| Anabellasos a întrebat:

Salutare! Aș vrea și eu să lansez un subiect de discuție iar pentru asta sunt nevoită să împărtășesc puțin dintr-o neînțelegere pe care o am cu prietenul meu.
Problema mea sunt inimoarele și likurile pe care el le da fetelor pe Facebook; fete necunoscute, cu care nu are nimic de împărțit.
În patru ani de relație i-am menționat deranjul meu vizavi de treaba asta de mai multe ori, mi-a motivat că și-a rărit obiceiul ca să îl numesc așa, dar întâmplarea face să ajung să mă împrietenesc pe Facebook cu o fată care urmează să îmi fie colegă și să descopăr la pozele ei numai inimioare și likeuri recente.
Acum întrebarea mea este de ce simte un om să persevereze în ceva despre care știe sigur că îi provoacă suferință și deranj persoanei iubite când este un lucru atât de ușor de stopat?!
Menționez că am siguranța că nu este vorba de nimic mai mult și nu se pune problema de înșelat, aprecierile astea rămân doar în mediul virtual, dar deranjul meu este mare chiar și așa.
Sunt eu exagerată și ar trebui să nu mă afecteze?
Și mai mult, i-am menționat despre situație, pentru că eram într-un apel video și nu putem să îmi ascund supărarea, dar în treacăt, pentru că nu doream să deschid o discuție pe tema asta la telefon, dar acum el este cel supărat pe mine, care abia îmi răspunde la insistențele mele, el este cel rece pentru că "îl supăr" spune el. Și ca să ofer tot contexul, în aceeași zi făcuse un gest frumos față de mine, și intuiesc că probabil reproșul meu l-a făcut să creadă că nu îl apreciez.

Sunt eu de vină? Exagerez situația? Vă rog, orice părere este binevenită.

27 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sincer?
Tu exagerezi iar el e un copil

| Dismally a răspuns:

Probabil s-a cam plictisist de relatia voastra si isi doreste ceva nou. Pe ce se bazeaza siguranta asta a ta? Crezi ca daca ar avea ocazia nu ar face-o? happy Esti naiva in cazul asta.

| alexandradlr a răspuns:

Tu ești de vina ca exagerezi ca doar la un like nu înseamnă că o și ia de iubita, iar el e de vină ca sta și se uita după altele ca și cum ar vrea sa găsească pe alta, neapreciându-te pe tine.

| FreddieM a răspuns:

Iubita mea e femeia cea mai prețuita din toate, care mai e rostul sa trimit inimioare altora?
Inimioarele i le trimit idoar ei, ca le merita. Trimit și altora dacă-s insensibil fata de ea, și nu-mi pasa de trairile și deranjul pe care îl provoc.
Ochii mari si urechile ciulite când te combini cu astfel de tipi.
Cheers

| siriusblack98 a răspuns:

Mie omul îmi sună a individ plictisit de aceeași relație și disperat după oricare alt vagin mergător. Trist.

| sylarbc a răspuns:

Si eu dau inimioare si chiar nu inseamna nimic de genul ala. De exemplu dau inimioare/ador la persoanele din lista care imi reactioneaza la postari si mai avem un schimb de replici pe numite subiecte. Cred ca aici amandoi gresiti. Tu pentru ca incerci sa ii controlezi actiunile (daca esti sigura ca el nu face nimic, atunci de ce incerci sa il obligi sa nu faca acel lucru?) iar el ca nu tine cont ca pe tine te deranjeaza acel lucru. Iti zic o chestie, omul daca vrea te inseala oricum, nu trebuie sa faca ceva "public". Cu, cat ii pui mai multe restrictii cu atat mai mult va face alte lucruri deranjante pentru a nu se simti sub papuc

| dinaprilie a răspuns:

La timpuri noi probleme noi. Pe vremuri cand sunam de pe telefonul public cu fise nu aveam aceste probleme. Le dati satisfactie celor care ne/au pus in mana aceste cutite, sabii si acum se uita la noi, amuzandu/se cum ne seceram intre noi. Dezactiveaza/ti contul/conturile de social media pentru urm perioada si vezi ce se intampla cu tine cu relatia ta cu el.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trimite-l la plimbare! Nu este normal la cap si nu vei putea face o familie cu el. Va divorta la scurt timp pentru a alerga dupa alta. Asa este construit de la mama natura si n-ai ce-i face.

| Simpatic a răspuns:

Este un looser cu care nu vei face multi purici, cum ti-a mai spus cineva stai departe de astfel de oameni, daca stie ca ceva iti face un rau si el continua inseamna ca nu te respecta
Cand ai o iubita nu ai voie nici moral nici de o alta natura sa mai fii in limba dupa altele pe net, nu are nici logica si e si dovada lipsei de bun simt, e ca si cum ai fi pe strada cu iubita si te-ai saruta cu alta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești prea posesivă și vrei ca toată atenția să îți fie acordată numai ție. Iar tu nu dai like cu love la poze? A, tu ai voie. Partenerul nu are voie și trebuie sa facă totul asa cum dorești tu. Uite de ce sunt eu singur, deși am aproape 31 ani. Pentru ca ne-am săturat de figurile pe care le aveți unele femei, în cap. Crize de gelozie, paranoia și care confundați simpla socializare cu nu știu ce flirt. Ca de ce dăm like la poze, ca de ce mergem la bere cu băieții și în mintea voastră nu am fost la bere ci la femei. Ajungem acasă și începeți cu texte "unde ai fost! Sigur ai fost la bere?" și cică miros a parfum de damă. Un parfum care este numai în mintea ei, bineînțeles. Ca bărbat nu inșeli, îți vezi de treabă, vrei ca relația sa meargă bine și apare una de gen care să îți țină cont tot ce faci, pe unde mergi, cu cine mergi. Tine minte ca bărbatul de lângă tine nu este și prorpriateta ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar acesta ( bărbatul) ajunge să se plictisească de tine și de acolo distanțarea.

| Yuoia a răspuns:

Asta e singura si marea ta problema?!

| Anabellasos explică (pentru anonim_4396):

Uhuu, calm down nenică! laughing
Mulțumesc de răspuns, deși e limpede că nu are scopul de a mă ajuta pe mine ci mai degraba să îți versi tu frustrările.
Și ca să îți răspund, nu. Nici eu nu dau likeuri și inimioare băieților din respect pentru el și pentru că am decența să ofer ceea ce îmi doresc să primesc. Nu e vorba de "a avea voie".
Apoi, după cum am specificat și în postare, nu îl acuz de niciun înșelat, se pare că ai omis asta din dorința ta de a mă lua la rost, nici nu îi conditionez ieșirile, berile sau ce mai vrei tu, și nici în lesă nu îl țin, după cum vezi e în continuare liber să acționeze în detrimentul părerilor mele.

Dacă nu poți să îți păstrezi obiectivitatea cu privire la un subiect mai bine don't step in.

| Forneticugem a răspuns:

Nici eu nu intelge de ce trimite inimioare și like la alte fete dacă el este cu tine de 4 ani îți dai seama ce inseman asta adica nu știu ar trebuie sate iubească cu adevărat nu sa facă așa ceva sau nu știu mi-e greu sa mai spun ceva nu vreau ma bag in relația ta și al lui voi doi știți mai bine ce este bine pentru voi

Dar știu ceva cu adevărat dacă iubești cu adevărat nu ar exista altcineva nu ar exista ochi pentru altcineva nicioidată asta o știu de la mine

| Furnicuta000 a răspuns:

El face asta pentru ca vrea atentie de la fetele respective. Nu ar fi asa o tragedie, problema e sa nu le dea si mesaje acelor fete

| Lioana a răspuns:

Prietenul tau nu e un sfant. Dar atunci cand iubesti pe cineva il accepți cu toate greselile lui. Nu e bine sa-l critici pentru ca atunci cand critici scazi mult in ochii lui si pierzi teren. Poti face o gluma draguta pe tema asta ca sa-i arati ca nu e pe calea cea buna dar fara a-ti arata frustrarea. Fii mai indiferenta si el va fi cel care se va stresa daca simte ceva pentru tine.

| Hammurabi a răspuns:

Probabil n-o să-ți placă ce-ți spun.
Prietenul tău vrea să aibă "opțiunile" deschise.
E în "căutări". Nu s-a oprit la tine.
E un gen de "pescuit" mascat. Inimioarele și like-urile sunt momeala din undiță.
Când se va băga cu el în seamă una pe care o va considera mai ok decât tine, ai să vezi că vor începe problemele.

| TheGentleman a răspuns:

Până la urmă ce are? Uite, știi de exemplu că pe Instagram nu poți da decât inimioare?

