Oamenii răstălmăcesc cuvintele foarte ușor când este vorba să creadă ce vor ei.
Băiatul a spus că de-abia așteaptă mama lui să spună el ceva, pentru ca să-l poată lovi. Dacă as fi spus ca el sa stea să fie supus părinților, ai fi zis că fac rău.
Tu si toti cei care te sustin, nu vedeti ca mama lui isi depășește autoritatea? Ne se vede ca ea abuzează de calitatea ei de părinte? Nu se vede că acest băiat nu i se da dreptul să aleagă? Dacă lui ii place sportul, ce este rău în asta?
Cineva a spus aici ca această femeie este tipul de "eu te-am facut, eu te omor". Dacă era în Norvegia, pe loc era lipsită de copil.
Românii cred că dacă Dumnezeu le-a dat copii, se cred si stăpâni peste copii lor.
Astfel dar Dumnezeu a ridicat ADRA care ajuta pe cei defavorizati din familii ca să găsească un sprijin. Multi copii ar pleca de acasă din teroarea "familiei" dacă ar avea unde sa se duca. Halal părinți. Ei dau naștere la copii în mod inconștient. Nu era mai fericiti dacă nu făceau copii? Cu siguranță că da. Vor fi aspru judecati pentru că singuri si-au luat responsabilitatea de a fi părinți și singuri s-au dovedit nevrednici de aceasta calitate. Au putut să iubească si nu au făcut asta. Cine nu știe să iubească nu trebuie să devină părinte.
Stii dragule, poate ca mama ta te-a crescut singura de cand aveai 2 ani, dar nu este o scuza sa aiba asa un comportament fata de tine. Unele mame pot fi exigente, dar nici sa te palmuiasca daca vrei sa ii spui adevarurile in fata. Mama ta lucreaza mult?
Daca nu te poti intelege cu mama ta, poti cere ajutor la www.adra.ro
ADRA este o organiztie ce vine in sprijinul familiei, acolo unde sunt certuri si neintelegeri: fie intre parinti, fie intre parinti si copii.
Cauta sa nu te certi cu ea; dar daca ea devine violenta poti sa sunichia si la politie. Dar poti sa apelezi cu incredere la adra. Te va ajuta si cu un loc de adapost, si cu hrana, si cu sustinere la scoala; toate acestea in mod gratis. Ei vor sta de vorba si cu mama ta ca sa nu mai fie violenta. Ea are nevoie de ajutor ca sa fie mai calma si intelegatoare. Iar adra poate sa o ajute si pe ea oferindu-i un psiholog si consiliere in mod gratis.
Parintii nu trebuie sa dea nastere la copii daca stie ca nu vor putea sa faca fata responsabilitatii de a creste un copil.
Un parinte este obligat de lege ca sa creasca copilul cu dragoste. Daca nu, copilul va fi luat de la parintii lui si crescut de stat; sau poate fi infiat de alti parinti.
Ea crede ca e bine pentru tine ceea ce faci si tu niciodata nu o sa intelegi asta...cind vei avea copii tai poate unele lucruri le vei intelege dar nu toate. si da cirect cit nu tear creste dar nu trebuie sa aiba un asa comportament sa te numeasaca si loveasca. Daca nu te duce la fotbal poate este o cauza oarecare poate din lipsa banilor poate din alta cauza poate din lipsa timpului ei. nu o vei putea intelege niciodata.
Mama ta are probleme grave, e in urma cu 50 de ani si traieste pe premiza "eu te-am facut eu te omor".
Nu prea ai ce sa discuti cu ea, poti spera ca anii sa treaca cat mai repede si cat mai usor ca sa faci 18 ani si sa nu mai aiba nicio putere aspra ta.
"Un parinte este obligat de lege ca sa creasca copilul cu dragoste" - mai nou şi dragostea este impusă prin lege? Dacă un părinte nu-şi iubeste copilul, dar îi asigură condiţii decente de trai, se ocupă de el, îl ajută, îl învaţă lucruri bune, nu-l abuzează, îl susţine la scoală etc, este totusi pedepsit de lege?
Cum adica nu intelegi ce tema ai de facut?
Dar la scoala cand profesorul va spune sa va notati tema, tu ce faci?
Fii atent la profesor, sau intreaba un coleg in pauza.
Si mai lasa joaca pe calculator, ca-ti manaca timpul de invatat si facut teme.
Legea spune "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuti". Dacă un părinte oferă cazare, masă si altele, nu este obligat de lege să facă asta?
Si da, atunci când copilul nu i se dă dreptul la alegere (să facă sportul în cazul nostru) asta înseamnă abuz. Mai ales când este scris că se teme să spună ceva că va fi pălmuit. Asta înseamnă abuz.
Nu sunt absurd, este normal ca dragostea nu trebuie impusă; dar daca cineva nu stie sa iubească, nu stie să-si faca prieteni chiar pe proprii copii, atunci astfel de oameni nu trebuie sa dea nastere la copii. Este mult de spus, dar ma opresc aici.
Nu e școala generală și eu Liceu și am dat 2 teste grele sa ajung aici.Au fost 200 de copii înscriși sa facă testul și doar 32 au ajuns.
Mama ce lucruri întrebam? Este colegiu, unde trebuie sa dai un examen de intrare și este competiție foarte mare?