De obicei, bunicii cu mentalitatea şi concepţiile "retrogradate" sunt speriaţi de viitorul copiilor, dar uită de importanţa prezentului acestora. Trebuie să insişti şi să discuţi cu ei. Explică-le totul pe un ton ferm, dar echilibrat. Arată că eşti stăpână pe situaţie dar şi că îi înţelegi în acelaşi timp. Arată puţină compasiune şi fermitate.
Succes!
Eh, la mine bunica imi face clatite dar cand spun inchide pc, dar eu spun stai un pic bunica .
Consider ca ar trebui sa discuti cu parintii tai deoarece ei ar trebui sa fie mult mai deschisi la minte. Fara ajutorul lor nu cred ca vei reusi sa le schimbi conceptiile retrograde/invechite. Mai ales daca sunt si prea credinciosi.Ti-am lasat si un mesaj privat.
Eu iti sugerez sa dicuti cu ei personal si sa le explici tu insuti ce te deranjeaza. Nu chiar sa le spui sa te lase mai mult afara, sa te culci la 1/2; ci pur si simplu sa va gasiti o cale de mijloc. Ei renunta la ceva, dar si tu sa renunti la altceva. Nu stiu, sau poate daca nu functioneaza, sa le spui parintilor tai sa discute cu ei sau sa nah, ei sa faca ce cred ei, probabil sa gaseasca ei o cale de mijloc.
Nu era nevoie să-mi dai mesaj privat sau i-d-ul de mess sau mai ştiu ce.
Nu e ceva grav.
Doar că m-am cam plictisit să tot mă culc la ora aceea, adică ei nu înţeleg că eu nu mai am 3 ani ci 13 şi nu mai pot să dorm de la 19.00-7.00 adică sunt şi eu mare m-am dezvoltat gata nu mai am nevoie de atâta somn.
Şi nu mai pot purta haine de-alea groase parcă port pemperşi sub ele.
Şi pur şi simplu chiar are concepţii diferite iar când încerc să-i explic asta mă ceartă sau mă ignoră.
Deci să ne lămurim:
1.Nu am nevoie de id-uri sau altceva.
2.Nu e ceva grav.
3. Vreau doar s-o conving să mă lase să fiu şi eu mai liberă să respir şi eu puţin.
Vă rog, mă ajutaţi?!
Eu încerc să-i explic dar ea ori mă ceartă ori mă ignoră.
Zice:
-Las' că eu ştiu mai bine ce bine pentru tine! Lasă tu vezi-ţi de treaba ta!
Şi apoi mă ignoră...
P.S.Am 13 ani şi 9-10 luni.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Mariiee întreabă: