Bună seara Alin. Vezi ca mi-am făcut cont expre pentru a-ți oferi răspunsuri la întrebări.
Înainte, îmi pare rău de situatia ta familiara și ca treci prin asemenea lucruri. Ma gândesc ca ai scris pe TPU doar ca să te descarci și este bine. În viata sociala ta unde cei de vârsta ta își bat joc de tine și te fac în tot feluri se datorează faptului ca ei cred ca dacă își permit sa-si ia haine scumpe cred ca sunt superiori persoanelor. Dar de fapt în realitate sunt la fel, sau și mai prosti decât veverițele ce fura pietre. Ce vreau sa spun este ca acele persoane nu au inteligenta, ca dacă ar fi avut te-ar fi înțeles din prima. Al doilea lucru legat de copilarie este ca trebuie sa-o lași în trecut. Da trecutul te definește, dar nu te va defin atat de mult dacă iei deciziile de acum și te concentrezi pe prezent. DECIZIILE TALE DE ASTAZI DEFINESC VIITTORUL TAU. Tine minte, acum esti tanar si cantitatea prostiilor facute din trecut nu se vor compara cu deciziile bune pe care le vei lua dupa ce termini de citit mesajul.Și eu ma confrunt cu problema asta din copilăria mea, dar am invatat o lecție. Ia acum decizia de a schimba future-ul tău. Dacă vrei sa știi cum poți sa faci asta este simplu. Pur și simplu evoluezi cu 1% prin deciziile luate, insa trebuie sa te ții dacă vrei sa ai un viitor bun. Disciplina este cheia crede-ma. Acum încrederea ta de stima este scăzută și o soluție este sa nu mai pui totul pe suflet. Ai auzit dar it voi repeta. ESTE SINGURA CALE. Nu mai pune orice gluma pe suflet ca n-ai ce sa faci, mereu gura lumii și hateri vor exista. O zic intr-un mod de parca sunt ceva fricos liberal, dar adevărul este ca asa este viata. Uita-te la oamenii celebri ce si-au hate in fiecare zifără motiv. Crezi ca ei sunt afectați? Nu, ei nu sunt. Au învățat sa viețuiasca asa. Poate pentru unii glumele sunt motivații de a-si pastra progresul la slujba dorita. Deci asta este.
Nu mai pune mistourile pe suflet, amintește-ți ce ti-am spus despre ei. Oameni de joasa speță. Scuze ca-ti zic asta despre tatăl tău dar este un nesimtit ce n-ar merita validare ideilor tale. Dacă era parinte adevărat nu te-ar fi jignit ca pe un om politic din România. Faptul ca te jignește inseamna ca a esuat in viata lui. Am terminat cu aceasta întrebare. Tu ai mentionat ca nu știi ce este aia o pritenie. Bun, te învață vecinul Costel acum. Deci prietenia este o relație de înțelegere între oameni. O prietenie poate sa fie una negativa ce te seaca și una pozitiva ce te imputerniceste moral. Aici trebuie sa ai grija ce persoane sa alegi ca drept prieteni. Te ajut și la partea asta. Dacă persoana cu care te împrietenești este narcisista, mistocar, arogant, leneșă nu merita sa-ti fie prieten. În schimb un prieten adevărat nu te face sa simți frica în preajma lui, te face fericit prin simpla lui natura, nu te judeca, îți zice adevărul indiferent de situație și îți este mereu alături de tine. Practic cel mai bun psiholog. Dar un factor major ce aduce o dinamica asemănătoare între voi doi este ințelegerea și încrederea. Fără aceste 2 nu pot coexista. Înțelegi? E ca și cum ai manca pâine cu gem dar fără pâine. Sper ca te-am ajutat și da-mi un răspuns dacă mai ai întrebări sau dacă te-an ajutat, bine?
Îți mai răspund mâine la restul de întrebări ca este noapte și vreau sa ma culc. NOAPTE BUNA
Îți mulțumesc, pentru timpul acordat, și pentru sfaturi, pari o persoana bună, ai dreptate prin tot ce ai spus, mai ales că am moralul la pământ și că mi am pierdut încrederea în mine, nu mai am curaj să pun picioarele în fata din cauza celor din jur sa nu mă judece gresit, simt că toată lumea este împotriva mea
Personal ar trebui să înțelego că esti mai sus decât toți care au ajuns ușor acolo unde tu ai ajuns greu și că dacă ai ajuns acolo greu poțo ajunge mai ușor mai sus.