Cam asa sunt si eu. nici nu stiu ce vreau sa scriu aici dar am zis ca scriu ceva totusi.
Incearca chestii noi. Fa sport. Fa sala. Incearca sporturi noi, citeste carti, asculta noi genuri de muzica, iesi cu bicicleta, sunt atatea chestii care le poti face dar trebuie putina vointa.
Si principalul motiv pentru care te simti asa e calculatorul. Crede-ma. Vara asta timp de 3 luni nu stateam nici 30 de minute pe zi, si a fost superb... Dar acum iarna stau si 12 ore.
La ce fel de liceu esti? De ce nu incerci sa te chinui cu BAC.ul? I know what you mean..Stiu cum e sa nu te mai regasesti.Pe ce data esti nascut?
Bună!
Îmi pare rău că trebuie să treci prin astfel de momente la vârsta la care ar trebui să fii cu zâmbetul pe buze, trăind cele mai frumoase momente din liceu.
Nu e târziu să iei câteva ore de mate pe săptămână. Te-ar ajuta mult. Ştiu cum e sentimentul să depinzi de părinţi, dar măcar până te pui pe picioare acceptă ajutorul lor că nu o fac cu răutate.
Nu fă o prostie, nu merită să mori într-un fel ruşinos! Depinde mult de felul în care vezi tu lumea şi ştiu că e enervant ca o persoană pozitivă să vină să spună să fii şi tu la fel, dar sunt lucruri în viaţă care merită trăite, să ai o familie, să împarţi zâmbete celor dragi, să dăruieşti o floare, să fii îmbrăţişat de cineva drag.
Dacă nu reuşeşti să iei BAC-ul nu îţi dă nimeni în cap. Caută-ţi un loc de muncă şi în sesiunile următoare încearcă iar şi iar până reuşeşti. Am o prietenă care l-a luat cu câte o materie pe sesiune şi a continuat mai departe.
Nu te lăsa doborât de perioadele urâte din viaţă. Numai bine!
Bea ceai de sunatoare. Dar altii care se apuca de faculta la 40 de ani? Da, mori intr-un mod rusinos. Stii ce durere ai provoca apropiatilor? Si mai rau, oare nu este tot crima adica pacat? Baga-ti bine mintile in cap si munceste. Esti sanatos, nu? Altii ar vrea sa aiba ce ai tu. Iar daca ai depresie, sa stii ca e o boala si ar trebui sa faci ceva. Ideal? Socializeaza cat mai mult, poate gasesti o fatuta.
In primul rand pana la bac mai ai cateva luni, deci pune mana pe o carte si invata cat sa iei macar un 5, sa treci. Apoi fa o facultate sau o postliceala.
Scrie pe hartie toate lucrurile pe care le faci bine si/sau din placere. Perfectioneaza-te in aceste domenii si vezi unde te-ai putea angaja.
Apuca-te de un sport sau de un hobby si chiar daca e greu iesi din casa si socializeaza.
Sinuciderea nu e o solutie, pe cine ajuta ea? Avem doar o viata si trebuie sa profitam la maxim de ea! Exista oameni care ar da averi pentru inca o ora de viata...
Si mergi la psiholog, depresia nu trece de la sine!
Stai linistit pretenas, altii sunt si mai rau decat esti tu acum. Chiar daca ai luat permisul pe banii parintilor, altii se tot chinuie sa-l ia de multe ori si tot nu reusesc. Si nu te mai gandi la suicid, daca erai tare ai fi facut-o demult. Spun asta pentru ca nu cu mult timp in urma asa gandeam si eu, n-am avut curaj sa ma sinucid si tot in viata sunt, iar asta ar trebui sa insemne ceva. Merg pe 29, mi-am facut datorii din care nu m-am ales cu aproape nimic, dar nu-i nicio problema: inca nu s-a terminat viata! Bucura-te ca ai doar 18 ani, traieste-ti viata si nu regreta nimic! Asculta melodia "Voltaj - 20" si cu siguranta vei vedea ca prin ceea ce treci tu nu e chiar asa dificil...altii au dus-o si mai rau si s-au ridicat, deci CAPUL SUS!
Nu e adevarat, un psiholog te poate ajuta, asta e meseria lui.
Înteleg ce simti amice dar stiu o persoana care este asa de mic copil asa ca sunt si alti mult mai rau decat tine si atunci cand esti în depresie mai toti simt ca vor sa mearga cu domnul dar multi nu o fac pentru ca o parte din ei înca vor sa traiasca chiar daca stiu ca înca sufera si nu fac nimic ca sa schimbe asta, si nu stiu cat de mult pshiologul sau pshiatrul te poate ajuta dar atunci cand paharul se revarsa orice ajutor este bine venit dar trebuie sa îti gasesti si vointa sa lupti pentru viitorul tau si nu sa îti cauti scuze ca sa amani schimbarea ca daca faci asta atunci tot ce faci este sa te ofilesti fiind constient de asta.