Draga mea, din ceea ce ai povestit, îmi este clar că în sinea ta decizia deja ai luat-o și doar vrei să-ți confirmăm că temerile, motivațiile tale sunt bune.
Personal, te încurajez să faci exact ceea ce simți, indiferent de cine ce ar spune. Este viața ta și a copilului tău (/copiilor tăi) în joc. Nu le poate hotărî nimeni, decât tu (și cu soțul tău).
Tu va trebui să-i crești, să-i educi, să ai grijă de ei tot restul vieții, nu cei de pe TPU. Responsabilitatea, greul sunt ale tale, așa că și decizia îți aparține. Iar că ești cu un copil sau doi, asta nu te face cu nimic mai prejos. Om să fii, că în rest...
Succes, dragă. Și să-ți trăiască cel mic! Numai bine.
Mersi frumos pentru raspuns. Desi pare ca am luat o decizie si asteptam o validare a ei, nu e asa de simplu sa fie transanta. Simt insa ca mi s-a mai usurat piatra de pe inima ca macar m-a inteles cineva. Toate cele bune si tie.
Mulțumesc și nu ai pentru ce, dragă.
Toate cele bune și o familie fericită! Asta e tot ce contează.
Fiul meu avea 10 ani cand s-a trezit ca va avea o surioara...Nu s-a intristat,nu s-a bucurat,doar a devenit brusc interesat,era o mare noutate si i se intampla chiar lui!
Bun si generos din fire,a acceptat-o apoi cu bucurie,a suportat extrem de bine sa joace rolul lui grozav de "frate mai mare", i-a suportat tipetele, plansetele, trasul de par, egoismele de copil mic, acum au el 19 ani, ea 9 ani si el e eroul ei neinfricat,exemplul si inspiratia ei in viata,iar ea sursa lui continua de zambet,ras si naivitate,de inventivitate si voiciune,sunt doi copii perfecti,intr-o lume imperfecta,dar asta e alta poveste!
Cert este ca eu STIU ca se vor sprijini unul pe altul intotdeauna si golul pe care eu,ca singura la parinti, mi-l umplu cu prieteni, ei nu-l vor avea, omul este fericit in conditii de siguranta si incredere cat mai mari, iar ei au aceasta posibilitate, e o sansa in plus in viata...si le-am creat-o eu.
Nu te mai teme, ajutati copilul sa nu ramana singur in viata, indiferent cat de mult te-ar putea costa asta.
Merita.
Golul de care vorbesti e, intr-adevar de neumplut in aceeasi masura doar cu prieteni, dar nimeni nu-ti garanteaza ca fratii se vor intelege tot asa de bine si la maturitate. Depinde mult cu cine se casatoresc si daca vor trai aproape sau departe unii de altii. Dar cert e ca au cum ai spus tu, o sansa in plus. Numai bine.
Eu cred ca ar fi bine sa-l faci pe al doilea...asa poate te-ai calma si nu ai mai avea astfel de ganduri...dar mai bine ai vorbi cu un psiholog despre temerile tale.
Vorbeste cu un psiholog despre temerile tale si pana nu esti sigura ca vrei al doilea copil nu-l fa.