| robertrobertrr a întrebat:

mă numesc Ionut și acum am 15 ani dar hai sa trecem la trecutul meu
Aveam doar 5 ani când s-a născut fratele meu. mai mic. Il iubesc așa de mult dar câteodată mă scoate din sărite ..Inca de când eram copil aveam prieteni. și eram pasionat de jocurile pe calculator. Iubeam fotbalul sportul și chiar învățatul.Inca din clasa 1 părinții mei făceau concurenta intre mine și 1 prieten de al meu la carte. ce rost are asta?
Nu înțeleg de ce ar face părinții una că asta. poate că scriu aiurea dar am o stare foarte proasta. Sa trecem mai departe:
Alocația de când eram copil nu am primit o niciodată că sa îmi iau haine. am niste haine de 1 an. Rad colegii de mine la școală. Daca am crescut normal că sunt scurți blugii. in fine sa trecem mai departe
De când eram copil nu aveam voie sa ies afară la poarta că toți copiii. in parc la fotbal, nicăieri. Toți se duceau numai eu nu. Tatăl meu mă dracuia și mă bătea de cand eram mic și orice făceam orice fraților mă dracuia și mă batea.
Cum să asculți de el și să il ajuți când el te dracuie și te bate?
Nu ai cum.
Timpul a trecut am avut mai multe relații dar una foarte serioasa la 15 ani in clasa a 8
Am iubit o cel mai mult și ne am despărțit mai mult din cauza parintilor mei. care ziceau sa o las dracu. Apoi după ziceau că nu mai am prietena că înainte aveam. Asta am lasăt o așa.
Am luat examenele cu brio și am intrat la un liceu bun.
Înainte de asta vara am muncit multe luni la un joc și am reușit să scot suma frumoasa de 700 euro. Și să îmi cumpăr ceva mai performant că sa nu mă mai chinui. Pai frate mi au scos ochii și mă dracuia intr una mereu aveau ceva cu mine. că de ce nu am pus banii pentru casa. de ce nu am pus parchet in casa. de ce pe dracul. Am trecut și de asta acum ai mei îmi scot ochii mereu. Că de ce nu mai fac bani că el când avea 15 ani baga bani in casa. Săracu el acum nici 5 lei nu îmi dă și el își cumpără motoare vechi și toate prostiile. săracă de mama și ea proasta că il lasă și că nu sufla in fata lui.
Dă frate dar eu nu am servici că el. Eu am școală nu am altceva. oricum nu o să rămân aici degeaba bag banii in casa.
Că el la 15 ani aducea bani in casa. săracu de la cele auzite de la bunica era un copil belea. Corigent. făcea numai tâmpenii și multe altele..Nu nu vreau sa iau exemplul lui. Dar cum sa mai fii bun și cuminte cu ei după toate acestea.
Acum mai nou un coleg s-a dus la o olimpiada de matematica. Acum in clasa a 9. Iar eu nu am vrut să mă duc că e materie nouă și de fel sunt mai timid și mi-a fost rușine. și ai mei au început să mă dracuie sa îmi ia telefonul. Internetul. bicicleta. Că cică la telefon e rata 50 lei. Și că o plătește el. Bun o plătești dar alocația mea e la el. profit 30 lei.pentru el. acum a dat bunica mea bani sa îmi ia haine pentru că el are nevoie sa ia altceva. Nu o să accept nimic de la ei. Mai nou sa trecem la subiectului anterior.cand au aflat că acel coleg s-a dus și eu nu au zis că gata nu mai faci meditatie. Sa îmi plătesc șingur daca vreau să mă duc. Că sunt nevoit să fac ce vrea el. Și a început iar să mă dracuie. Și să mă facă că un rahat. Iar bunica mea nu mă mai primește și nu vrea să audă de mine. Știți ce in sufletul meu acum!? sa nu fiți în locul meu niciodată.
Aș vrea să fug departe și să mor.
Mi s-a luat de tot.

