Buna.Oricat te chinui, nu poti comunica cu cineva care nu doreste asta, este imposibil.Nu prea pot sa-mi imaginez ce parinti dau dovada de asemenea ignoranta in relatia cu propriul copil, dar na, nu ai altceva ce face decat sa induri asa si sa speri ca nu vei ajunge sa ai prea multe probleme cand mai cresti.Ce varsta ai? Si-au exprimat parintii tai dorinta ca tu sa inveti mai mult sau?
Intreaba i "De ce ma puneti sa mi traiesc toata viata in casa? Eu nu cred ca voi ati fost tinuti asa in casa.Cum voi invata sa traiesc daca stau numai in casa, cum imi voi debloca abilitatile sociale.Imi pare rau sa spun dar voi ajunge foarte prost."
Daca ai peste 13 ani, e grav si trebuie sa insisti/sa vorbesti cu persoane (adulte) de incredere, sa le deschida ochii parintilor.
Daca esti mai mic, mai asteapta...
Ai putea sa mergi zilnic la scoala si sa-ti faci teme, in loc sa stai la PC!
Asta fac, si chiar iau note bune, dar ei tot nu sunt multumiti, nu stiu ce vor de la viata mea sincer.
Am incercat sa vorbesc cu ei despre viata sociala, dar pur si simplu rad de mine si nu ma iau in serios.
Da, am peste 13 ani. Nu cunoosc nicio persoana adulta datorita faptului ca nu am voie sa ies afara din casa. Daca e vorba de profesori, toti se stiu cu parintii mei si acestia cred ca e bine ce fac parintii mei.
Ma indoiesc ca nu stii ce vrea de la viata ta, odata ce afirmi ca esti nemultumit, asdar exista motive pe care tu intentionat nu le mentioenzi aici, dar te plangi de parintii tai.
Asteapta pana la 18 ani, apoi poti deveni independent financiar sa te bucuri de libertate departe de ei, intr-o chirie pentru inceput, e rea situatia dar in momentul de fata nu ai unde sa pleci.