| Trivium a întrebat:

am 16 ani si parintii mei ma trateaza ca un copil de 10 ani, nu am fost niciodata intr-un club sau discoteca nu ma lasa sa am prietene etc.Afara nu mai zic ca stau pana la ora 8 seara si dupa ma suna sa vin acasa.Pe toti care ii cunosc stau pana la 11-12 chiar 1 noaptea...Si uneori rad de mine ca stau asa putin si ca parintii ma tin asa de mult in lesa.Nu fumez nu beau dar as putea face ceva ca parintii sa ma trateze si pe mine ca un adolescent normal? Adica sunt tanar si eu imi irosesc copilaria vreau sa stau si eu pe afara mai mult sau sa ma duc si eu in club ca altii sau macar sa primesc bani de buzunar de fiecare data cand le cer imi spun:``Da pentru ce iti trebuie? nu iti dau nimic te duci sa bei?``Ce dumnezeu sa fac?

Răspuns Câştigător
| Liquor a răspuns:

Incearca sa le explici parintilor tai ca atata timp cat ei te vor tine in asa zisul lant, va fi bine, dar cand lantul ala se va rupe, vei face lucruri de 10 ori mai rele decat ai putea face acum, doar pentru a vedea cum e. Si nu cred ca le-ar conveni peste 3-4 ani sa vina cu chiftelute la puscarie sau sa te viziteze la spital din cauza la supradoze sau ca ai dat in cap sau cine stie ce minuni. Explica-le ca un om invata din propriile greseli, chiar adica sunt marunte acum.

17 răspunsuri:
| aleexia a răspuns:

Poarta o discutie sincera cu ei, spune-le ce gandesti si cum te simti big grin spune-le sa-ti mai multa incredere si nu-i vei dezamagi happy

| neutrino a răspuns:

Partial ai dreptate. Daca parintii tai ar avea incredere in tine, dar si alte posibilitati materiale, cu siguranta ca altfel ar fi situatia. Prin comportamentul tau, incearca sa le dovedesti ca esti un adolescent matur si ca poate avea incredere in tine.

| spike002 a răspuns (pentru aleexia):

Ar fi bine pentru el sa vb cu parintii sai

| VladGH a răspuns:

Uite, pe mine parintii mau tratat fix asa in modul asta si acum la virsta de 25 ani le multumesc. Vreau sa zic ca aceasta atirnare are este foarte folositoare pentru noi copii, clar ca nu iti dai seama dar vei creste. Parerea mea.

| PogaceanAprilia a răspuns:

Salut Trivium,
Cam asa mi se intampla si mie (in afara de faptul ca eu sunt fata). Dar am gasit raspunsul: gaseste un moment din zi cand parintii tai se simt bine si spune-le lucrul asta. Eu am reusit, si acum ai mei imi respecta "ideile", dar si eu le respect pe ale lor, intr-o anumita masura. Si cand le spui asta, mai bazaiei cate un pic din cand in cand, sa isi dea seama cat de important e pentru tine. Majoritatea psihologilor spun ca e ABSOLUT NORMAL. Tot ce pot sa mai spun e: RELAX!
:-)))

| antimulte a răspuns:

Vorbeste cu ei, si mai ales aminteste-le ca ai varsta care o ai, si ca nu ai calcat stramb pana acum cu bautul sau alte probleme.

| elievonc a răspuns:

Mmm,Denis Stefan, nu o sa-ti vina sa crezi dar te cunosc(adica nu cred ca te-am vazut niciodata dar te am la prieteni pe facebook) :d
Oricum, referitor la parintii tai:spune-le ce ai pe suflet si sa nu te mai tina intr-o "bula" de protectie.Adica da, e ok, tin la tine si vor sa te protejeze, dar sunt anumite chestii normale pentru varsta asta.Si asa sunt parintii in general vor sa ne protejeze, dar noi la varsta asta trebuie sa intelegem putin viata, pentru ca parintii n-o sa fie langa tine vesnic si cand o sa te trezesti o sa fii la pamant vazand cum e viata si n-o sa te poti dscurca. Spune-le si tu ca vrei sa "traiesti" putin si sa gusti oarecum din viata(adica sa te si distrezi dar la limita asawinking )
Sper ca ti-am fost de ajutor big grin

| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Salut happy
Pai trebuie sa porti o discutie sincera cu parintii tai, explica-le calm ca acest lucru de deranjeaza si cere-le sa aiba macar o data incredere in tine sa vada ca nu-i vei dezamagiwinking
Daca nu merge, nu ai ce sa faci decat sa astepti pana implinesti 18 ani si poti sa faci ce vrei cu raspunderea ta bineinteleswinking
O zi faina, te pup :*
fundita?

| tomthecat a răspuns:

Trivium, mulţumeşte lui Dumnezeu că ai nişte părinţi cărora le pasă de viitorul tău şi nu îţi permit să umbli toată ziua teleleu pe străzi, să-ţi pierzi timpul prin locuri de unde n-ai ce să-nveţi nimic bun, etc. Părinţii tăi te iubesc, se gândesc doar la binele tău şi nu vor să ajungi în viaţă un om de nimic, un fumător înrăit, un beţiv ordinar sau un drogat, vor să faci o şcoală, să înveţi o meserie, să lucrezi continuu la desăvârşirea ta profesională şi umană, ce e rău în asta?!?

Nu mai fii supărat că n-ai niciun motiv!
Lasă părerile golanilor, ai mare grijă în ce anturaj te învârţi, spune-mi cu cine te împrieteneşti ca să-ţi spun cine eşti.

Şi ca să faci chiar acum un lucru bun, folositor şi frumos, ia apucă-te şi citeşte cartea asta specială pentru adolescenţi :

http://tomisthecat.ro/am-iubit-o-fata-walter-trobisch/

P.S. Dacă erai băiatul meu, la fel aş fi procedat şi eu cu tine, să fii convins!
Fii un om CREDINCIOS, trăieşte o viaţă CURATĂ înaintea lui Dumnezeu ca să fii binecuvântat şi fericit! În caz contrar, viaţa ta va fi un eşec total, un faliment.

| Caricaturistafaralimite a răspuns:

Într-un anume au dreptate, dar trebuie sa le faci sa aiba încredere în tine sa nu ii dezamăgești

| mgtow a răspuns:

E ceva normal inca esti pusti la 16 ani dupa 2 ani faci ce vrei cand pleci de acasa.

| MetalHead04 a răspuns:

Spune-le sa te lase macar pana la 9, asteapta si tu pan' la 18 ani, asta fac si eu.

| GmVenNo a răspuns:

Buna Trivium.vor sa fii un copil exemplar.fii increzator, si rabdator, mai ales daca esti cel mai mare in familie.se vor schimba

| William a răspuns:

Te trateaza ca pe un copil de 10 ani pentru ca te comporti ca unul. Daca vrei sa stai afara pana la ora 12 sau pana a doua zi dimineata stai si gata, oricat te-ar suna ei si orice ar face. Daca vrei sa mergi in club mergi si gata, daca vrei sa le spui parintilor unde mergi si ce faci le spui, daca nu, nu. Tu acum ii asculti si de aia fac asa, dar daca o sa faci ce te-am invatat eu, dupa un timp se vor obisnui cu ideea ca nu au ce sa iti faca. Asadar nu te mai comporta ca un copil de 10 ani daca nu iti place sa fii tratat ca unul.

| Radeas1 a răspuns:

Am trecut și eu prin o situație asemănătoare. Dar de ce depinzi atât de mult de ei? Dacă vrei să faci ceva, o faci, că ce pot să îți facă? Eu aveam prietenă de la 14 ani, dar ai mei nu știau nimic. De ce le spui totul? Trebuie să te comporți ca la 16 ani.

| Trivium explică (pentru Radeas1):

Nu le spun da e incomod cand de fiecare data cand vb prin mesaje imi spun:Tu iar ai gagica, la ce iti trebuie?

| 010101012 a răspuns:

Dumnezeu cu D mare