Trebuie sa ia viata in piept, sa plece din casa parintilor, sa fie independent si sa isi caute un loc de munca. Faptul ca este asa needucat este exclusiv vina parintilor, probabil are si un anturaj pe masura. Explica-i ca altfel nu se poate
Salut!
Nu numai că este ieșită din comun dar situația este foarte gravă!
Părinții copilului sunt in principal vinovați pentru situația tânărului.Pai daca băiatul ăla a fost bătut de mic normal că a ajuns în situația asta.Si bătaia a fost cam inutilă daca băietul e leneș și capricios.
Părinții lui au greșit fiind că au fost violenți și nu au știut cum să îl facă să își dezvolte aptitudinile și calitățile. Orice om oricât de leneș ar fi tot are niste calități cu care poate sa iasă în evidență.
Daca vrei să îl ajuți ar trebui să îl convingi sa se mute de la ai lui, să își găsească servici și să trăiască pe cont propriu.
Am incercat sa-i explic, a renunțat la școală, ta-su în schimb a terminat facultatea, si se crede superior fata de el și față de toti, eu având doar bacul, ii spune sa nu ma bage in seama.
Eu am încercat sa-i explic despre psihologie, educație civică, sa-l învaț o meserie, să-i explic cum să iasă din situația asta, dar dacă nu vrea sa ma asculte, eu mai mult nu pot sa fac, l-am ajutat si financiar.
Acum și frate-miu, nu e om rău, i-a platit studiile, i-a luat profesor personal când era la liceu, i-a platit cursuri, a vorbit cu mai multe persoane din anturajul său sa-l angajeze și sa-i dea o șansă. ambii au vina lor, mai mult frate-miu pentru că l-a ținut in zona lui de confort.
Acum stai si-i dai curele la un băiat de 23 de ani, il mai si pedepsesc.
Dar cică acum lucreaza la un service și-i place, se descurcă
Dar tatal sau i-a luat laptopul fiindcă asculta muzica tare. Si sunt niste lucruri rușinoase pentru orgoliul său.
Si tu ce vrei sa-i faci? Ila de crescut daca iti este mila de el.Nu poti sa faci nimic,asculta ce spun,omul certata cu munca si cu legea asa moare,nu o sa il faci tu om pe ala chiar de te-ai ocupa de el zi de zi.
Cunosc destui oameni asa,deci din ce spui nici cu capu,nici cu fizicu,e clara,ai rabdare ca o sa se apuce si de baute,poate si ceva papdie,asta e, din pacate sunt si oameni genul asta pe lumea asta.
Rudele lui normal cai doare cand vede asa ce va, dar ce poti sa faci tu, nimic.
Am pe unu pe aici la fel, pana la varsta ce spui tu a fost ok, dar dupa a luatio in alyta directie.Este la fel certat cu munca cu invatatura, acu bea si trage papadie. Asta cauta femei care sal tina, el nu-i capabil sa se intretina singur asa o sa ajunga si nepotu asta al tau.
Nu e de ris, dar realitatea asta e.Asa vor ei,nu ca nu ar putea, pur si simplu nu vor sa faca nimic.
Asta ce zic eu este in America aici cu mine, vorba aia aici gasesti de munca indiferent cit te duce capu, indiferent ce probleme ai, si in saun sa fii cu rotile si tot gaesti un job.
Asta se duce la un job cateva luni, face ceva bani apoi gata se lasa asa a facut de la 25 de ani, acum are vreo 32 si tot asa o tine.
Cred ca atit timp cit cineva are grija de ei astia asa fac.Trebuie lasati asa in drum,sa nu se mai uite la ei nimeni,ori la bal ori la spital ori se apuca de ceva ori se elimina singuri.
Este trist dar cum am zis, nu poti sa ioei de crescut pe cineva capabil de munca, fara defecte fizice, ala daca asta vrea, aia o sa aiba, o sa ajunga pe strazi.
