| NicolaeAnton26 a întrebat:

Salutare comunitate TPU! Ce ați recomanda unui băiat de 26 de ani care este într-o depresie aproape cronică pentru că nu a avut și cel mai probabil nu va avea niciodată o prietenă/soție?
Este ultima întrebare pe care o pun pe TPU. Știu că mă repet și sunt foarte enervant pentru mulți de aici, așa că nu voi continua acest show penibil.
Vreau doar să-mi spuneți ce aș putea face până în Ianuarie când mă voi duce la psiholog?
Am 26 de ani, sunt relativ urâțel, la corp sunt mediocru, am o situație financiară oarecum slabă, un loc de muncă decent plătit, iar ca și personalitate sunt timid/slab de înger.
Nu am ce să ofer unei fete, în afară de dragostea mea. Nu sunt frumos, nu am bani, nu am o personalitate carismatică și nici nu am vorbele la mine(cum s-ar spune). Sunt un tip simplu, liniștit, care-și trăiește viața într-un ritm relativ monoton.
Ajutați-mă, vă rog, cu niște sfaturi! M-am săturat să stau noapte ca idiotul în pat și să mă uit pe pereți plângând, gândindu-mă la cât de mult mi-am ratat viața.
Sper ca psihologul să mă ajute să mă obișnuiesc cu ideea că nu toți suntem meniți a avea pe cineva și că unii dintre noi vom fi singuri pentru totdeauna.
O știu, știu că nu voi avea niciodată o relație, dar mi-e foarte greu să accept ideea.
Vă rog... ajutați-mă cu un sfat sau două, chiar mi-ar prinde bine!
Promit că este ultima mea întrebare!

103 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte adevarat ce ai spus in acest raspuns. Si foarte bine ca ai dezvoltatul radarul de identificat prieteni falsi. Sper sa inteleaga ceva si respectivul.

| Celcestietot a răspuns (pentru NicolaeAnton26):

Pana si Arthur de pe canalul Vax Populi si-a gasit pe cineva, deci la tine nu este imposibil chiar delocwinking!

| Mosotti a răspuns (pentru NicolaeAnton26):

Poti incerca sa te duci la sala si sa-ti lucrezi corpul, multi au avut succes dupa chestia asta iar inainte nu, figura se mai modifica putin in sens pozitiv. Insa totusi un om atractiv e si fara sala, majoritatea care atrag nu se duc la sala, fizicul e de fapt figura. Sunt cu sala si corp ok a caror figura nu atrage, si deci nu au reusit, insa sa vedem, fa intai, nu inseamna ca daca altul nu a reusit, nu vei reusi tu. Pai am prietenu meu care de la 15 ani atragea de rupea si niciodata nu a facut sport, avea corp fara fibra, si acum atrage desi are putina burtica, deci la 1, 73 are 88 kile, figura e atractiva, dupa cum declara prietenele lui ca le-am intrebat cand le-am cunoscut, are o figura masculina, agresiva, exact ce vor ele.

Daca sunt si alte probleme vei afla si vei rezolva la psiholog, le vei rezolva sigur pe alea. Dar la sala cu tine! Uite ca asta am uitat sa spun pana acum pentru ca ma gandeam ca figura conteaza si nu neaparat corpul, ai sanse mari! Pune mana si nu mai amana, fa-ti abonament la sala si da-i drumu, mananca sanatos sa ai greutate normala, ia mese ca lumea cu proteina completa un 2-3 g/1 kg corp pentru fibra, deci carne, lapte, oua, branza, pra proteic fara gust si fara indulcitori, iti zice ala de la sala ce si cum. Trei antrenamente pe saptamana a cate o ora ajung mai mult decat suficient, doar aia care se duc la concurs fac de patru ori. Fiecare zi doua grupe de muschi, piept + bicepsi, spate si tricepsi, picioare, umeri si trapez, abdomene nu prea se fac, antrenorul cu care am facut eu participa la concursuri si nu face abdomene, cica se antreneaza automat cu celelalte grupe, iti zic si cine e daca vrei sa vb cu el, sa nu zici ca zic aiurea eu.
Daca nu esti supraponderal nu e nev sa faci bicla sau alergare decat asa un 20 minute dupa ora aia de forta pentru inima, altfel poti sa nu faci chiar deloc.