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Situatie tipic romaneasca. Mai bine se depopuleaza pamantul decat cu astfel de parinti. Fii pe pace; vina este 100% a parintilor. Problema este ce este de facut in situatia aceasta.
Eu te sfatuiesc ca sa incerci sa nu mai bagi in seama nici pe parintii tai, nici pe fratele tau, nici pe bunicii tai. Cauta sa stai cat mai departe de ei. Pentru ca daca bunicii si parintii tai nu au invatat ce este dragostea in familie, nici mai tarziu nu o vor invata. Ei asa au trait si asa vor muri: comunisti. Caci asa sunt comunistii: reci in suflet, si-i intereseaza doar partea materiala. Si animalele ofera puilor lor mai multa dragoste si afectiune decat ofera parintii copiilor lor.
Este greu, dar cauta sa nu stai de vorba cu ei -nici in lucrurile bune si nici atunci cand apar discutii. Fa-ti datoria in casa cu ceea ce poti. Pana la urma ei sunt obligati sa te creasca, caci ei te-au facut. Si nu doar pana la 18 ani, ci pana cand vor intra in mormant. Ba mai mult, sunt obligati sa te invete o meserie si sa te sustina si in privinta aceasta, chiar si cu meditatie. Si nu este de datoria copiilor sa intretina casa, ci a parintilor. Iar daca bunicii tai se baga in familie, atunci este si datoria lor sa te sustina, sa sustina casa in toate privintele; daca nu, atunci sa isi vada de batranetele lor.
Copii trebuie sa fie o bucurie in casa; dar daca parintii sunt prosti(comunisti) si au trait cu inimile de piatra, atunci este vina in totatalitate a parintilor. Si cu certitudine, 90% din parinti au acelasi comportament fata de copii lor asa cum se comporta parintii tai cu tine.
Copii nu au nevoie doar de cazare, masa si imbracaminte; ei au nevoie de dragoste chiar mai mult decat toate acestea la un loc.
Ofera-le cinstea cuvenita parintilor. Dar nu sa nu te ingrijorezi de lucrurile care le asteapta ei de la tine si nu le poti oferi.
Daca fratele tau iti mai spune ceva, cauta sa nu stai de vorba cu el. Spune-i ca problemele se rezolva doar atunci cand se discuta amiabil, si nu in cearta; si mai mult, problemele le rezolva adultii si nu copii. Tu nu ii spui ce sa faca cu banii lui, si nici el sa nu iti spuna ce sa faci cu banii tai. Ii spui ca problemele din familie le rezolva adultii. Iar daca parintii te vor intreba de ce ai spus asta, sa le spui ca ai spus-o ca sa scapi de gura fratelui tau. Este adevarat ce am spus mai sus; dar numai sa nu le spui acest adevar parintilor tai ca vor iesi discutii.
Asa sunt oamenii: dupa ce ca viata este grea, ei o fac si mai grea.

Si macar ca exista atatia parinti rai pe pamant, avem un Parinte bun sus in ceruri care zilnic ne poarta de grija, si caruia putem sa-I spunem in rugaciunile noastre tot ce avem noi pe suflet. Avem nevoie sa facem asta, si te incurajez la aceasta, in cuvintele tale. Caci nu parintii tai iti aduc paine pe masa; ci prin ei Bunul nostru Tata ceresc a oferit totul. Si daca parintii nu stiu ce este in sufletul copiilor lor si nu ofera dragostea de care copii au nevoie, atunci putem sa avem incredere in Dumnezeu ca El nu doar ca stie ce este in inima noastra, dar El poate si doreste sa ne umple cu dragostea Sa.
Te sfatuiesc ca sa vii inaintea lui Dumnezeu si sa ii spui tot ce ai pe suflet. El te iubeste si poate sa iti ofere tot ce ai nevoie. Te va asculta cu bucurie, chiar daca viata ta a fosta straina de El. Pacea pe care ti-o va da nu va putea sa o tulbure nimeni.

11 răspunsuri:
| Adela06 a răspuns:

Păi trebuie sa faci cumva.Chiar daca vrei sa mergi mai departe du-te la bunici sau la unchi, verișori prieteni etc. Poate ei o să te lase sa stai câteva zile până când îți găsești un loc de muncă că sa îți iei propriul apartament departe de ei. Daca ei sunt agresivi înseamnă că sunt așa din cauza părinților lor. Poate bunicii tai nu au fost educați sau au fost agresați. Sper să te ajute! Nu trebuie să mori! Pe câți ani ai?

| Adela06 a răspuns:

Îmi pare rău de tine!

| geogeorgiana200 a răspuns:

Hei, stai linistit, fi puternic. Esti destul de tanar, ai suportat atata timp. Mai incearca sa suporti cativa ani, pana devi major. Si o sa poti sa iti iei soarta in propriile maini. Avem cam acceasi varsta ...si crede-ma si eu aveam gandirea ca a ta, ca nu mai pot ca vreau sa mor. Si totusi, am gasit puterea sa ma adun si sa trec mai departe. Nu mai gandii asa. Gandeste-te ca poate mai incolo vei intalni o fata speciala, care iti va schimba viitorul si care te va iubii.

| Darjan_Darius_1994 a răspuns:

Mai trebuie sa suporti pana la 18 ani. Si tatal meu a fost la fel(parintii lui cu el, nu el cu mine)... sad stiu cum e, imi pare rau. Oamenii cu trecuturi dure au viitorul cel mai stralucit!

| 17Ioana a răspuns:

1. Sa nu te mai gandesti sa mori, viata este grea, dar frumoasa. O sa vezi asta mai tarziu, cand o sa ai langa tine o persoana care o sa te iubeasca si la randul tau o sa iubesti
2. Vorbeste cu bunica ta, spune-i si ei exact ce ai scris aici, daca nu te accepta, mergi mai departe
3. Mergi la protectia copilului, le spui situatia, poate te pot ajuta ei
4. Din prieteni / neamuri, nu or sa te ajute foarte mult, poate pentru 2-3 zile dar or sa intervina parintii ca sunt maturi si te iau de acolo, te alegi si cu o bataie puternica
5. Sfatul meu, incearca sa nu le spui tot ce faci tu, tot ce te poate afecta. Daca poti sa nu le spui cati bani faci tu, nu le spune, la fel si cu olimpiada.
Orice ce ar putea avea legatura, incearca sa fi cat mai secretor, sa nu le dai subiect sa se agate de tine.
Ai de terminat liceul, dupa cu prima ocazie iti iei un job si pleci in chirie
Un parinte nu trebuie sa-si dracuie copilul, sa-l bata si sa faca diferente de genul uite ce a facut ala, tu esti prost nu esti in stare... etc. Acei parinti nu au fost ei in stare sa faca acel lucru
Din pacate, parintii nu ii putem alege. Din ce inveti aici, sa retii cat iti este de greu, sa nu faci acelasi lucru copilului tau.

| RoxanaY a răspuns:

crying In ce oras traiesti/locuiesti? Poate te pot ajuta eu si bunicii mei din putinul pe care il avem daca esti in orasul nostru sau prin apropiere. Este foarte trista povestea ta. Daca nu traiesti prin apropiere iti voi da niste sfaturi. crying

| robertrobertrr explică (pentru Adela06):

Mersi

| robertrobertrr explică (pentru Adela06):

Mersi de ajutor apreciez foarte mult

| robertrobertrr explică (pentru RoxanaY):

Îți mulțumesc mult dar nu cred că se poate. Frumos din partea ta.

| robertrobertrr explică (pentru geogeorgiana200):

Mulțumesc pentru sfaturi toate răspunsurile m au ajutat din păcate nu am putut sa dau funda la toți. Îți mulțumesc.

| anonimg a răspuns:

Multumesc pentru funda; Dumnezeu imi este martor ca nu ajut oamenii pentru asta.
Incaodata iti spun: nu te ingrijora de nimic si pune-ti toata increderea in Dumnezeu.
Si iti mai spun un lucru: nimic nu este la intamplare, oricat de intamplator ni se pare un lucru. Nici asezarea ta si a mea in mijlocul familiei nu este la intamplare. Nici o nastere nu este la intamplare; poate ca in dreptul oamenilor se mai poate spune asta, dar nu si inaintea lui Dumnezeu. Nici nasterea si nici locul nu sunt la intamplare. Este adevarat ca nu este voia lui Dumnezeu ca membrii familiei sa fie reci unii fata de altii. Si nu "De ce se intampla asta?" este intrebarea care trebuie sa ne-o punem; caci stim raspunsul la aceasta. Dumnezeu doreste ca sa aduca dragoste in fiecare familie, si in fiecare membru al acesteia. Intrebarea importanta este: cum poate El sa faca asta? Nu stiu cum va face asta; important este doar sa "mergem pe mana Lui".
Dragostea nu rasare din pamant. Nici macar din inimile oamenilor care sunt rai din nastere. Ea este darul lui Dumnezeu, este de natura divina. Si omul nu poate sa traiasca fara ea. O putem vedea in tot ce este bun pe pamant. Dragostea este un element chiar mai vital (daca se poate spune asa) de cum este aerul, apa, soarele, lumina. Caci si daca acestea de pe urma ne-ar fi fost date fara dragoste, parca nici nu ni le-am mai dori. De aceea spun ca dragostea este mai importanta decat adapostul, hrana si imbracamintea. Oamenii au nevoie de ea; si o pot gasi doar intr-un singur loc: la Dumnezeu. Sa nu o cautam la oameni.