Păi stai așa că sunt 2 situații. Întâi e nunta, și a doua e conflictul.
Din care ai vrea să ieși?
Schimba mireasa sau preia controlul: mergi la starea civila si casatoreste-te cu fata aia si vezi de treaba ta. Iti dai seama ca pentru ai tai ea va fi orice numai nora, nu.
Cel mai important aspect într-o astfel de situație este comunicarea deschisă și sinceră. Încearcă să discuți cu viitoarea ta soție și cu părinții tăi separat, pentru a înțelege mai bine perspectivele lor și pentru a le explica cum te simți tu în legătură cu această problemă. Ascultă cu atenție punctele de vedere ale ambelor părți și încurajează-i să-și exprime sentimentele. Încearcă să empatizezi cu poziția lor, chiar dacă nu ești de acord cu ei. Arată-le că le respecți opinia.
Dacă discuțiile directe par să fie dificile sau dacă nu reușești să ajungi la un acord, poți lua în considerare posibilitatea de a apela la un mediator sau consilier de cuplu. Această persoană neutra poate ajuta la facilitarea discuțiilor și la găsirea unor soluții în interesul ambelor părți.
Împreună cu viitoarea ta soție, discutați cu sinceritate despre ceea ce este cu adevărat important pentru voi doi în legătură cu nunta. Poate că puteți găsi soluții de compromis care să fie satisfăcătoare pentru ambele părți. Prioritizarea relației voastre trebuie să fie o componentă esențială.
Daca ai o sotie vulcanica care vrea sa detina controlul in toate, trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de a face pasul acesta, sa nu regreti mai tarziu.
Eu aș anula tot din start și aș lăsa puțin timp de gândire. În primul rând să văd care este problema dintre ei și să încerc să aplanez. În decurs de mai multe săptămâni să văd cum evoluează treaba, dacă se ține supărare nu fac nunta până când trece destul timp încât să se agreeze.
Nu mai are nevoie sa fie ajutata de socri?
Apăi, sa nu le mai ceara ajutorul nici la cresterea copiilor, nici financiar, nici cu relatiile, cu absolut nimic.
Si sa se mai gandeasca la un lucru: feciorul asta de care-i place si il vrea de barbat este educat excat de cei de la care nu vrea ajutorul. Sau poate nici de fecior nu-i place dar are alte avantaje la care ravneste?
Ia vezi tu ce este acolo si rezolva problema pana nu e prea Avansurile va lua inapoi sau sunt bani pierduti?
Si pentru viitor, atentie! nu trebuie sa fii tu de fata la orice cearta a lor ca sa aplnezi situtia. Trebuie ca ea sa se inteleaga cu socrii in orice situatie, in orice moment. Altfel, ne vei tot scrie disperat.
Dar tu nu contezi în situația aceasta? Cât de egoiști pot fi unii oameni, indiferent de gradul de rudenie!
Cum ai mai fost sfătuit, comunică și cere lămuriri!
În primul rând cu familia, apoi cu prietena și respectiv, împreună. În persoană vezi adevărata față a omului, și comportamentul fals.
E de apreciat faptul că părinții încă țin morțiș să faceți evenimentul la locația inițială - - - rezultă că încă sunt de acord cu nunta. Nu? Prietena, a procedat puțin cam inocent, din orbirea lăsată în urma conflictului, furie, neputând să poți comenta. Tu, în situația prezentă, ești la mâna ambelor părți. Dacă vrei să iasă ceva bun din asta, preia puțin control asupra situației. Comunică, cum am menționat cu ambele părți și rezolvați împreună (toți 4). Exprimă-ți sentimentele și roagă-i să se pună și în locul tău, căci, observ, că tu ai cel mai mult de suferit. Fapt reieșind din acest anunț! E greșit totuși că v-ați lăsat și la îndemână părinților. Acest lucru ar trebui să se lărgească pe parcurs, căci căsnicia cu familia mirilor va avea probleme pe viitor.
