Ai procedat foarte bine si trebuie sa ramai puternic in situatia asta, nu lasa garda jos si spune-i mamei tale in continuare ca e mai bine sa fii singur, decat cu un om violent, agresiv si manipulator langa tine, care la nervi naiba stie ce poate face. Explica-i ca nu e singura, te are pe tine, din cate am inteles ea munceste si are un job stabil iar tu in curand te vei putea angaja daca va fi nevoie si nu va fi o problema pe partea financiara. Viata e mult mai scurta decat credem si mama ta va fi mult mai fericita pe termen lung daca se va elibera de acest om si, poate isi va gasi pe cineva mai bun, dar chiar si singuratatea e de preferat decat o viata in certuri si agresiuni. Sper sa se rezolve cumva si poti fi mandru de tine pentru cum i-ai luat apararea mamei tale! Familia e cel mai important lucru pe lumea asta si e normal sa faci orice pentru persoana cea mai importanta din viata ta.
Acel barbat e clar ca nu se va corecta. Nu o respecta. Nu poti sta cu un om care nu te respecta. Mama ta doar se teme sa nu fie singura. Dupa episodul cu tatal tau s-o fi simtind foarte singura si pierduta, fara niciun sprijin, iar acum se agata de orice nermic gaseste, crezand ca nu exista altii mai buni. Dar decat sa sufere, sa nu fie respectata, ci umilita si tocata de bani, poate chiar si pana la bataie, mai bine singura.
Oricum va ajuge sa se desparta de acel porc, doar ca va suferi inainte de acest lucru. Cred ca esti destu lde mare incat sa ii spui adevarul mamei tale : ca nu are de ce sa se teama de singuratate, vei fi mereu de partea si ca sunt mii de barbati in lumea asta. Ca nu are rost sa se amageasca degeaba, ci sa fie realista, nu sa fie o sclava oarba.
Nu il mai lasa pe acel porc sa se intoarca! Nu il mai lasa!
Sfatul meu este să vorbești deschis cu mama ta și să-i spui că nu poate accepta toate chestiile astea! Vă puteți descurca și singuri, chiar și în Italia. Strângeți o sumă de bani și lăsați-l pe "Adriano", căci numai viață nu este asta. După ce scăpați de el vă reorientați. Tu urmezi facultatea sau lucrezi, iar ea lucrează. Totul devenind ok. Dacă ajungeți până în punctul ăsta, ar fi bine să-i evaluezi din timp și "la sânge" viitorii parteneri ai mamei tale și să o faci să înțeleagă că vrei să o ajuți....chiar dacă adevărul doare!
Multumesc pentru sfaturi. La asta m-am gandit si eu. Eu sa incep sa lucrez dupa ce termin scoala, ea sa continuie cu serviciul ei si sa lasam timpul sa le rezolve pe toate. Mama are 50 de ani, dar fara niciun fel de modestie pot spune ca arata bine pentru varsta ei si este o doamna in adevaratul sens al cuvantului si ma mandresc cu ea. I-am spus ca-si pierde timpul cu el... sper ca intr-un final sa inteleaga.
Femeile, de multe ori, pot fi la fel de deștepte precum niște capre. Este uimitor cât de multe lucruri ar fi în stare să facă/să accepte de dragul unei idei.
Maică-ta e clar una din acele femei care se pricepe la bărbați așa cum se pricepe și la viață: deloc. Face aceleași alegeri proaste, și le-ar mai face și pe viitor fără să ezite de dragul unei idei: aceea de a fi iubită, de a avea un soț care să rămână lângă ea până la sfârșitul vieții, pentru ca ea să nu rămnă singură. Din acest motiv, va accepta propunerea oricui se arată doritor să-și petreacă oricât de puțin timp cu ea, și asta din disperare.
E clar că nu se va învăța minte.
Tu ești, în acest moment, pentru că ți-ai dat seama de slăbiciunile ei, un impediment în calea idealului ei. Tu l-ai alungat pe Lasagna din casă, iar ea l-ar fi vrut în casă cu ea oricât ar fi înșelat-o. Tu îi faci probleme; pentru că tu nu ești gata să îi accepți lipsa de respect, neglijența, infidelitatea cum le acceptă ea din frică și având impresia că nu ar putea găsi pe altcineva mai bun. Ea vrea să fie unde este acum. Ea îl vrea pe Lasagna înapoi.
Tu poți pleca, poți să îți croiești un viitor, te poți angaja, sau mai poți aștepta puțin, poți accepa încă puțin această viață, dar nu vei mai trăi acolo mult timp. Pe ea nu o poți ajuta, poți încerca, dar ea nu vrea să vadă altceva.
Păi. ai avut o viata complicata, deci ai dreptate cu ceea ce i-ai spus. Incearca sa o convingi pe mama ta ca lucrurile pot sa mearga bine chiar daca esti doar tu cu ea sau chiar ea singura. Un barbat care ridica vocea la o femeie si ajunge si la violenta nu-i va face bine mamei tale. Nu iti pot eu oferi un sfat ca nu-s in situatia ta, dar fii tare, ofera-i mamei tale argumentele potrivite si fa-o sa inteleaga ca se poate descurca. Totusi mama ta are nevoie de cineva care sa o faca sa constientizeze ca un barbat care nu o sprijina nu are ce cauta langa ea. ( si cred ca tu esti acela care poate face asta).
Multumesc pentru sfaturi.
Chiar ai stat sa citesti tot?
Desigur că da