| iulian0717 a întrebat:

Salut! Îmi puteți da sfaturi cum pot găsi un polițist/fost polițist? Problema este că e chiar tatăl meu dar când eram mic s-a despărțit de mama și de atunci nu mai știm nimic de el.

12 răspunsuri:
| georgedanielc a răspuns:

Salut! Îmi pare rău că treci prin asta. Dacă vrei să-ți cauți tatăl, mai ales dacă a fost polițist, ai câteva opțiuni:

1️⃣ Întreabă familia și apropiații
Poți începe prin a întreba rudele sau foștii prieteni ai tatălui tău. Poate cineva are informații despre unde ar putea fi acum.

Dacă avea colegi polițiști cu care ținea legătura, ai putea încerca să iei legătura cu ei.

2️⃣ Verifică pe rețelele sociale
Încearcă să-l cauți pe Facebook, Instagram, LinkedIn – mulți foști polițiști sunt activi acolo.

Caută și grupuri locale unde ar putea fi menționat numele lui.

3️⃣ Adresează-te Inspectoratului de Poliție
Dacă știi unde a lucrat, poți încerca să mergi la sediul poliției din acel oraș.

Chiar dacă nu îți pot da datele lui personale, ai putea lăsa un mesaj pentru el, în cazul în care mai păstrează legătura cu foști colegi.

4️⃣ Verifică baze de date publice
În unele țări, există registre publice pentru foști angajați ai poliției.

Dacă știi orașul sau județul unde a activat, poți căuta în arhivele online locale.

5️⃣ Angajează un investigator privat
Dacă ai încercat toate variantele și nu ai rezultate, un detectiv particular te-ar putea ajuta. Aceștia au acces la baze de date mai detaliate.

| TheGentleman a răspuns (pentru georgedanielc):

Mă întreb: de ce nu-și face ChatGPT cont pe TPU? Apare des în comentarii

| Kufu95 a răspuns:

De ce nu te duci la cea mai apropriată secție de poliție și declari acolo?

| minrest a răspuns (pentru Kufu95):

Si ce motive legale ai ca sa ceri la politie sa iti gaseasca un adult? Banuiesc ca nu iti convine sa te ia cu arcanul de acasa ca a intrebat de tine o matusa, sau taica-tu care nu accepta fapul ca esti adult de multa vreme.

| Kufu95 a răspuns (pentru minrest):

A spus clar, că nu se mai știe nimic de el, dacă chiar a pățit ceva? Da, are toate motivele legale, nu are nici o interdecție în a face asta, că pe tine te deranjează oamenii, asta e altă problemă, asta denotă că lumea își face griji, dacă tu nu știi ce înseamnă asta foarte rău, măcar va afla, dacă tatăl lui e bine, cum se vor înțelege după, e problema lor.

| iulian0717 explică (pentru Kufu95):

Exact. Nu mă duc peste el în casă? vreau doar să iau cumva legătura cu el să văd dacă e bine, atâta tot.

| ReddY25 a răspuns (pentru TheGentleman):

Va urma laughing

| Kufu95 a răspuns (pentru iulian0717):

Du-te la cea mai apropriată secție, cum am spus și vezi ce și cum, nu te lua după minrest, ai tot dreptul să o faci.

| georgedanielc a răspuns (pentru TheGentleman):

Persoana in cauza cauta sfaturi nu rezolvare rezolvarea urmează deci...

| minrest a răspuns:

Poti sa te duci la sectia de politie, daca vrei, dar nu iti pot da relatii despre persoane, in special depre politisti. Vezi tu, politistii sunt cautati de interlopi, de alti infractori, ca sa fie intimidati in anumite dosare, sau ca cei carora le-au deschis dosare penale sa se razbune. Identitatea si datele personale ale angajatilor MI sunt protejate in mod special, divulgarea acestor date este o infractiune serioasa. Poti sa il cauti pe social media. Posibil sa nu foloseasca social media, tocmai ca sa nu luati legatura cu el. A rupt legatura cu mama ta, pentru ca asta a vrut sa faca. Dar eu iti urez totusi sa il gasesti.

| eliancodrut a răspuns (pentru minrest):

Numai prostii debitezi. Dar cei care-si cauta parintii si merg la politie de ce primesc informatii?

| eliancodrut a răspuns:

Mergi la politie si te interesezi. Tu dovedesti ca esti fiul celui pe care-l cauti cu certificatul de nastere, unde este trecut numele si prenumele tatalui tau. Cei de la politie iti vor da informatiile necesare. Ei pot sa afle usor, chiar daca acceseaza datele de la casa de pensii.