anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare TPU-usti. Voi tineti cont de trecutul unei fete/unui baiat intr-o relatie(serioasa, bineinteles)? Imi puteti da si argumente? Multumesc!

16 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Salut! Da. Oamenii sunt ce au trait, iar schimbarile nu pot fi 100%, sau nici 50%. Gandeste-te la lucrurile urate/rele pe care le faci/zici, si pe care o sa le ascunzi cand vrei sa te placa cineva. Daca simti ca persoana te raneste, le scoti la suprafata sau nu?

| Frank51 a răspuns:

Sunt cazuri in care persoana se schimba mult si devine foarte ok, dar astea sunt 1 din 100.

| aLeXz95 a răspuns (pentru Mădă0611):

Sa iti spun povestea mea. De 4 luni stau cu o fata. Aceasta ne-am spus reciproc ca avem ganduri serioase, nunta si toate cele.(Ea vrea nunta cat mai curand posibil si nu imi dau seama de ce). Pana de curand, aceasta imi ascunsese trecutul ei( statea cu persoane pentru bani,ii insela; trimitea la baietii cu care vorbea,poze cu ea dezbracata, tentative de videochat si alte lucruri pana in momentul in care m-a cunoscut pe mine). Am avut destule certuri pe motive ca in timpul relatiei noastre, baieti ii trimiteau mesaje cu fel si fel de propuneri, altii mi-au trimis poze cu partile intime ale corpului ei sau in care o somau sa le dea banii inapoi, iar ea nu recunostea nimic. Aceasta nu a dorit in ruptul capului sa mi se destainuie, pana cand am prins un fir al trecutului ei si am reusit s-o fac sa-mi zica. Ce m-a durut cel mai tare a fost faptul ca m-a mintit pana acum ca a avut un trecut ok si ca toate certurile legate de mesajele primite au fost sa isi sustina minciunile. Oare sa mai am incredere in ea ca nu ma va mai minti in continuare si se va schimba?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu. Argumentul este că prezentul și viitorul este mai important ca și trecutul.

| Panamax a răspuns (pentru aLeXz95):

Legea atractiei.Atragi in viata ta anumite persoane. chiar daca renunti la ea, urmatoarea o sa fie la fel.Tu trebuie sa te schimbi.
Stiu ca suna aiurea dar cand o sa-mi dai dreptate o sa fii batran.

| Mădă0611 a răspuns (pentru aLeXz95):

Eu nu cred in schimbari in bine. Poate au altii exemple bune, dar nu le cred. Stii vorba "esti cine esti cand nu te vede nimeni". Daca voia ceva sincer, era sincera de la inceput.

| Adry05 a răspuns:

Hmm da până la un punct, dar nici nu cred că dacă un om a fost într-un fel cu timpul nu poate să se schimbe și să devină un om mai bun.

| aLeXz95 a răspuns (pentru Mădă0611):

Aparent poate am relatat ceva banal. Pana in februarie, aceasta mai vorbea cu baieti si stergea mesajele(am prins-o cu asta). Acum imi striga ca sunt gelos, ca nu o mai las sa mai poarte decolteuri adanci sau ca o intreb lucruri ce mi se par mie ciudate( se aprinde repede). Mi-a reprosat ca o sufoc... nu stiu cata incredere sa mai am in ea

| Celcestietot a răspuns:

Salutare! Bineinteles ca as tine cont de asa ceva, pentru ca nu o tin doar o noapte, iar in planurile importante nu trebuie sa intre oricine trece pe strada, trebuie sa existe o selectie, niste calitati pozitive, onorabile, nu se face salata cu frunze de la gardul viu. Analizam si cum a fost trecutul ei, ca sa ne dam seama posibilele actiuni care le poate lua in viitor, modul de gandire din trecut, iarasi, este unul important, perspectiva de viitor de asemenea, si astfel putem realiza niste limite posibile in care se incadreaza. O relatie serioasa trebuie cladita cu persoane serioase si cu cat este mai implicata persoana in relatia voastra, sa fii sigur ca sansele sa va formati un viitor sigur vor fi in crestere, vor fi unele destul de mari ca sa capeti si increderea deplina fata de ea. Monitorizarea persoanei nu se incheie nici atunci cand o ai langa tine, ci aceasta va trebui sa ramana in permanenta, sa fii tot timpul intr-o stare alerta si cand se iveste ceva neplacut, imediat sa il rezolvati, ca altfel nu va tine pana la final.

| aLeXz95 a răspuns (pentru sadrian46):

Avand in vedere ca prezentul/viitorul mai are repercusiuni repercusiuni din trecut. Ar mai trebui tinut cont, avand in vedere ca vrem sa plecam impreuna pe acelasi drum?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu, e treaba ei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru aLeXz95):

Trecutul are repercursiuni asupra viitorului dacă permiți asta. Viitorul se construiește pe ceea ce este existent în prezent, nu pe amintiri.

| CleanHeart a răspuns:

Da, tin cont si daca vad ca acea persoana s-a schimbat in bine, ii accept trecutul si trec peste, nu imi pasa de trecutul persoanelor indiferent cum arata atata timp cat in fata mea se afla un om bun cu demnitate.

| andaaaaaa a răspuns:

Întotdeauna am ținut cont de trecut, dar dacă tu iubești persoana respectivă, poți trece peste "defectele" ei? Este întrebarea pe care ai trebui să ți-o pui singur. Merită?

| Bonea_Alexandra_1995 a răspuns (pentru aLeXz95):

Un sfat de la o altă fată.
Ce face ea cu tine e manipulare emoțională. Întreabă-te pe tine, merită să fiu într-o relație ca aceasta?
Nu are rost să stai să-i cercetezi trecutul deoarece e in trecut. Urmărește-o în prezent...S-a schimbat?
În general oamenii tind să rămână în relații toxice din cauza nesigurantei si a fricii de a ramane singuri.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru aLeXz95):

Eu zic să nu te legi la cap cu ea laughing Dacă are gânduri serioase cu tine, poate să mai aștepte. N-are cum să se grăbească așa fără să urmărească ceva și chiar și tu simți asta, că altfel nu ai fi pus întrebarea asta. 4 luni sunt fix nimic. Întreab-o de ce e așa important pentru ea? N-are nevoie de un act ca să te iubească.