anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Situatia e urmatoarea: de vreo 2 luni sta la noi in casa un amic de al lui tata. Problema e ca omul asta face multa mizerie, tot timpul trebuie sa trec in urma lui si sa curat. Nu stie spala vase, tot ce atinge e unsuros si scarbos, nu isi face curatenie in baie, asa ca eu ii spal wc, ii aspir in camera. Si asa mai departe. Ideea e ca el sta la noi fara sa dea bani, nu e ca si cum ar sta in chirie si eu ar trebui sa ii pun la dispozitie serviciile mele de menajera. Pe mine ma incurca faptul ca trebuie sa ii port si lui de grija. Iar casa nu o pot lasa mizerabila. Deja incepe sa ma scoata din sarite toata situatia asta. Intrebare: Ce e de facut? Nu ii pot spune omului: spala-ti buda si farfuriile si nu mai stropi toata casa cu ulei cand iti faci omleta. E un amic vechi de al lui tata si nu pot fii lipsita de bun simt. Cum sa pun problema ca el sa se mute? (trebuie sa rezolv singura problema, asa ca va rog sa nu imi sugerati sa ii zic lui tata sa l dea afara). mersi

Răspuns Câştigător
| Mayar a răspuns:

Trebuie sa ii spui frumos si diplomat, faacand ma idegraba aluzii, la cat trebuie sa faci curat, iar el, fiind barbat e mult, adica ar fi mult mai eficient si te-ar putea ajuta in a face curat, anume curatenia lui. Ca sa il faci sa se mute? Ei bine, poti sa il faci sa creada ca a ta casa e bantuita, de exemplu, sau alte chestii care nu ii plac.

7 răspunsuri:
| William a răspuns:

Tocmai ca e un bun prieten de-al tatalui tau. Daca el nu are bunul simt sa spele vase sau sa plateasca chirie nici tu nu ar trebui sa ai bunul simt sa speli dupa el.

| Lawliet14 a răspuns (pentru Mayar):

happy Like!

| AliGab a răspuns:

Uneori este nevoie sa faci si pe nesimtita. Nu ii mai faci in camera, ii indici unde este aspiratorul, sau peria de wc, sau buretele si deteregentul de vase. Ii sugerezi ca este sanatos sa se spele pe maini inainte si dupa masa, etc...trebuie sa ii spui daca vrei sa ai rezultate. Succes

| Kenya a răspuns:

Vorbeste cu tatal tau sa vorbeasca el.

| ElenaSt2011 a răspuns:

Incearca sa lasi msi multe zile farfuriile nespalate si cand isi va pune mancare in farfurie si va observa ca nu mai sunt farfurii curate, va fi nevoit sa spele una pentru a nu manca direct dintr-o farfurie murdara.

| alex1854 a răspuns:

Eu zic sa vb prima data cu respectivul si sa-i spui care e problema daca nu-i convine poti sa-i spui foarte frumos te rog frumos eu nu sunt menajera ta asa ca ori iti faci curat dupa tine ori pleci!

| aumih16 a răspuns:

Nesimtit! altceva nu este!