Poliția sau protecția copilului vine cu un avertisment și ce urmează: mai multe bătăi.
Atât timp cât e nevoită să locuiască împreună cu tatăl, e greu de găsit o soluție.
Poate să încerce să vorbească cu el când îl prinde într-un moment mai bun.
Poate să o roage pe mamă, dar să o roage insistent, să spună tatălui să nu o mai bată, dar și aceasta poate să-l mânie.
Sau poate are un prieten mai solid, să-l sperie puțin. La unii merge.
Sau poate să încerce vreo bunică să vorbească cu el.
E sigur că mai sunt și alte probleme atâta timp cât mama e plecată, deci nu e simplu. Probabil că ea are nevoie de bani de la tatăl pentru nevoile stricte.
Poate încerca să ceară sfaturi, cum să procedeze, de la Protecția copilului. Sau poți să faci tu asta pentru ea. Cineva trebuie să o ajute.
TU ca o prietena buna stai langa ea, ai grija de ea si bine inteles incurajeazo si tot timpul dai sentimentul ca nu e singura, sa nu cada in depresie si mai mult.
Ar trebui sa mearga la politie si la protectia copilului.nu-i de gluma, nu ar trebui sa mai asteptati.
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ei si sa-i spui sa vina urgent in tara. Sa-l duca pe tatal sau la politie si dupa sa plece cu ea in strainatae. Sau tu ai putea vorbi cu ai tai sa o infieze sau nu stiu asa cred eu ca ar fi mai bine pentru ea
Tot timpul stau langa ea, cand o lasa afara sau cand o vorbim la telefon.Parintii mei nu o pot infia, maicasa stie tot dar nu face nimic impotriva lui. Poate cu protectia copilului?
Tu ar trebui sa vorbesti cu parinti tai ca ea sa stea cu voi si ea sa se duca la politie sau la protectia copilului sau tu sa te duci.Tu ar trebui sa stai mereu langa ea sa o incurajezi sa stea cu capul sus tot tipul si sa nu se mai gandeasca la bataile crunte pe care le ia si astfel ea nu se gandeste la sinucidere.
Si eu am parte de acelasi tratament ca al prietenei tale. nu are ce sa faca. sau tu. asta este mama e devina ca nu-l trimite pe el la munca
si-si lasa copilul de izbeliste cu un nebun acasa vai de capul ei da-mi mesaj.
Buna, draga mea! In primul rand te felicit pentru faptul ca te preocupa situatia acelei fete, asta inseamna ca intr-adevar ii esti o prietena foarte buna! Eu nu sunt de acord cu exprimarea "o bate destul de des, de multi fara un motiv intemeiat"! Eu nu incadrez bataia in nicio forma de crestere si educare a unui copil, indiferent de motiv, varsta etc. Primul pas care trebuie facut este urmatorul: Fata sa vorbeasca cu psihologul scolii si sa ii ceara ajutorul in primul rand sa o cheme pe mama ei de urgenta acasa, si sa depuna o plangere in regim de urgenta la protectia copilului! Este inacceptabil ca un parinte sa-si loveasca propriul copil! Iti doresc atat tie cat si prietenei tale o viata frumoasa si mult succes in tot ceea ce faceti! Sper ca ti-am fost de ajutor! Funda?>
Pe de o parte, n-ar strica să știm și de ce o bate. E important motivul, oricare-ar fi el. Dacă se ia de ea ca boala de om sănătos i se poate sugera lui tratament, dacă are o serie de motive, în funcție de temeiul lor se poate recomanda amândurora să-și pună un pic de ordine în gânduri și-n viață.
Legal, după cum ți-au spus și ceilalți, cam asta-i soluția: DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului) prin brațul său CPRU-CANE (Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat).
În altă ordine de idei, având 16 ani poate pleca și singură - ideea e să aibă unde. Traiul într-un centru de copii (că nu mai există orfelinate de ani buni) nu e chiar o soluție, decât maxim temporară.
Și încă o întrebare: Mă-sa ce păzește în ecuația asta?
Salut.
O bate din orice prostie, acum cateva zile a batut-o pentru ca a dormit dupa amiaza prea mult! Mama ei nu actioneaza niciodata, a batut-o si ea o data sau de doua ori.Nu are unde sa plece pentru ca oriunde ar merge, taicas-o o gaseste.Probabil ca singura solutie e sa apelam la Protectia Copilului.Au mai fost persoane care au vorbit cu taicas-o in legatura cu asta, dar a fost in zadar, nu intelegegem ce e cu el.AFata respectiva a sugerat intr-o zi, la pranz cu amandoi parintii sa mearga impreuna la psiholog si atunci era iarasi in pericol.
fijalb întreabă: