| SingleForOne a întrebat:

Se mai poate considera ajutor din partea cuiva (prieteni, familie, colegi de servici) când acesta face o treabă de 100 mai bună decât tine, dar în încercarea de a te ajuta, ca consecință te simți de 100 de ori inferior?

Sau se merge după vorba aia "depinde de tine cum reacționezi"?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

Depinde pentru ce e ajutorul. Asta depinde de tine cum o vezi.
Eu consider ajutor, chiar daca o face mai bine, că daca nu ar făcea-o mai bine cum te-ar putea ajuta? laughing Mi se pare logic

| AndreeaWTS a răspuns:

Păi, ai prefera să te ajute unul mult mai prost ca tine? laughing
O persoană mai bună ca tine, e de apreciat. Și de obicei poate fi
un stimulent pentru tine, ca să te perfecționezi.
În nici un caz nu poate fi motiv de depresie.

| Yuoia a răspuns:

Te simti TU inferior. E vina lui ca se pricepe si mai ales ca te ajuta? Pune mana si invata ca sa-i fii cel putin egal.

| DanielVălean a răspuns:

Păi, logic vorbind, dacă ceri cuiva ajutorul deja înseamnă că acel cineva este de 100 de ori mai bun decât tine, întrucât tu nu ai reușit să finalizezi acel ceva fără o influență. Este perfect firesc să te simți inferior cuiva, mai ales văzându-l că știe atâtea lucruri, dar nu uita, cândva și el a fost exact ca tine.

Bula
| Bula a răspuns:

E bine, daca si tu iti dai seama: cat de mare ajutor ti-a facut.

| Anuket a răspuns:

E bine dacă îți este de ajutor.

| SingleForOne explică (pentru Harfagre):

Sunt multe situații când acel coleg de servici realizează lucruri interesante și de lăudat, pentru că asta i se cere de către superiori, și pe urmă îl aplaudă pentru realizarea lucrurilor cerute, în timp ce eu nu am așa multe lucruri de lăudat, treaba e de 2 ori mai grea fizic, și să fiu atent la cele mai mici detalii... happy Este un ciclu repetitiv de apreciere, încât s-au obișnuit să-l aprecieze pe el.

| SingleForOne explică (pentru Harfagre):

Însă, chiar dacă schimb colectivul, aceleași tipuri de caracter le reîntâlnesc în colectivul nou. happy