anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Simt ca mama mea ma neglijaza si simt ca nu ma iubeste la fel ca pe sora mea, am o sora mai mare de 20 de ani care primeste tot ce vrea si nu i de ajuns,o iubesc pe mama mea chiar n as vrea sa ajung la facultate si sa o parasesc ducandu ma la facultate,am uitat sa mentionez ca relania mea cu sora mea e oriblila,de cand eram mici ne bateam ma injura si tot asa, diferenta dintre noi e de 7 ani. Vreau sa stiu ce sa fac in legatura cu asta, vreau ca mama mea sa mi acorde si mie atentia si statutul material pe care il are sora mea.

7 răspunsuri:
| DarthNiger a răspuns:

Pai te neglijeaza in ce fel? nu ai dat destule informatii despre situatia ta si e greu sa iti ofer un raspuns ajutator, poate ai doar tu impresia ca te neglijeaza si vrei mai multa atentie de la mama ta, mi se pare ciudat fiindca de multe ori copii mai mici sunt cei care primesc mai multa atentie decat cei mari

| andreeasabrina12 a răspuns (pentru DarthNiger):

De exemplu nu sunt egoista incerc sa o inteleg pe mama sora mea e plecata la facultate intr-un alt oras iar ea are garsoniera unde sta dar teoretic s-a mutat cu iubitul ei acasa la el, si acolo nu mai sta nimeni iar mama tot plateste, imi este uneori mila de mama mea are 2 locuri de munca si incerca sa i daruiasta tot ce i trebuie, tinand cont ca suntem in 2021 are iph 11 si tocmai ce i s-a stricat laptopul iar mama i-a cumparat unul de 50 de milioane unul destul de scump,familia mea are doar o masina cea pe care i-a dat o ei ca sa aiba acolo la facultate unde e si mama voia sa stranga bani pentru una noua,cand incerc sa vorbesc cu mama despre sora mea,de exemplu acum cateva zile am intrebat o daca chiar i-a luat aptop si ea mi-a zis sa plec si sa o als in pace,mama cand e acasa mereuu sta sa se uite la televizor, am plans de multe ori din cauza ca mama intr-un fel ma neglijaza si nu imi spune nimic zici ca nu poate sa aiba incredere in mine, nu sunt un copil problema invat bine ma comport bine, nu vreau lucruri materiale vreau doar intelegerea si increderea de ami spune si mie mama lucruri, pe langa asta cand vine sora mea acasa si intr-un fel ma cert cu ea am impresia ca sora mea are tot ce vrea si inca cere si mamei mele nu i multumeste deloc si asta ma doare pe mine cel mai tare

| andreeasabrina12 a răspuns (pentru andreeasabrina12):

Nu pot vorbi nimic cu mama sau sora mea, in sora mea nu am incredere iar cu mama nu pot vorbi fiindca ma certa imi spune ca sunt invidioasa pe sora mea si ca sunt o foarte rea, nu inteleg cu ce gresesc sa se comporte asa cu mine, zici ca doar ea ar fi coplilul ei si eu doar asa, as vrea sa stie intr-un fel ce simt si sa se schimbe dar stiu ca daca as deschide discutia mi-ar zice sa plec din camera si sa o las in pace

| Floridori a răspuns (pentru andreeasabrina12):

Ideal ar fi sa ii spui mamei tale cum te simti si sa o convingi sa purtati o discutie dar daca simti ca nu poti, scrie-i o scrisoare.Scrie acolo absolut tot ceea ce simti si ce gandesti si roag-o sa o citeasca pana la capat.Nu conteaza ca e o pagina sau ca sunt 10.Roag-o frumos sa isi faca timp cateva minute sa o citeasca pe toata. Daca simti, eventual poti sa ii oferi si o felicitare spunandu-i cat de mult o iubesti si o apreciezi sau sa desenezi ceva pe acele hartii sau fii creativa in felul tau.Astfel, poate va percepe altfel copilul din tine care are nevoie de ea happy
Ma gandesc la faptul ca poate nu este constienta de cum te simti tu cu adevarat si are impresia ca deja ai crescut si nu intelege nevoile tale emotionale.Sau poate esti si tu o persoana mai sensibila si te afecteaza orice ar spune sau ar face.
Stiu ca metoda cu scrisoarea este invechita (aici poate e de vina si varsta mea laughing ) dar poate iti va fi de folos sa folosesti trucuri vechi in timpuri noiwinking
Ce zici? Crezi ca merita sa incerci?

| andreeasabrina12 a răspuns (pentru Floridori):

Sincera sa fiu cred ca este o solutie care poate ajuta dar degegaba nu cred ca mama mea va aprecia asa de mult si ea crede ca eu la 13[atat am] atat in doresc, imi spune ca eu sunt buna cu ea doar cand vreau bani dar nu stie cate noptii am plans pentru ea

| Floridori a răspuns (pentru andreeasabrina12):

Inteleg ca te simti trista si frustrata dar poate ca tu percepi ca ea nu iti da atentia si iubirea de care simti ca ai nevoie si ea percepe ca tu te porti frumos atunci cand vrei ceva. Poate ca amandoua aveti dreptate sau poate amandoua va inselati.De aceea este importanta comunicarea, dar daca ea refuza, fa tu primul pas. Poate ca tu plangi in camera, dar ea nu stie ca plangi si ca te-a ranit. Poate ca si tu la randul tau spui sau faci ceva, ea se simte ranita dar nu iti arata pe moment si tu nu stii.
Este greu de apreciat de la distanta care este problema in esenta, dar oricare ar fi, numai comunicarea o poate rezolva.
Sper sa ai succes happy

| tzionut a răspuns:

Draga ana. Nu voi mai posta a doua oara mesajul de pe celalalt post. Citeste cu atentie. Vei vedea ca am dreptate. Problema e la tine nu la ei. Sanatate