Asa ca baga, psiholog pentru celelalte probleme, sport pentru fizic. Chiar am unu pe FB care face asta si de cand face si i s-a modificat fizicul, are mai mult succes la gagici. Deci lasa depresia ca nu ai epuizat sansele. Daca nici asa nu merge, atunci da, va trebui sa te obisnuiesti, insa sa nu vb inainte ca nu reusesti.

| NicolaeAnton26 explică (pentru anonim_4396):

Vreau să mă implic emoțional.

| Mosotti a răspuns (pentru NicolaeAnton26):

Tati ai nota 25 fratele meu, eu am stat de vb de 17 ani cu femei de toate varstele, rasele, nivelul intelectual, si am constatat in 95 % din cazuri urmatoarele:
"Nu am ce să discut cu o fată, mi se par foarte plictisitoare și de regulă când aud fetele sau femeile vorbind chestii de-ale lor mă apucă somnul."
Zi asa, incep sa aflu problemele de fapt, nu doar fizicu e la tine. De multe ori nu aveam comunicare, se bloca discutia dupa maxim 20-30 de minute dupa ce terminam, ce iti place sa faci, ce pasiuni ei, ce aia si ailalta, mai nimic din ce ma pasioneaza pe mine si discutii si preocupari nu au. Fiecare e ok si ele si noi dar nu facem parte din aceiasi lume, parca sunt din alta lume, nu ma simt compatibil mai deloc cu ele. Au alta gandire, principii, discutii, pasiuni, pana nici la pat nu ne compatibilizam, eu imi dau drumu mai repede, ea mai greu.

Nu pot, pai ca sa ajungi la sufletul cuiva, intai se leaga pe ceva comun gen pasiuni, discutii, si in timp apare si legatura sufleteasca, ne deschidem unul in fata altuia, tinem unul la altul, etc. Intai sa fie o prietenie, si apoi si celelalte, altfel nu tine. Dar daca nu se leaga nimic, cum sa ajung sa o invit la mine, sa aia sa ailalta? Ce intretine relatia? Pai cu prietenii mei asa m-am legat, prima data pe pasiuni si discutii, apoi am inceput sa tinem unul la altul in timp. Asta e.
De aia mi-ar fi placut sa fiu bi sau pe invers, ca ma inteleg mult mai bine cu barbatii, pai cu prietenii mei practic am subiecte de discutii interminabile, si preocupar, crede-ma!
Asta la mine e prima problema de fapt in relatia cu ele.

| NicolaeAnton26 explică (pentru Mosotti):

Mulțumesc mult pentru sfaturi!

| RAY a răspuns (pentru NicolaeAnton26):

Cum sa ai timp de fete la cate jocuri joci

| RAY a răspuns (pentru NicolaeAnton26):

Pe naiba cati din noi au o cariera decenta plus ca iubirea nu are legatura cu asta

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Corect! Nu are treaba cariera cu asta caci am zis si fetele si baietii multi au cam pe acolo salariile si multi fac impreuna ce trebuie facut, deci sunt amandoi la fel, asta e.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Nu e problema asta, daca e sa fie este, daca e placut gaseste si pe site de specialitate 20 fete si din alea cel putin 8-9 il vor vrea, isi schimba telefoanele si se vad a doua zi, asa ca asta e vrejeala cu jocurile, zic din experienta nu din auzite, cine e placut e gasit oriunde! Sau dorit. Bine sa aiba poza autentica ala placut, nu cum mi-a zis o fata de aici ca majoritatea nu erau nici 50 % din ce era poza aia. Din contra pe afara e f greu, din 50 fete 45 sunt cuplate la 20 si ceva de ani. Asa, dincolo din 50, 50 vor relatie. Cine nu e dorit, nu e dorit nicaieri.