Mulțumesc, am sa iau in considerare ce ai zis. Eu în general îi ajut pe ceilalți, dar in cazul respectiv, nu cred că pot face mai mult, gândește-te ca s-a ajuns la un nivel sa-si lovească copilul la schema, cu mâna pe la spate, sunt totuși niște probleme psihice al amândoi cu toate că neaga acest lucru. Până la urmă, eu o sa-mi trăiesc zilele asa cum sunt ele, cum pot, ajut, mereu voi oferi un loc de muncă oricui care dorește, in rest, n-am cum sa fac mai mult pentru un om care nu-si dorește. Mulțumesc, o zi frumoasă.
E chestia de vreo 15 ani treaba asta, si socrii sunt putin obsedati de treaba asta cu bătaia, pe soția sa, o băteau mult, iar acum socrii i-au tot băgat in cap ca copilul trebuie sa fie perfect, bătut, pedepsit.
Iar frate-miu fiind cu mentalitatea asta a sa+ alti factori care au influențat deciziile sale și forma de-a educa pruncul.
Eu unul am sa fac un pas înapoi, si am sa-mi vad de ale mele, pun suflet dar degeaba nu pot sa-i ajut, au cazut deja in această patimă, i-au dat si la știri prin 2019, sa-ti bați copilul cu cureaua, sa-l pedepsești, sa nu-l lasi să aibă relații, sa-i chestionezi toti prietenii când vin la el acasă, sa-l verifici in haine dacă umbla cu prezervative, droguri, tutun, sa-l bati de față de colegii sai, sa mergi si sa-l iei de la fotbal cu Varga la 23 de ani, copilul si-a format niște traume și probleme cu încrederea, si-a creat o bulă din care ii este greu sa iasă.
Eu unul spun stop.
Pss, a fost la psiholog și copilul se prezintă intr-o stare normală, totuși eu îi zic sa mai meargă, amândoi, sa zică tot ce au în casă, tot ce se întâmplă. Nici mie nu mi se par niste acțiuni a unor oameni capabili să înțeleagă sistemul educațional părintesc și o viață cu standarde (normale).
O zi frumoasă si mulțumesc.
Nu ai ce-i face, singura solutie e sa ajunga la psiholog si ala poate sa-i rezolve problemele interioare care duc la felul lui de a fi, dar daca parintii s-au purta cu el asa de mult, de aia a ajuns asa dereglat.
Am citit toate comentariile, este o situatie grava si trista. Fiind adult nu mai beneficiaza de protectie daca este batut, asadar singura scapare e sa plece din casa. Ideea e ca are nevoie de ajutor specializat sa isi invinga traumele, ce ar fi sa-i cumperi tu cateva sedinte la un psiholog si mergi cu el acolo (sa fii sigur ca intra in cabinet si il astepti afara)?
Bună idee. Mulțumesc.
Pe plan financiar, stau ok, nu-i problemă de asta, dar mai greu este sa-i conving părinții și acum sunt plecat în altă țară.
Dar când ma-ntorc, fac tot posibilul să-l ajut.
Deja astazi am vorbit cu el și cică iar l-a bătut cu cureaua.
Crede-mă ca încă există așa ceva, am 24 de ani și am cam același tratament acasă, bătaie cu cureaua, pedepse, n-am voie afară, program redus la TV sau laptop. Zilele trecute am încasat-o cu cureaua de eram zebră pe fund. Tatăl meu mereu țipă la mine și mă plesnește peste față, mă pune cu fundul în sus pe pat și mă bate ca pe copii în timp ce plâng și implor. N-am unde mă duce, nu îmi permit chirie, și îmi iubesc părinții, dacă sunt cuminte nu se întâmplă absolut nimic, se comportă frumos cu mine!
Mda…ai mei mă văd ca pe un copil, așa am fost crescută și educată, cu bătaia. Acum e mai rar, ca mna, sunt mai mare și știu să fiu cuminte și sa nu-i supăr, dar se intampla câteodată, și mi-o iau cu cureaua, nu iau la fund, exact ca copii mici, stat la colț în genunchi, d-astea…e rușinos la vârsta mea și evit să vorbesc cu cineva despre asta.