| therock030891 a întrebat:

Salutare prieteni, Aseara am avut o ceartă grozavă cu sotia mea iar azi dimineata am iesit cu un prieten la o cafea si când m-am întors inapoi ea si baietelul in vârsta de 7 ani au plecat de acasa..Deci mai mult ca sigur se duce la rudele ei care stau in alt oras la 6 ore distanta..Nu mi raspunde deloc la telefon si m-a blocat peste tot..Am inteles ca are drept asupra copilului, dar asta nu inseamna rapire? Adica nici macar nu stiu ce se intampla cu baiatu, nu mi da voie sa vb cu el la telefon.ce pot face, care imi sunt drepturile? Decide ea sau judecatorul? Nu am intocmit inca nimic de divort dar sigur urmeaza si asta. Orice sfat este binevenit

20 răspunsuri:
| Rayyy2005 a răspuns:

Hey! Nu stiu de ce v-ați certat, și asta conteaza la urma urmei, dar faptul ca ea a luat baiatul si l-a dus in alt oraș fără ca tu să știi unde îl duce inseamna rapire...Te poți duce la poliție să spui ce s-a întamplat. Totuși de la ce v-ați certat?

| Lubeni??38900 a răspuns:

Salut,de asta in ziua de azi nu prea mai țin relațiile pentru că la orice cearta se ajunge la plecări,divorț în loc să se rezolve aceea problema, să ierți, sa comunici. Nu înseamnă răpire pentru că e mama copilului, daca era altcineva străin poate da. Și decide judecătorul, in general copilul v a sta la ea 2 săptămâni, la tine 2 săptămâni și tot așa.

| therock030891 explică (pentru Rayyy2005):

Are ea filme in cap si ma acuza ca as avea treaba cu fete si vorbesc cu altele, dar fara nici o dovada. putea sa dea divort daca nu ii convine dar nu sa mi ia copilu de acasa unde are domiciliul si sa plece nici macar sa nu mi raspunda la telefon

| therock030891 explică (pentru Lubeni??38900):

Pai si daca eu nu pot sa dau de copilul meu, ce se considera? Unde scrie ca nu am dreptul sa vb cu el? daca nu sa intocmit nici un dosar de divort, nimic

| KovacsB a răspuns:

De prea mult bine nu a plecat.Iar tu nu ai nici cea mai vaga idee cum se creste un copil.

| Lubeni??38900 a răspuns (pentru therock030891):

Normal că poți să-ți vezi copilul și ai voie sa vorbești cu el, ești tatăl copilului, ai drepturi. Dar dacă nu vrea sa ți l de-a sa l vezi sau sa vorbești cu el cel mai bine este sa mergi pe calea legală

| Rayyy2005 a răspuns (pentru Lubeni??38900):

Hey! M-am documentat mai bine și se considera rapire in momentul in care un parinte isi muta copilul undeva fara acordul celuilalt parinte. Daca situația continuă așa femeia asta poate avea probleme...

| therock030891 explică (pentru Rayyy2005):

Pai tocmai de asta zic si eu..Atata timp cat eu nu imi abuzez copilul..Nu sunt un betivan..Imi iubesc copilul mai mult ca orice pe lumea asta. Exista lege daca vrea sa ia copilul, dar nu asa sa il ia fara acordul meu

| Cinic a răspuns:

Este rapire! Dar legile europene sunt foarte partinitoare in favoarea mamei. Si aici pe TPU te acuza lumea fara sa stie motivele din spatele despartirii. Nu iti iau apararea nici tie si nici lu' nevasta'ta, doar incerc sa spun ca nu intodeauna barbatul este de vina.

| therock030891 explică (pentru Cinic):

Multumesc,si chiar daca eu as inselao sau as fi vinovat, nu are dreptul sa imi ia copilul si sa plece fara ca eu sa stiu unde sau fara ca eu sa pot vb cu baiatu..de asta exista avocati, divort etc..multumesc?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru therock030891):

Filmele ei din cap îi pot oferi custodie deplină daca demonstrează ce zice.

| 1onur a răspuns:

Dacă ți-ai bătut soția, ți-ai înșelat soția, ți-ai maltratat soția și copilul. Nicio femeie întreagă la minte și sănătoasă la minte n-ar sta cu un agresor, abuzator nici femei n-ar lăsa un bărbat de lângă ia dacă acel bărbat nu devine animal...

| Darius50boss a răspuns:

La judecătorie rezolvați totul

| Valentinaldoilea a răspuns:

Te certi cu sotia, pleci cu prietenii in loc sa repari situatia, si cand femeia se satura si pleaca, brusc iti amintesti ca esti tata.
Asta nu este casnicie iar tu nu dovedesti ca esti tata. Datoria de parinte nu se face la telefon.

| therock030891 explică (pentru Valentinaldoilea):

Cafeaua se bea la 7 dimineata, casnicia nu se impaca la ora aia…Si te asigur eu prietene ca nu e cum crezi tu..Sotia nu are loc de munca iar eu detin o afacere si am un venit cu care intretin familia..Casa la fel.dc crezi ca sunt un parinte rau doar pr ca sunt barbat?

| Miranjacanela40 a răspuns:

In primul rand liniștește te lasă să treacă câteva zile o săptămână două și apoi mergi si o cauți vorbești cu ea personal nu la telefon și hotărâți dacă divorțați sau nu oricum copilul de preferat e să locuiască cu mama.

| Violleta2022 a răspuns:

Halal casnicie ai, daca dupa o ceara cu sotia preferi sa iesi cu prietenii la cafea in loc sa-ti petreci weekenedul cu familia ta.
Asta spune foarte multe despre tine si comportamnetul tau total neadecvat fata de familia ta.
Sincer, cred ca este mult mai mult de spus, dar nu-ti convine tie sa divulgi adevarul aici, de ce v-ati certat si ce tip de comportament ai, dar asta va iesi la iveala la divort.
In ce priveste copilul, va ramane in custodia mamei pana la 14 ani cand copilul poate decide daca vrea sa mearga la tata sau nu.

| darrio2007 a răspuns (pentru therock030891):

Cafeaua se bea dar cu sotia, in asemenea caz. De multe ori noaptea este un sfetnic bun.
Deci puteati sa discutati amandoi problema la o cafea. Mai ales ca aveti si un copil.
Degeaba ai afacere daca in casnicie esti praf.

| Cipi1212 a răspuns:

Din păcate certurile sunt contraindicate in căsnicie.

| Valentinaldoilea a răspuns (pentru therock030891):

Sotia nu are loc de munca zici? Nu munceste acasa pentru toata familia? Sau femeia trebuie sa aiba doua locuri de munca, unul la patron si unul acasa. Iar barbatul sa fie... doar "barbat". Casnicia se impaca la orice ora. Dar daca tu faci astfel de reguli, de ce nu te ingrijesti singur? Renunta la femeie. Spala-te, hraneste-te, intretine-ti casa, etc singur. Ca doar ai un venit si esti barbat, ce naiba!
Esti un parinte rau pentru ca iti aduci aminte de copil cand iti convine. Copilul ala are mereu nevoie de tine. Chiar si cand tu esti obosit, bolnav. Nu numai mama trebuie sa raspunda si moarta. Si tu trebuie sa raspunzi cand copilul te solicita. De cate ori ai vazut sau ai stat de vorba cu copilul in ultima saptamana inainte de cearta? Ai descoperit ca baiatul nu e acasa si imediat ai decis: "rapire". Ca iti convine, nu ca arfi adevarat. Daca te ocupai de copil ca un tata bun, acum era cu tine, nu "rapit".