anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut tuturor
Nu stiu cum să încep dar o să încep cu începutul eu am fost plecat în Anglia în 2019 si m-am întors de acolo în 2020 apoi am plecat iar în anul 2021 m-am dus înapoi în Anglia si am stat până în la sfârşitul lui 2023 perioada 2021-2023 am stat pe viză temporară care expira la 6 luni si apoi am tot aplicat alte 6 luni etc dar situația s-a schimbat cand cand trebuia să aplica pentru viza permanentă dar din cauză că eu nu am fost tot anul 2020 în Anglia atunci când au ieşit din Europa nu am îndeplinit toate cerințele şi fără viză nu mai puteam să lucrez nici să locuiesc acolo aşa că m-am întors acasă mi-a părut foarte rău sincer pentru că cum să vă spun stiam ce mă asteapta acasa eu stau cu bunica,sora mea mai mare, cumnatul meu, sora mea mai mică si prietenul ei
Problema este ca eu sunt nevoit să dorm cu bunica mea si nu stiu câți dintre voi o să mă înțelegeți dar menționez că la vârsta de 25 de ani e puțin cam stânjenitor pentru mine adică vreau şi eu spațiul meu
Am încercat să îmi caut de muncă şi în continuare dar tot ce am primit au fost doar câteva telefoane si eventual am fost la câteva interviuri dar nimic mai mult nici nu mă aşteptam la altceva că na România alt motiv pentru care nu voiam să mă întorc în țară dar stiți cum e trăiesc cu speranța plus de asta am avut parte si de presiuni din casă am fost bun cand am avut nu vreau sa spun mai multe unii dintre voi cel mai probabil ṣtiți la ce mă refer adevărul că ştiu că nu se opreste viața la Anglia dar de bine de rău acolo mai puneai un ban de-o parte putin mult cat era acolo nu depindeam de nimeni si eram si eu împăcat cu mine că pot să îmi ajut familia sincer ce pot să spun este că viața mea a luat o întorsătură mare
Vă mulțumesc celor care si-au facut timp să mă asculte

10 răspunsuri:
| 1RealSoul a răspuns:

Frate este bine pentru tine că nu stai pe drumui! Doamne Dumnezeule ferește! La cum este la noi jale...

Sant locuri de muncă și la noi în construcții dar acolo la fel jale...o sa muncești ca necalificat salahor și un salariul decent pe lună!

Este bine ca nai ajuns pe drumuri să locuiești și măcar ai aude sta chiar de este la bunica ta măcar este un membru din familia ta, dar dacă vrei sa ai spațiul tău privat locuința ta personală tot ce trebuie sa faci este sa muncești săte descurci de unul singur și sa strângi banii să-ți poți permite săte muți iar acolo nu uita! Ai alte responsabilități de achitat! Mult mult mai mari!

| gabicoo a răspuns:

Pleacă din nou la muncă afară.

| Herghelegiu a răspuns (pentru 1RealSoul):

Înțeleg ce spui chiar înțeleg problema este că mă machină pe mine însumi stiu că nu este corect ceea ce fac pentru că mă compar cum eram înainte si cum sunt acum

| 1RealSoul a răspuns (pentru Herghelegiu):

Mergi la muncă ești adult. Ajutați bunica fiindcă și ea te ajută cu toate! Locuință de mâncarea! Ai un acoperiș unde să dormi.

Caută de muncă!

Stiu si eu că trebuie sa muncesc dar e usor de zis să ştii oricum cel mai probabil mă voi duce tot în afară chiar dacă e greu măcar cât de cât te descurci altfel

Da dar...

trebuie sa ai unde să locuiești în afară, eu sunt plecat din țară în afară tot cu locul de muncă să munces în 4 țări diferite am plecat și nu este deloc da deloc "ușor" și ambi părinți mi-am pierdut tot aicia.

Alergi o grămada după acte! nu găsești din prima locul de muncă tot prin agenți ce recrutează angajați firme! Care semeni cu ei în contracte de lizing îți ia în fiecare luna din salariu foarte mult banii! între timp obligatriu trebuie să ai unde să stai! Și pentru asta îți trebuie banii mulți! Chiriile în afară sănt foarte scumpe! Astea sănt foarte problemele de început care obligatoriu trebuie săte descurci de unul singur să ieși la suprafață!

Eu îți spun realitatea și Adevărul nu te mint cu nimic Dumnezeu îmi este martor!

În afară faci banii într-adevăr salariile sănt mari de tot în comparație cu ale noatre din România dar când îți vine de plată! Chiria întreținerea necesitățile într-o casă mai ai și tu ca un om consumațile care le are orice om! Maiiales dacă fumezi e jale! Aicia țigările sănt foarte scumpe foarte! Eu nu fumeze Doamne Dumnezeule ferește! Dar pentru fumători! E jale! când tragi linia și vezi rezumatele la toate cheltuielile pe care le ai ca 1 singur om! Ai să vezi că rămâi doar cu ce te mai poți întreține pe toată luna până la următorul salariu.

