Situația descrisă de tine din punctul meu de vedere este o normalitate sub sceptrul decrepitudinii în modernitate, suntem mult mai bătrâni decât Socrate, Platon, Arhimede și Gandhi, Iisus sau Mahomed, avem un conținut informațional mult prea vast și în continuă creștere, fluxul de mijloace informaționale fiind nestăpânit, e normal să fim obosiți, să dezvoltăm probleme neurologice, suntem mult prea percutați de neuronii noștri pentru a ne putea păstra candoarea. Din moment ce o influență nefastă, sau greșit judecată drept nefastă se abate asupra unei generații, poate trece, în fine către normalitate. Situația trebuie analizată în contextul unei evoluții, sau involuții inevitabile, mai precis în vederea schimbării timpului și a vremurilor. Normal nu sunt nici căsătoriile la 16 ani, prin aranjamente familiale, și nici aventurile pe sacii de cartofi de la C.A.P. ale predecesorilor noștri, cu toate acestea ele s-au întâmplat, iar privite dintr-un context modern sunt de-a dreptul ilogice și prinse în precaritate, însă precaritatea timpurilor apuse a făcut ca acest gen de acțiuni interumane să fie înfăptuite, și trecute în mod cutumar drept uzuale și etice. Ceea ce se întâmplă aici este un conflict al principiilor la un nivel macrosocial. Fiind un om care are un copil de 10 ani, încă ai prins vremurile în care sexualitatea era de-a dreptul instituționalizată, și reprezenta punctul stabil al societății funcționale. Ce vreau să spun este că, la vârsta lui, tu te gândeai cel mai probabil cum să îi oferi un pupic pe obraz fetei de care îți place, nu cum să ajungi să îi atingi organele genitale, privind astfel un context modern, printr-un filtru de gândire din trecut. În plus de asta fiul tău, fii sigur că nu acționează din punct de vedere animalic, instinctual când a făcut acel gest, ci printr-o construcție a sinelui de-a dreptul psihanalitică, în care fiecare prieten, sau persoană, ori informație digitală de orice fel cu care a intrat în contact a pus o cărămidă. Astfel, trebuie să înțelegi timpurile, și trebuie să îl abordezi cu tact și fermitate pentru a nu-l stânjeni. Mai mult decât atât, trebuie să militezi pentru viitorul copilului tău, să fii pentru introducerea educației sexuale în școli, căci, fără un pic de raționament rămâne doar romantismul plin de forme fără fond. El dacă a văzut dând scroll pe Instagram o fată în chiloți (experiment pe care-l poți face tu, pentru a vedea cât de ușor e să vezi asta), apare o curiozitate.
Un limbaj cu adevărat elevat. Eu unul am înțeles mesajul pe care l-ai transmis, dar nu puteai să o spui mai simplu?
Să fiu sincer am fost cam letargic vara asta și am vegetat, așa că mi-am mai exersat un pic limbajul pentru începerea facultății, pentru un profesor care descrie tot felul de probleme de genul, și dacă nu privești lucrurile în profunzimea și complexitatea lor, nu treci... și mulți nu trec.