Am avut un prieten misto la fizic, l-am pus sa faca cont pe sentimente.ro, omu se despartise de prietena. A dat mesaj la trei tipe, iar una l-a apelat ea si l-a invitat la cafea. Asta a intrebat-o, de ce tocmai pe el, aia "esti dragutel foc". S-a dus, au baut cafeaua si nu a simtit el ca se potriveste, fata era f bine fizic. A primit raspuns de la celelalte trei si a ales una cu care e si acum de 6 ani jumate si se inteleg f bine. Nu au stat pe net 100 ani, doar s-au cunoscut acolo, a doua zi deja s-au vazut in oras. Asta e.

Ce draci vorbele la el si retras neretras? Pai ce, a vorbit mare lucru? A zis "daca vrei, da telefonul sa ne vedem, si eu te plac, esti draguta destul, ea a zis la fel ca te plac", aia i l-a dat, adica aia care-i raspunsese ca daduse el mesaj adica una din alea trei ramase. Si cu asta basta. Dupa aia s-au descurcat ei. Iar mesajul care l-a dat el primul era "Buna, ce faci? Cum ti se pare acest site?", atat.

Si nu era cu munca, nu prea ii placea sa munceasca, avea parintii cu bani mai multi, si avea 27 ani, avusese si o depresie, si el a zis din start "draga, hai sa-ti zic doua chestii, unu s-ar putea sa am probleme oricand de la depresie, si nu prea le am cu munca cel putin deocamdata", ea raspunde "te plac asa cum esti". Acuma nu stiu in ce stadiu sunt, dar stiu doar ca sunt impreuna. Ca nu l-o fi luat de barbat, dar se ducea ea pe la el, el pe la ea, se distrau, se sexau, era bine.

| slayer09 a răspuns:

In primul rand incearca sa nu mai stai asa singur ca sa iti vina gandurile astea. Ai familia, vorbeste cu ei, despre orice, orice e frumos, bun, oricat de ciudat ti-ar parea. In al doilea rand fa sport, alearga prin parc, uite-te la natura, admir-o asculta sunetul pasarelelor, si uita de problema ta, impuneti sa nu te mai gandesti la depresie si cand te apuca gandurile fa ceva ce te deconcentreaza de la ganduri. Incearca sa nu mai fii asa drastic cu tine, accepta-te asa cum esti, nu te mai compara cu altii si nu te mai judeca atat ca mai mult iti faci rau. Timiditatea vine din frica, frica de oameni, de a vorbi, de a nu fi indeajuns de bun, frica asta iti ingheata mintea. Si toate fricile astea vin din judecati mintale si ganduri negative care iti tulbura sufletul. Ceea ce poti sa faci e sa incerci sa te accepti asa cum esti si sa incetezi sa te gandesti la lucruri negative si sa incerci sa gandesti constient sa te linistesti. Atunci cand iti vin fricile astea, incearca sa te gandesti constient ca te linistesti, sa te gandesti si sa vizualizezi mental cum iti relaxezi muschii si nu ii mai tii incordati. Si toate astea trebuie' sa le faci mereu, in fiecare zi, usor usor, pana peste ceva timp vei prinde "spirul" si vei sti cu ce se mananca, apoi vei trece la nivelul de a infrunta frica de fete, la care vei face tot asa, fara sa te gandesti ca nu poti si daca nu iti iese, nu te duce cu gandul ca nu esti bun de nimic, ci sterge-ti asta din minte si spune ca: "asta e." si incearca si a doua oara si a treia oara pana reusesti. Dar ai grija sa nu te duci in cealalta extrema: mandria si iubirea de sine. Ca practica poti sa iti lucrezi iubirea, ca prin iubire elimini frica, poti ajuta niste sarmani, poti ajuta niste vecini, incearca sa fii util cu oamenii si bucura-te ca ai reusit sa ii ajuti, si asa vei avea de castigat iubire si vei birui frica. Doamne ajuta!

| mgtow a răspuns:

Multi ca tine traiesc asa

| LPCTSTR a răspuns (pentru NicolaeAnton26):

Nice.