Mă întreb cum ai fi reacționat dacă iubitul tău ar fi fost ginecolog. laughing laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Anabellasos):

Scuze pentru ca ți-am atins orgoliul tău de țață.

anonim_4396

Și nu îmi vărs nici o frustrare, zic doar cum obișnuiți voi ( fem. ) să faceți, apoi vă plângeți că sunteți părăsite. Dar mereu vina bărbatului este, vina femei niciodată care ii țineți cont la tot ceea ce face. După cate observ tu ești cea frustrată deoarece ai o problemă cu cine interacționează partenerul tău pe Facebook. Tu, prin comportamentul tău, faci bărbatul să se plictisească și să caute alta. Înțelegi care este ideea? Înainte să cauți problema la el, caută și la tine și ai sa te convingi unde este buba.

| Anabellasos explică (pentru anonim_4396):

Prietene, singura țață de aici esti tu. Care jigneste si se ia de lume gratuit. Daca ai ceva de spus, poti sa o faci civilizat.
Si cu asta ma retrag, poti sa-ti faci show-ul in continuare.

anonim_4396

Eu cu tine prieten când va face cocoșul ouă. Acum te simți jignită? Eu zic doar realitatea, ce se întâmplă de fapt. Și tu doar aplauzi precum foca la propria prostie. Învață să nu mai controlezi viata altora pentru ca atunci când îți iei bărbat, acesta nu este și proprietatea ta.

| Lukasssz a răspuns:

Acum sincer, tu nu dai inimioare la baieti pe Facebook?

| Freya1 a răspuns:

Ma bucur ca site-ul asta chiar a evoluat un pic si am văzut putine comentarii cu "exagerezi tu". Insfarsit oameni nu mai sunt chiar atat de naivi încât să creadă că aceste mici joculete nu au un scop.

Cert e ca daca nu poate renunta la o chestie atat de simpla, are o probleme, de fapt aveti o problema.
Ori e disperat de like si stie ca daca nu da nu primește.Ori chiar cauta atenție.Asa ca ar trebui să iei un pic frâiele in mâini si sa ii spui ca lu-ati o pauza de N timp în care sa se gândească daca lui i-ar conveni ca treaba sa stea invers, daca like-urile alea i se par atat de importante sau, principalul lucru daca are de gând sa rămâneți impreuna si pe viitor sau face căutări pentru o nouă relație.
Stiu ca poate o sa ti se para o reacție exagerată, dar crede-mă, daca de acum nu poti sa "stapanesti" relația si ieșirile lui doar prin iubirea ta si prin presupusul respect pe care ar trebui să îl aibă pentru tine, iti vei pierde ani si vei finaliza urat.Ca de la lucuri mărunte se ajunge la lucuri mari.

Mai poti sa faci o chestie nu prea ortodoxă.Sa iti faci un cont fake, sau si mai bine, sa iti pui prietena sa ii scrie cate ceva si vezi ce se intampla.Atunci te vei lamuri de multe crede-mă.
O prietena de a mea m-a pus pe mine sa fac asta o data cu iubitul ei, iar după a avut o surpriză.O mintea pe ea ca nu are timp si imi scria mie mesaje (noi fiind una langa alta si aratand-ui ce scrie)

| Jus7t a răspuns:

Cred că prietenul tău te cam manipulează cum are chef.
După ce că face mizerii tot el face pe victima laughing

Este normal să te deranjeze chestia asta.
Nu trebuie să facă asta iar dacă tot a făcut-o trebuia să se oprească știind că te răneste.

| ania a răspuns:

Daca e interesat de cadatorie cu tine, nu e normal sa trimota inimioare altor fete, daca nu e, nu sunteti in relatie in vederea casatoriei, va pirrdeti vremea oricum.

| Mosotti a răspuns:

Pai persevereaza in asta pentru ca e absurd sa te deranjeze, ce conteaza ca da inimioara si like-uri?! Adica nu vrea sa se puna la mintea ta care gandeste incorect.

Normal ca exagerezi. Nu trebuie sa-ti provoace suferinta, normal ca nu se opreste din asta, el face o chestie normala, de ce n-ar face o chestie normala, doar ca gandesti tu anormal?

S-ar opri daca ce zici tu ar fi ceva logic.
Lasa sa dea inimioare, ce are? Pana la urma nu esti tu buricul pamantului, are voie sa aprecieze si alte fete atat timp cat totul se rezuma la atat.

Opreste-te in a insista cu ceva aiurea, ca s-ar putea chiar sa-l pierzi, si gaseste alte 100 care nu au o problema cu asta.
Sti cum gandeste o femeie cu gandirea sanatoasa?

De ex daca el se uita dupa unele, ea zice "lasa, ca tot cu mine se duce acasa si face sex si de toate, nu cu alea".