Domnul să te lumineze și să-și facă voia Lui prin voi! Take care!
Scuze, nu stiu ce s-a intamplat cu tastatura sau altceva. Rescriu corectat.
Nu mai are nevoie sa fie ajutata de socri?
Apăi, sa nu le mai ceara ajutorul nici la cresterea copiilor, nici financiar, nici cu relatiile, cu absolut nimic.
Si sa se mai gandeasca la un lucru: feciorul asta de care-i place si il vrea de barbat este educat excat de cei de la care nu vrea ajutorul. Sau poate nici de fecior nu-i place dar are alte avantaje la care ravneste?
Ia vezi tu ce este acolo si rezolva problema pana nu e prea tarziu. Avansurile va lua inapoi sau sunt bani pierduti?
Si pentru viitor, atentie! nu trebuie sa fii tu de fata la orice cearta a lor ca sa aplanezi situtia. Trebuie ca ea sa se inteleaga cu socrii in orice situatie, in orice moment. Altfel, ne vei tot scrie disperat.
Exact asta i-am transmis și prietenei mele, ea fiind cel mai aproape de mine, locuind împreună. Niciunul, din toți 3, nu s-a pus o secundă în locul meu. Răspunsul ei a fost că ea nu se lasă călcată în picioare de ei, deși nu văd cu ce ar fi putut să o "calce în picioare" în câteva momente cât am lipsit eu. Sincer, eu nici până în momentul de față nu știu adevărata sursă de scandal de la momentul respectiv. Eu am auzit doar varianta ei, repetată obsesiv. Cu ai mei nu am discutat deloc despre momentul conflictului. Cu siguranță, acest lucru îl voi face în viitorul cel mai apropiat.
Fii tu Barbatul din casa si aduna urgent pe toti lalalta, sa va intelegeti cu totii!
Daca lasi acum lucrurile de sub control, atunci, in viitor, vei fi sub "papucul" sotiei sau ai parintilor tai (ceea ce cred ca nu doresti).
Eu nu zic decat un singur lucru. Femeia ta, viitoarea ta sotie are un ego foarte mare. Ego ul asta in viitor e foarte probabil sa il vezi si pe pielea ta si sunt convins ca nu va iesi bine. Personal, eu vad clar un motiv sa renunti la nunta cu femeia ta. Sa fim seriosi, iubirea se bazeaza pe sacrificiu, deci putea foarte usor sa nu ii bage in seama pe parintii tai si sa se gandeasca doar la tine dar nu a facut o. Acum, eu nu cunosc situatia si nu o cunosc, dar asta e un comportament de om pe care nu prea l ai vrea in preajma. Discuta cu ea pentru ca tu o cunosti mai bine decat noi, vezi daca te intelegi cu ea sa renunte la orgoliul asta si sa se gandeasca la tine. Daca nu iese nimic, stii ce ai de facut, you ll dodge a bullet.
Nasol. Dacă ții neapărat să te căsătorești cu ea poți să o lași să-și facă damblaua, dar să știi că pe viitor scenele astea se vor repeta.
Așa că fie pui piciorul în prag și îi zici să se liniștească și să rămână totul cum a fost stabilit inițial, fie vă mutați și trăiți separați de părinții tăi, fie îi dai papucii și îți cauți alta. Dacă o lași să facă doar ce vrea ea lucrurile se vor agrava în viitor și se va ajunge la divorț.
Un sfat timp de doi trei ani de la căsătorie să nu faceți copii - să vezi mai întâi dacă îi vine mintea la cap și se dă pe brazdă - că dacă faceți un divorț cu copii devine o tragedie și pentru copii și pentru tine și pentru părinții tăi care vor trebui să te ajute să-i crești.
