| Stefan927 a întrebat:

Salut TPU, maică-mea este obsedată de curățenie, și cand scap o mică firmitură, vine la mine și se apucă de urlat și zicând "că de abia așteaptă să moară și ca nu o ajută nimeni in casa" și chestia asta spune și la cel mai mic lucru, ce e de făcut în cazul ăsta?

Nu știu dacă este în categoria bună!

16 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Buna. Clar are probleme cu nervii. E adevarat ce spune? Chiar nimeni nu o ajuta la curățenie? Copil, soț, nimeni? Dacă nu, de aici pleacă toată frustrarea. Dar da, face din țânțar armăsar

| Stefan927 explică (pentru AnemonaP):

Mai fac și eu curățenie, dar nu pot sa fac incontinuu

| Lukasssz a răspuns:

Scuze ca iti zic, dar maicata trebuie internata la nebuni!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Stefan927):

Dar tatal tau nu o ajută? Acum trebuie sa o intelegi vine acasa obosită de la munca, face mincare cît sa mai faca si ea, ce varsta ai tu? Ai putea tu sa faci curat in camera ta sau sa dai cu aspiratorul, acum tehnologia este foarte avansata, majoritatea caselor au parchet care se aspiră usor au gresie care se pala si se usucă rapid, numai e ca pe vremuri cand trebuiau bătute covoarele cand spalai linoleum, acum e floare la ureche, are si mama ta dreptate cînd mai țipă este epuizata, ce varsta are ea? Mai ai frati? Face ti voi tru cu fratii tai fiecare cate o camera bucataria baia holurile, cate camere aveti?

| Stefan927 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Taica-miu, o mai ajută dar rar, taica-miu are o zi liberă pe săptămână și vine mereu seara acasă, iar maică-mea într-o săptămână are 2 zile libere și in altă săptămână 2 zile în care lucrează, frații nu mai am, și avem 2 camare, o bucătărie, un hol și o bucătărie

| AnemonaP a răspuns (pentru Stefan927):

Asta e clar, doar nu se face curățenie în fiecare zi. Trebuie și tatăl tău să contribuie. Dacă nu face față, poate angaja o femeie care să o ajute de câteva ori pe săptămână. E posibl sa fie și pr fond psihic, dacă simte ca totul trebuie sa fie lună in orice secunda. Numai un psihoterapeut o poate ajuta. Nimic in exces nu este ok.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Stefan927):

Pai mama ta in alea doua zile libere vrea si ea sa se odihneasca nu sa munceasca iar acasa, o dor si pe ea spatele picioarele, ca toata ziua stă i n picioare si munceste, tu după scoala nu poti sa dai tu cu aspiratorul? Sau sa speli vasele sau sa stergi praful? Tu sti ce anume o enerveaza pe mama ta cand vine acasa si vede dezordine, după ce faci curatenie ai timp toata ziua de calculator de jocuri de filme sau ce mai faci tu pe calculator.

| Stefan927 explică (pentru AnemonaP):

Taica-miu o ajută rar, deoarece taica-miu are o zi liberă pe săptămână (duninica) și vine seara acasă

| Stefan927 explică (pentru CristiDinBucuresti):

O săptămână are două zile libere, în altă săptămână are 5 zile libere

| sierra1 a răspuns:

Problema NU ești tu, e taică-tău

| Fatamuntilor a răspuns:

Ce e de facut?
Mananca doar in bucatarie.Strange dupa tine. Pune farfurie cat mai aproape de chiuveta, poti chiar sa o speli.
Mama ta are drepate sa se supere! Gandeste ca ai spala gresia, iar cand e gata vine cineva plin de noroi si lasa urme!
Decat sa o auzi spunand,, că de abia așteaptă să moară și ca nu o ajută nimeni in casa", mai bine ai intreba-o cu ce o poti ajuta!
Te asigur ca se bucura ca macar iti arati interesul!

| sabin89 a răspuns:

Nihil nimis. Orice exagerare este dăunătoare. De geaba ai curăţenie şi trăieşti o viaţă cu nervii încordaţi şi plină de stres, cu gândul că dacă cumva mai cade vreo firmitură. Exagerările afectează calitatea vieţii. Deci nu taică-tu e de vină, ci chiar ea, maică-ta, că are pretenţii exagerate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce e de făcut în cazul ăsta?
Mai exact ce poți face tu. Să o calmezi.

| En3Rgi a răspuns:

Daca este o chestie pe care am invata o in ani si ani locuind cu un parinte care are probleme cu nervii, e ca niciodata nu o sa poti sa-l schimbi orice ai face. Poate cu P mare o sa se schimbe daca din nefericire o sa se intample ceva negativ cuiva foarte apropiat, ca atunci poate o sa realizeze ca nu e ok sa fi atat de nervos si sa te descarci pe cineva la care ti.dar in rest chiar am pierdut speranta la parinti de genul pentru ca sunt de "moda veche" si extrem de rar sunt deschisi la minte sa faca o schimbare la ei.
Acum asta e trebuie sa traiesti asa pana cand vine ziua in care o sa te muti.

| Vântulalb a răspuns:

Daca la mine in casa cineva ar scapa "o mică firmitură" si ar lasa-o acolo, ala si-ar dori moartea, nu eu! L-as manca de viu.
Ce e de facut, intrebi?
Asa cum stii sa mananci, sa porti haine curate, sa ceri bani, tot asa ai putea sa faci curat sau macar sa pastrezi curatenia. Cum de scapi firimituri? Nu mananci civilizat la masa? Mananca si tu ca omul normal la masa, in bucatarie, nu in patul din camera ta. Si strange dupa tine, nu lasa "ca barbatii". Mama ta lucreaza, nu poate fi roaba in casa dupa doi barbati.
Cei care spun pe aici ca are probleme cu nervii sunt niste... %$^#$*@^& copii needucati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E perfectionistă. Perfectionismul se ameliorează (sau vindecă) prin psihoterapie.