De muncă este destul în țările europene! Dar sănt pline de dezumanizați fabricile și abatoare! Eu am muncit și în construcții 2 ani de zile Dumnezeule îmi este martor frate! și acolo alți nebuni! Dezumanizați! Dacă nu știi cum săte descurci de unul singur! Mulți tear călca pe cap fără nicio milă! Trebuie! Nui deloc viața din afară "ușoară" faci ceva banii dacă nu-i cheltuiești pe prosti pe ieșiri prin afară, cluburi restaurant figuri arfe așa poți săi strângi dar poți să devi în timp un om rece! Dacă alegeri numai după banii! Poți să-ți pierzi sufletul pentru banii dacă ăsta devine singurul tău scop!

Eu cunosc știu oamenii cândva foarte apropiați mie pentru banii și-au vândut sufletul și sau dezumanizat complet! Pentru banii! Mai bine mor! cu Adevărat Decât să ajung să-mi vând sufletul pentru banii! Când mi-e Dumnezeule mi-a dat sănătate doua mâini doua picioare să pot munci să-mi pot câțiga pâinea mea din muncă cinstită.

Când pleci într-o țară străină!

în inima ta în sufletul tău și mintea ta! Să fie asta! De unde am plecat eu? și cum pot să-mi câștigă eu pâinea mea prin muncă cinstită! Dacă astea două nu le uiți! Nu-ți vei uita nici identitate nu-ți vei lăsa nici sufletul! nici inima! prin alte locuri dezumanizate! pentru banii!

Eu așa supraviețuiesc aicia de unul singur nu vrea să uit băiatul care eram și de unde am plecat! Niciodată!

Am citit ce ai spus şi chiar apreciez dar sincer îți spun nu ştii exact prin ce am trecut că toată lumea mă vedea sus când aveam posibilităti şi acum ca nu am sunt presat de situatie da sunt recunoscator ca am un acoperis de-a supra capului ca am ce mânca dar de la o vârstă ca bărbat vrei să ai si tu spatial tau intimitatea ta si în legătură cu plecatul în străinătate si greul stiu si eu că nu este usor si sunt dispus la aceasta chestie pentru ca toata lumea zice ca vezi doamne ca găsesti de munca în ţară găsesti si abia daca reusesti sa faci ceva cu bani sau daca nu nu gasesti nimic si de asta marea majoritate pleaca din tară pentru ca nu sunt oportunităti în tara asta
Eu unul singur în Anglia m-am descurcat lucram 12 ore si tura de zi si apoi am fost schimbat pe tura de noapte munca era munca dar si bani erau pe masura banii pe care îi faceam acolo nu abia îi facea cineva aici in 3-4 luni
Eu sunt constrâns si de situație de asta spun toate astea

Eu am un prieten din copilărie în Anglia la o spălătorie de mașini mi-a spus să vină la el ca se face mulți banii acolo! Momentan nu ia-mă răspuns nimic eu, el tot trage să vină acolo! Nu știu cum este situația reală de acolo dar mulți spune că Anglia plătește foarte bine! Și se muncește într-adevăr cu Adevărat mult ca și locul de muncă! O săptămână noaptea una ziua 11 ore,...

Este normal să vrei să ai spațiul tău privat! Dar nu ești în situația în care să poți face asta! Gândește te dacă n-ar fi fost frate bunica ta! Îți mai ardea de spațiul tău? Trebuie sa muncești altă soluție nu există! Să-ți ajuți măcar bunica să-ți poți asigura măcar ție ceva să nu se gândesc tot timpul acea femeie în vârstă și pentru tine ști ce zic... 25 de ani! Nai cum să stai pe bară la o așa vârstă și sa muncești deloc! Trebuie într-un fel sau cauți de muncă undeva undeva tot trebuie să muncești frate!

Este muncă în afară dar nu cum își închipuie mulți! Ai venit direct la muncă! Prosti! Este posibil cum? Să-ți găsești de muncă direct! și începi și de mâine chiar! Prin pile! Săi ai o soră o mătușa un văr un unchi la o firmă și de acolo te înțelegi direct cu șeful companiei! Nu te mai direcționează alte firme din lizing! Direct la firmă intri din prima! și în 6 luni de zile ai și contractului cu ei! DOAR PRIN PILE! se poate face asta!

Eu niciodată n-am avut șansa asta în viață Dumnezeul îmi este martor am dat de "oamenii" foarte foarte dezumanizați care erau toți prietenii veri unchiul neamuri greu le poți face cu Adevărat față maiiales dacă te știe de unul singur! e jale...