale: interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evirtarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc... happy