| SofiaTeodorescu a întrebat:

Salut.Mi-a oferit cineva un serviciu.M-a pensat vecina de langa mine nu a vrut sa ia bani chiar daca i-am lasat pe masa, a venit si mi i-a adus inapoi si a zis sa o chem cand gatesc ceva bun.E, cu vecina asta, atunci am vorbit prima data cu ea.A trecut aproape o luna si nu am chemat-o, ultima data cand am vazut-o se uita sus la mine la balcon.Ar trebui sa ii intorc destul de repede favorul nu? Adica cred ca am parut nesimtita ca nu am chemat-o pana acum.Plus nici nu am de unde sa stiu eu ce ii place ei... Sfaturiiiii va rog.

13 răspunsuri:
| viavo a răspuns:

Salut! Fa o prajitura, un cremes ceva, e destul sa o chemi la o cafea, nu vrea decat prietenie, nu asteapta nimic altceva.

| SofiaTeodorescu explică (pentru viavo):

Da, inteleg, dar eu nu prea stiu sa socializez si mi tare rusine sa nu o dau in bara, sa nu imi iasa buna prajitura, sa ma incurc cand vorbesc deastea.Multumesc de raspuns.

| Jouliete a răspuns:

Pai in primul rand chiar ea ti-a dat un exemplu, adica o data cand gatesti ceva sa o chemi si poate va mai cunoasteti si ii spui de ce nai avut timp sa o chemi, si nu te va crede nesimta. Ea prin acel gest poate vrea sa iti arate ca e o persoana buna si nu vrea bani, ci mai degraba favoruri mai mici sau pur si simplu sa va imprieteniti sau ajutati la nevoie ca vecinii.

| SofiaTeodorescu explică:

Si cum fac o invit la mine se aseza la masa si ii pun farfuria in fata cu mancare sau?
stiu ca sunt aiurea dar chiar nu stiu

| viavo a răspuns (pentru SofiaTeodorescu):

Tocmai socializezi cu noi si te descurci de minune. De prajitura nu stiu ce sa zic, ne dai sa gustam prima data si apoi o servesti si pe ea. Daca te straduiesti o sa iasa bine. Sunt mii de retete pe net.

| 33226633 a răspuns (pentru SofiaTeodorescu):

Stii care este secretul? Trebuie sa fii tu insati, crezi ca vecina ta este perfecta? Crezi ca ea la varsta ta era zeita venita de prin ceruri? Fii tu insati si vei creea o atmosfera placuta si relaxanta. Cine e ferfect?
Sa ai o zi si o cafeluta mirobolanta ( vorba lui Dorian Popa laughing )

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Tu ce varsta ai? Daca nu stii tu sa faci prajituri cand se va ridica starea de urgenta te duci la cofetarie si cumperi si o inviti la tine, ea ce varsta are? Este mai mare decat tine sau ca tine? Sau o poti invita la cofetarie după 15 mai.

| SofiaTeodorescu explică (pentru CristiDinBucuresti):

21 si ea 24, stiu sa fac dar nu imi ies geniale, ies decente la gust.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru SofiaTeodorescu):

Atunci ea te va intelege îi oferi ceea ce poti tu, faci o prajitura asa cum sti, deunde stii ca nu o sa i placă?

Sunteti super draguti multumesc de sfaturi tuturor

Https://youtu.be/ziAlS4VNkAo ma gandeam sa fac aceasta reteta
O ciorba radauteana ca imi iese buna
Si niste pui la cuptor cu legume

Bula
| Bula a răspuns:

Problema este doar in mintea ta si in lipsa ta de capacitate de socializare.
Vecina ta ti-a facut o favoare prieteneasca, nu contra cost. Asta inseamna ca nu crea sa ia bani de la tine pentru ce a facut, a lasat la tine "moneda" sa te revansezi, cand vei crede de cuviinta.
Pune-ti deoparte timiditatea!
Rezolvarea este simpla: cand gatesti ceva sau faci o prajitura care si tie iti place cum a iesit, o inviti la tine s-a guste. Pana atunci o mai poti chema si la un ceai sau cafea, ocazional.
Discutand, poti trece cu tema spre zona "placerilor": ce-i place ei, ce-ti place tie, ce pasiuni aveti, etc.
Este posibil ca, din aceste discutii langa cafea sa-ti dai seama ca ei ii plac (sau are nevoie) de complet alte lucruri decat o mancare sau o prajitura, ce poti da /ajuta si tu, de la tine.
De obicei, prieteniile se leaga astfel: prin compensare si ajutor reciproc, in domenii in care cealalt are lipsuri si are nevoie de ajutor. Ceea ce este "o jucarie" de facut pentru unii, poate fi un lucru complicat pentru altul.

| Clytia a răspuns:

Stai liniștită, o să vină de la sine, nu trebuie să te îngrijorezi și să planifici chiar totul. În legătură cu prajitura, ai grijă să respecți gramajul și pașii și o să-ți iasă.