| Ionuuuuu a întrebat:

Salut
Sunt și eu într-o situație mai delicata))
Vorbesc cu o fata de 7-8 luni, doar ca au existat multe certuri între noi si ne-am despărțit în urma cu aprox 2 luni, am stat despărțiți cam o luna, timp în care nu am vorbit deloc! După perioada asta, m-a cautat, cu propunerea sa ne împăcam, doar ca ii este frica ca o sa ajungem iar la certurile vechi, de unde proveneau certurile vechi? Pai apăreau, mai mult din cauza instabilității mele, eram uneori prea gelos, chiar posesiv, îmi reproșa ca nu o inteleg, neînțelegerea venea din faptul ca nu putea sa ne vedem chiar în fiecare zii/seară, pe motivul ăsta am avut mai multe discutii și cu mama ei, care mi-a explicat faptul ca ei (părinții ei) sunt plecați mai tot timpul cu treaba iar rămâne cu toată treaba, dar eu tot nu înțelegeam, aproape la fiecare cearta îmi spunea ca o fac sa se simtă ca si cum nu ar fi bună de nimic, asa deci am zis sa ne mai dăm o șansă să ne împăcam, ea venind apoi cu condiția sa schimb la mine cele scrise mai sus.Am fost de acord, ca după aproape 2 săptămâni de la împăcare, am ajuns iar în stadiul ăla. am început iar sa ne certam, tot pe aceleași motive, am văzut ca s-a schimbat puțin, ca mai apoi după câteva zile, sa îmi zică ca nu mai poate continua, fiindcă am ajuns iar în stadiul despărțirii precedente, atunci a fost momentul în care am analizat totul și "am dat cu capul" mi-am dat seama ca nu am schimbat motivul certurilor...
Trebuie sa zic și de ce am fost asa. Amu-s ceva timp, aprox 2 ani, am avut o experienta neplăcută cu o fata, iar de atunci nu am mai putut avea încredere în fete, deveneam foarte gelos din nimicuri, și îmi doream tot timpul sa dețin controlul... am vorbit și cu mama ei în ziua aia, mi-a zis sa ne dăm puțin timp de gândire și sa facem cumva sa ne înțelegem, am decis sa ne vedem, i-am explicat ca abia acum am înțeles, ce trebuia sa înțeleg de'mult, ea mi-a răspuns gen "nu crezi ca ți-ai dat seama cam târziu?" Ca mai apoi sa îmi zică sa ii dau câteva zile de gândit, fiindcă are doar lucruri negative în cap și sa scape de ele, am fost de acord, acum nu știu cum sa o iau, ma simt ca un copil abia trezit la realitate. ce sfat îmi dați? Cum vedeți situația? Este de bine dacă mi-a zis sa aștept câteva zile? sunt bulversat

4 răspunsuri:
| Mopmop a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te calmezi si sa ii spui, nu sa ii PROMITI ca incerci sa iti temperezi gelozia. Asta nu aduce nimic bun in nici o relatie!
Doar iti pierzi timpul cu filme gen ce face oare acum, cu cine vorbeste, daca si-o... cu cineva.
Legat de faptul ca are treaba in casa, te-ai gandit sa ii propui sa o ajuti in masura timpului tau?
E si asta o cale de a petrece timp de calitate cu ea!
Cauta sa fii o companie placuta, sa fii vesel si sa aveti experiente pozitive pe toate planurile.
Si nu uita, spui ca incerci sa te schimbi.
Si nu incerca nici sa o schimbi pe ea.
O relatie buna este aceea in care esti si este capabila sa faci/faca compromisuri.
Nimeni nu e perfect...

| Ionuuuuu explică (pentru Mopmop):

Torul constă în ceea ce decide ea în următoarele zile, sunt un tip destul de orgolios și nici nu vad prea bine situația aceasta în care sa depind de alegerea cuiva.

| Mopmop a răspuns (pentru Ionuuuuu):

Substantivul asta neutru l-as scoate cu totul din dictionar si din viata oamenilor daca as avea cumhappy
Daca iti doresti cu adevarat sa fii cu ea incearca sa lupti.
Ca sa revin la intrebarea ta initiala nu cred ca e de bine faptul ca a cerut cateva zile de gandire...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eram uneori prea gelos. Dacă erai gelos, aia nu-i iubire, doar i se zice așa.
ma simt ca un copil abia trezit la realitate. Cum te simți, așa ești.
Cum vedeți situația? Irezolvabilă, până te maturizezi.