Nu știu ce relevanță are faptul că mă consider bărbat adevărat sau nu cu situația expusă. Dacă poți oferi un răspuns care să mă ajute, apreciez, dacă nu, asemenea. O zi bună!
În primul rand tu trebuia sa aplanezi conflictul, sa ii explici iubitei tale ca nu trebuie sa pună la suflet răutățile alor tai, iar alor tai sa le spui sa nu intervină în relatia ta și sa nu se mai certe cu ea dacă vor sa aveți o relatie de familie ok.
În fond cu iubita ta te căsătorești nu cu mama ta, și trebuia de la început sa nu ii implici asa mult pe ai tai în relatia și nunta voastră. Daca vreți sa faceți nunta sau ceva, faceti când va permiteți voi nu când va fac alții.
Asta-i viitoare ta soție?:
"Mă tot amenință cu înșelatul, că ea o să se vadă cu x sau y când aș fi eu plecat din oraș, lucru care tind să cred că a avut loc zilele astea, fiind plecat câteva zile."
"Vorbește cu alte persoane de sex masculin și când e lângă mine fără nici o jenă, ba chiar îmi spune că e mai bine să nu știu ce vorbesc ei, că mi-ar face rău asta."
"eu gătesc 80% din mâncarea din casă și tot 80% din cazuri eu fac curat, iar ea restul..eu am un program de lucru mult mai complex decât al ei, iar tot eu trebuie să mă ocup de tot"
"Se consideră net superioară tuturor, ea le știe pe toate, ea e cea mai calculată, și pe lângă ea e cea mai nedreptățită. Dacă greșește ea ceva și e evident vina ei, tot eu sunt..Am încercat de mai multe ori să discutăm, însă doar părerea ei contează."
Ce mai pot să zic... Casă de piatră!
Anuleaza nunta de tot, oricum nu nunta te tine legat, nu nunta aia te casatoreste, te casatoresti la primarie, apoi poti merge la un restaurant ceva si ati terminat lucrarea.
De ce trebuie sa faceti nunta neaparat? Cu ce anume va ajuta acea nunta? Sa nu spui ca faci nunta sa cistigi bani desi cam asta ar fi de fapt motivul, romanii de aia fac nunat, se asteapta ca va stringe ceva malai, nu din alte motiove.
Deci urmeaza sa faceti o mica afacere sau cum sa-i zic, afacere asa deo zi, si urmariti sa obtineti ceva malai, maruntei dar banui ca treaba nu merge cum va asteptati, adica vreti si cu scula undeva si cu sufletul in rai
adica sa aratati ce figuranti sinteti, dar sa mai va ramana si voua de ceva amandine
Cum am spus te casatoresti la primarie nu la nunta, aia este o petrecere ce se tinera dupa casatorie, veneau rude, vecini, sa petreaca cu noii casatoriti.
Dar romanii au dus chestia asta la nivel de afacere.Altii din alte tari au duso in alta directie, sa se sparga in figuri, sa arate nu stiu ce rahat, altii ca is fanateci.
Voi in ce figuri vreti sa va spargeti Ai venit poe aici sa spui ca faci nunat sau ce anume vrei sa afli? Nu vad cine te poate ajuta pe tine sa te impaci cu prietena ta sau cu viitoarea partenera de afacere
Asa ca mergi la ea, discuta, analizati, calculati, vedeti cit dati la muzica, pe ce clienti va bazati, eventual angajati o foirma de asta de statistica va poate spune daca ramaneti sa nu cu ceva, apoi veti stii ce sa faceti, daca sa mai faceti nunta sau nu.
Simplu ii zici ca data ce ati stabilit impreuna sa faceti ceva, asta afaceti. Daca ea schimba si face cum vrea ea, sa faca nunta cu cine vrea, dar nu cu tine. Trebuie sa faci in asa fel sa fie pace si armonie. Nu se vrea, sa faca nunta cu cine vrea nu lasa garda jos, fii barbat
anonim_4396 întreabă: