Deja s-a obisnuit cu tine, nu mai esti ceva wow si atunci logic ca nu mai simte nevoia sa faca atatea eforturi ca la inceput da asta nu inseamna ca nu te mai place
Esti o persoana neinteresanta si plictisitoare. Eu am avut o relatie care a durat aproape 1 an ( tot prima fata ) si am fost la fel ca tine, am comunicat si am reusit sa rezolvam problemele. La voi este problema de comunicare. Bafta
Relatiile nu trebuiesc facute la varsta asta. Dragostea este numai pentru persoanele mature. Daca persoanele mature dau gres in relatii, cu cat mai mult adolescentii!
Eu as scoate alte materii de la scoala si as introduce o materie noua numaita: "Relatii". Pentru ca cele mai multe probleme, certuri, framantari, nopti nedormite, timp pierdut si pierderi de investitii finainciare si mai ales sentimentale, sunt din pricina ca oamenii nu stiu cum/de ce/cand sa-si faca relatiile.
Ei nu stiu cum sa procedeze cand acestea nu merg bine, si cum sa procedeze ca acestea sa mearga bine. Mai mult, ei nu stiu cand acestea merg bine si cand nu.
Suferinta si durerea sunt cu mult mai mari decat a ramane corijent la vreo materie. De aceea spun ca relatiile sunt mai importante decat orice materie de la scoala.
Revenind la subiect, voi doi sunteti mult pre mici pentru a intra in relatii cu personae de sex opus. Astfel de relatii se fac numai atunci cand amandoi sunt pregatiti pentru casatorie. Pentru ca fara un scop (si acesta trebuie sa fie casatoria), relatia nu va duce nicaeri, pentru ca nu are o tinta precisa. Este gresit a ne face astfel de relatii doar de dorul de a nu mai singuri, sau doar pentru ca placem pe cineva. Aceasta de pe urma este doar pasiune, nu si dragoste.
Dragostea este matura; ea nu este sentiment. Dragostea este atunci cand partenerul iti face rau, dar tu continui sa-l iubesti; daca se va casatori cu altcineva, iar tu te vei ruga la Dumnezeu pentru el/ea ca sa ii fie bine. Dragostea este atunci cand Mantuitorul era pus pe cruce si se ruga Tatalui ceresc ca sa-i ierte pe aceia care L-au pus acolo.
Dragostea este ca o arma: cine nu stie sa o foloseasca, se va rani negresit pe el insusi dar si pe ceilalti.
Fata de care vorbesti tu este o adolescenta. Si inimile adolescentilor se schimba de pe o zi pe alta. Nu ca ea nu ar mai ține la tine, dar poate ca un adult din familia ei a auzit de voi doi si i-a interzis sa mai fie cu tine; sau poate ca acum i s-a facut rusine fata de colegi sau prietenele ei sa va vada impreuna. Sau poate ca trece printr-o situatie dificila, poate are o problema de orice natura ar putea fi aceasta: fie de sanatate, sau fie ca este in acea perioada lunara a femeilor in care acestea se simt mai rau si nu au chef de nimeni si de nimic (iar la unele se manifesta chiar dureros).
Sau poate ca nu ii place ca sa va mai sarutati; si acesta este un lucru bun. In mod normal numai in timpul casatoriei ar trebui sa se petreaca si lucrul acesta; doar intre aceia care sunt sot si sotie.
Daca nu mai vine des in clasa la tine poate ca a simtit antipatia vreunei colege din clasa ta. Cam asa gandesc adolescentii: "Vine aia din clasa cealalta ca sa imi ia de aici pe acela la care am inceput sa tin?" Si poate vreo fata de la tine din clasa a inceput sa o urasca pe prietena ta.
Asadar pot fi multe motive pentru care simti tu ca prietena ta nu mai este la fel ca la inceput. Dar nu trebuie sa te iei nici dupa sentimentele si simtamintele tale. Eu cred ca mai degraba este normal sa fie asa prietena ta. Nici toate zilele nu sunt intotdeauna cu soare; si este cat se poate de normal sa fie si nori: fie in ce priveste vremea, fie si in ce priveste relatiile. Ca nici tu nu esti mereu vesel si fericit. Sunt zile in care nu esti nici vesel, dar nici trist. Si e normal sa fie asa.
Dupa tot romanul pe care l-am scris aici, nu zic ca sa rupeti prietenia voastra; dar traiti in relatie numai ce se cuvine la varsta voastra. Ce se face numai in cadrul casatoriei sa ramana de facut numai cand veti fi casatoriti.
Cautati sa traiti placut inaintea lui Dumnezeu ca El sa va poata binecuvanta.
Cifra 7 este cifra fermecata.
Daca o relatie deja este subreda dupa nici 7 zile, atunci inseamna ca nu merita sa insistati, ceva tare nu potriveste intre voi.
Poate daca mai asteptati inca 1-2-3 ani, atunci va veti potrivi (sau nu) mai mult. Pana atunci lasati pauza.
Au trecut abia din 5 zile, stai calm . Poate nu-i place sa vina pentru ca sunt si colegii tai si se simte aiurea mai ales intr-un loc plin de straini gen clasa ta, si in plus iti zic sa o iei mai usor, scoala nu e un loc potrivit pentru doi iubiti, va puteti manifesta in afara ei, nu in orele de curs.