| ANONIM12737 a întrebat:

Salut, sunt pus într-o situație 'delicata' și am nevoie de niște sfaturi de la voi. În liceu am fost în clasa câțiva ani cu un 'smecheraș', acesta urmând sa se transfere la un alt liceu din cauza absentelor etc, nu-i asta ideea, faza e ca la acel liceu in zona respectiva a ajuns oarecum sa aibă tangente cu o fata din același sat cu mine care e in momentul de fata iubita mea. Tipul respectiv are un comportament mai de bombardier de ala țărănesc, gen cu fetele cu care el nu se vede într-o relație, se comporta foarte urat, la modul ca le cere bani, le trage de par, vorbește urat cu ele ca și cum ar fi niște sclave de ale lui. În seara asta s-a nimerit sa ne întâlnim toți din întâmplare, el, eu, iubita mea și o prietena de ale ei, a început sa-i mai vorbească urat iubitei mele, sa o tragă de par, i-a furat căciula și a luat-o la dânsu acasă, eu am fost pus într-o situație nasoala însă prea multe variante nu prea vedeam cum sa acționez având în vedere ca am tangente cu amândoi (el nu știe ca eu cu ea formez un cuplu) dar dacă o mai fi sa ne mai întâlnim ceea ce e foarte probabil ii voi zice la modul 'da tu știi ca ea e iubita mea?' probabil se va mai potoli puțin sau la cum îl știu eu pe dânsul va zice ca îl doare undeva și se va comporta la fel. Faza e cum credeți ca trebuia sa acționez eu în seara asta? Sau cum va trebui sa acționez când vom mai fi toți împreună, în autobuz a fost o faza când el i-a zis ei 'tu ești iubita mea' și ea a zis ca 'știam' de fata cu mine, dar s-a văzut ca au fost niște vorbe la mișto. Niște sfaturi cum ar trebui sa acționez în aceasta situație? Eu consider oarecum ca e și vina ei ca-i da prea multa 'apa la moara' nu ma pot bate cu tipul respctiv deoarece e mult mai masiv decât mine, n-am nici o șansă în fata lui probabil. Plus de asta mereu mai are pe cineva cu dansul. Menționez ca tipul e mai complicat cu prea merge sa vorbești cu el la modul 'vezi frate ca e iubita mea și nu-i frumos ce faci etc' chestii din astea, din contra dacă va vedea ca acest lucru ma deranjează o sa facă și mai rău. Eu oricum îl evit mereu, nu-i răspund la mesaje pe Facebook etc, dar ne întâlnim face to face și sunt nevoit în unele momente sa stau cu dansul.

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Trebuia sa ii spui ca ești într o relație cu ea, nu neapărat pe un ton sobru sau amenințător dar sa știe sau puteai sa ii arăți indirect, va țineți de mana sau va sărutați. Comportamentul lui e un fel de bulling, este destul de toxic, trebuie pus la punct cumva, eu l as reclama la politie sau as vorbi cu un adult de care el știe de frica sau pe care îl respecta. O sa ajungă un ratat, ei au succes când sunt la vârste mai fragede dar când sunt adulți rămân doar niște golani pe care nu i mai baga nimeni în seama, asta dacă nu se schimba cumva dar sunt puține șanse. Iubita ta posibil sa i dea și ea apa la moara și de ea depinde sa l tina la respect ar putea pur și simplu sa îl evite mai mult

21 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fata sa faca plangere la Politie!

| Fantaspirit a răspuns:

Sa ceara părinții ei ordin de protecție de la poliție e cea mai buna modalitate de a mai evita de a se întâmpla astfel de scenarii neplăcute.

| ANONIM12737 explică (pentru Fantaspirit):

Asa e normal, dar e explus chiar dacă i as propune. (probabil ca nu o deranjează chiar tare zbantuiala asta)

| ANONIM12737 explică (pentru Violleta2022):

Asa e normal, dar e explus chiar dacă i as propune. (probabil ca nu o deranjează chiar tare zbantuiala asta.)

| Violleta2022 a răspuns (pentru ANONIM12737):

Pai, atunci sa sufere, daca nu vrea sa opreasca ceea ce i s-a intamplat, fiidca pe viitor ala va prinde curaj si ii poate face si altele.

Probabil ca o sa am o discuție cu ea pe tema asta sa i propun câteva metode de îl mai răcori pe tipul respectiv, pe mine ma macină întrebarea cum ar trebui sa ma comport eu în calitate de iubit în aceasta situație.

II spui sa-si vada de drum, ca fata este iubita ta.
Ori iei atitudine si sari sa-i spargi nasul daca-ti atinge fata, ca asta face orice baiat/barbat ca sa-si apere iubita.

| king5151 a răspuns:

Cat de mare ar putea fi? Ia-ți o bata, telescop daca nu stii sa dai cu pumnul. Cum sa accepti sa-i faca asa ceva iubitei tale laughing

Eu sunt oarecum prieten cu tipul respectiv, dacă sar la bătaie la dansul probabil ca o sa mi o iau pentru ca ma repet e mult mai masiv decât mine și mereu are pe cineva cu dansul și 2 la mana în caz de l as bate as primi tot felul de amenințări și probabil și urmărit pe strada de băieți de ai lui, deci din păcate e exclusa chestia de a sari la dansul la bataie pentru ca oricum as pierde.

| ANONIM12737 explică (pentru king5151):

Eu sunt oarecum prieten cu tipul respectiv, dacă sar la bătaie la dansul probabil ca o sa mi o iau pentru ca ma repet e mult mai masiv decât mine și mereu are pe cineva cu dansul și 2 la mana în caz de l as bate as primi tot felul de amenințări și probabil și urmărit pe strada de băieți de ai lui, deci din păcate e exclusa chestia de a sari la dansul la bataie pentru ca oricum as pierde...

Daca esti prieten cu golanasul asta, atunci ii spui in fata si direct:
"Bai prietenas, asta este iubita mea si nu ai voie s ao mai atingi de azi inainte!"

La cum îl cunosc e probabil sa facă mai rău de atât dacă vede ca ma deranjează chestia asta.

Se apeleaza la politie in acest caz!

| king5151 a răspuns (pentru ANONIM12737):

Fă-ti spate atunci, dă-te bine pe langa "smecheri", daca iti e frica sa te bati cu el

Și 'smecherii' ăștia unde ii găsesc sa ma dau bine pe lângă ei? laughing

| king5151 a răspuns (pentru ANONIM12737):

Tu știi, cum are ala prieteni asa ai si tu. Prerea mea e ca ai gesturi de fata, nu esti bărbat, fără suparare, dacă nici măcar nu ai curaj sa ii sufli, dar sa te mai și bati cu el.

| 1Atotstiutorul12 a răspuns:

Este important să înțelegi că comportamentul acestui bărbat este inacceptabil și nu ar trebui tolerat. În această situație, ești pus într-o poziție dificilă, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a gestiona situația.

Comunicați cu iubita ta: Discutați cu iubita ta despre comportamentul acestui bărbat și asigurați-vă că ea înțelege că acest comportament nu este acceptabil și că o susțineți.

Documentați incidentele: Dacă acest bărbat continuă să se comporte urât cu iubita ta sau cu alte persoane, ar fi bine să începeți să documentați incidentele - notează ce s-a întâmplat, când, unde și cine a fost prezent. Acest lucru vă poate ajuta să prezentați dovezile în cazul în care decideți să luați măsuri legale sau să apelați la autorități.

Discutați cu un reprezentant al autorității: Dacă comportamentul acestui bărbat continuă să fie problematic, ar fi bine să discutați cu un reprezentant al autorității, cum ar fi un polițist sau un consilier de la școala ta sau din comunitate. Ei pot oferi sfaturi suplimentare și pot lua măsuri pentru a stopa comportamentul acestui bărbat.

Pai nu intelegi ca eu cu ala ma știu de înainte ca ea sa se știe cu el și cu mult înainte ca eu sa ma combin cu ea, am fost în clasa cu dansul, chiar și coleg de banca. Plus de asta el nu știe ca noi doi fornam un cuplu, el e o 'cunoștința' comuna a noastră.

| cristi202 a răspuns:

Daca ești bărbat, ii zici tipului, orice ar fi, că e iubita ta. Daca esti moale, îl lași și să ți-o fure.
Marea ta greșeală e că nu ai luat atitudine. Așa, iubita ta nu se poate baza pe tine in caz de ceva. Daca a realizat asta, daca a băgat de seamă că nu ai fost lîngă ea sa o protejezi, ai pierdut mult la capitolul încredere.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Indiferent cât de mare e, este nevoie să te clarifici cu el, și să o aperi pe iubita ta. Dacă nu, o pierzi.

| Daz01 a răspuns:

De ce ai o relație cu tipa repectivă dacă nu știe nimeni de voi? De cine vă ascundeți? Clar dacă ea acceptă toate astea din partea lui nu este deranjată de comportamentul său. Eu cred că ea este principala persoană care-l poate potoli. Sigur, dacă și el ar ști că ești într-o relație cu ea și ar continua așa, atunci devine datoria voastră să îndepărtați probleme. Până atunci, nu poți decât să priveși spectacolul. Succes.