| AndaGa a întrebat:

Situatia in care ma aflu e destul de complicata. Am 26 ani si un copil de 2 luni, iar cand eram insarcinata in 7 luni am prins o conversatie pe whatsapp intre sot (31 ani) si amanta de pe atunci care ii este si colega de serviciu.
Colega mai mare cu 7 ani de cat el casatoritabcu 2 copii. Mi.a fost ingrozitor de greu sa trec peste, dar m.am gandit la copil sa aiba ambii parinti. acum 3 saptamani am aflat urmarindu.i conversatiile, pentru ca era foarte,, grijuliu" cu telefonul si mi.a dat de banuit ca ceva se intampla, am vazut ca vorbea cu sora acelei colege (40 ani) si care urmeaza sa ajunga in tara curand. Sunt avansuri la care a raspuns, ii trimitea poze. Si cu inca o femeie, aceasta de 46 ani cu care s-a culcat. Eu sunt la parintii mei acum cu copilul. Spune el ca se simtea neglijat si ca nu se va mai repeta. Dar pe perioada sarcinii cand aceasta a avansat eu nu ma simteam in regula, iar dupa nastere cu atat mai mult. El zice ca se schimba si nu va mai face. Ca acum vede cum e fara noi. Eu cred ca sunt si curiozitati la el, pentru ca toate femeile sunt cu ceva ani mai mari fata de el. Ce sa fac sa depasesc cumva situatia. Il iubesc inca, dar nu mai pot avea incredere in el. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| GabyT10 a răspuns:

Vreau sa-ti spun ce as face eu daca as fi in situatia ta (nu sunt in masura sa-ti spun ce sa faci cu viata ta).In primul rand nu as mai putea avea incredere in el ("lupul isi schimba blana dar naravul ba").Mi-as pune intrebarea (de ce l-as ierta)oare el m-ar ierta daca as face ceea ce a facut el? Copilul va putea sa tina legatura cu el, nu as incerca sa-l separ de tatal lui.Sunt convinsa ca i-ar fi greu fara mine, fara copil, dar nu as crede ca se va schimba. Odata ce nu m-a respectat, nu s-a gandit cat de mult ma raneste inselandu-ma, clar nu ar merita o sansa.In viata orice greseala se plateste.As sta de deschis de vorba cu el, l-as pune sa-si inchipuie ca eu am facut ceea ce a facut el...cum s-ar simti?! Chiar daca m-ar ierta, la prima (mica) discutie, clar imi va aduce reprosuri.Eu cred ca odata ce a gresit, chiar daca as spune te-am iertat si ne-am impaca, nu as avea incredere in el, asa ar aparea mereu discutii si n-am putea fi iar o familie.Cu regret spun asta, nu cred ca ar merge relatia dupa o astfel de impacare.Sa fac un compromis de dragul copilului, asta inseamna nefericirea mea (oare eu de ce n-as avea dreptul la fericire?! ).O vorba din popor spune asa "sacul peticit nu mai este sac", asa vad eu o relatie dupa ce unul dintre parteneri inseala.Sa-ti traiasca copilasul, sa te bucuri de el si realizarile lui.Ai grija de tine, sper ca vei lua cea mai buna decizie pentru tine si copil.

22 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Pare sa aiba o bucurie la femei mai in varsta. As crede ca nu e vorba atat de curiozitate cat de faptul ca respectivele sau altele din trecut i-au oferit cine stie ce experiente senzationale. Nu exista nimic in discutiile voastre intime care sa iti dea o indicatie? Poate o cerere mai deosebita pe care tu ai refuzat-o? O femeie mai in varsta dispusa sa intre intr-o relatie cu unul mai tinerel si fara perspective de casatorie de obicei accepta cam orice fel de fantezii.
Ai cu el o discutie lamuritoare si foarte sincera. Afla de la el de ce i-au trebuit respectivele, si ce ar fi trebuit sa ii oferi tu ca sa nu mai ajungeti in situatia asta. Stabiliti ca un cuplu ce este de facut, si ce se va intampla daca situatia se mai repeta. Si daca il accepti inapoi, nu ii "scoti ochii" despre aceasta parte si nici nu te porti astfel incat sa se simta vinovat. O ingropi in tine si nu o mai scoti la iveala decat daca o ia din nou pe aratura. Daca il toci marunt, nu va mai avea motivatia sa se poarte cum trebuie.
Daca iti refuza aceasta discutie sau daca intuitia ta iti spune ca nu e sincer, probabil ca e mai bine singura. Ai insa grija, s-ar putea sa ii fie rusine sa iti spuna exact ce i-au facut respectivele, se poate sa fie ceva de prin filmele XXX.

| GdX a răspuns:

Discuta cu el si daca nu reusesti sa scoti nimic de la el, convinde-l sa mergeti la terapie de cuplu.

| sofisis a răspuns:

Deci practic s-a culcat cu minim doua pentru ca...se simtea neglijat? Pe bune? Un barbat care nu este capabil sa stea cateva luni fara sex, cat timp ii e nevasta gravida, nu merita nici buna ziua. Si...tie nu ti se pare nimic ciudat in faptul ca vrea sa faca sex cu sora amanta-si? Mie nu mi place individul si nici nu il cred.
Acum, ii mai poti da o ultima sansa dar sa nu te astepti la prea multe. Adica fii circumspecta. Nu paranoia si cicalitoare, dar fii in stand-by.

| ROB3RT89 a răspuns:

Buna,
Nu stiu care e faza in familia vostra dar iti zic o faza.
Ambele sexe fac lucruri de genu datorita unor lipsuri,fie ele emotionale sau tot ce tine de itimitati,nu mai conteaza.
Daca nu au ce isi doresc acasa,evident ca isi cauta in alta parte.
Comunicarea e foarte importanta intr-o relatie.
E nasol ca ai un copil cu el, daca nu, era usor sa pui punct.
Acum decizia iti apartine, vorbiti, comunicati dar asta nu prea e de iertat.
Banuiesc ca esti constienta ca o va face iar si iar si iar.
Gandeste-te bine ce faci mai departe si ia o decizie!

| Freya1 a răspuns:

In primul rand nu te mai iubeste clar. Daca te iubea nu se ducea sau culca cu alte femei.
In al doilea rand nu te respecta in conditiile in care i-ai facut un copil si l-ai iertat de tampeniile lui si el tot a continuat sa isi caute alta.
Nu stiu ce poate vedea la "mamaie" dar cred ca ar trebui sa il lasi cu ele, in fond tu daca iti ti si obisnuiesti copilul cu el nu vei mai putea sa il parasesti pentru ca va suferi copilul asa ca acum este timpul sa il lasi cand inca cel mic nu constientizeaza.
Vorbeste cu el, spune-i ca vrei pensie alimentara si papa.

| Dalmore a răspuns:

Oamenii nu se schimbă. Când te simți neglijat COMUNICI, dacă el nu știe să deschidă gura e un papă-lapte și un egoist, tu erai gravidă și el făcea din astea, adică practic nu avea pic de înțelegere pentru tine și el era ăla important și cu nevoi în situația asta, nu soția gravidă. Nu înțeleg cum ajungeți lângă asemenea oameni.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru sofisis):

Esti din epoca de piatra? Tu n-ai inteles ca a fost pe timpul sarcinii si dupa inca o perioada buna? Deci peste un an!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu, daca mi-ai umbla prin contul meu, m-ai spiona ti-as zice PA in minutul urmator.

| sofisis a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Asa si? Care e problema? Un barbat normal poate sta cateva luni fara sex. Dupa nastere, avansatule, oricum NU AI VOIE sa faci sex 2 luni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce alegi și ce îți place, de aia ai parte, așa că nu ai nici un drept să te plângi de rezultate. Ai zis că îl iubești? Atunci suportă consecințele și taci, altfel nu se poate. Voi vreți și cu aia-n **r și cu sufletu-n Rai. Nu merge așa.

| AndaGa explică (pentru sofisis):

Da, se simtea neglijat spune el. Mi se pare ciudat tot ce a facut, de aceea nu pot sa mai am incredere cu toate ca spune ca nu se va mai repeta. Multumesc!

| AndaGa explică (pentru ROB3RT89):

Am iertat prima data in speranta ca nu se va repeta si doream sa salvez casnicia. Urma sa nasc si voiam sa fim o familie cum stiam ca ne dorim amandoi. Dar sa traiesc cu teama ca va face iar si iar. nu mai vreau. Multumesc!

| AndaGa explică (pentru Freya1):

Multumesc pentru sfat!

| AndaGa explică (pentru anonim_4396):

Nu piere dintr.o data iubirea, mai sunt ceva sentimente. Nu vreau nici sa ma complac intr-o casnicie din motiv ca e si copilul la mijloc, dar nici nu cred ca am facut rau ca am iertat o data sa o salvez. Din exterior e poate mai usor de judecat, dar cand esti direct in miezul problemei...

| AndaGa explică (pentru GabyT10):

Voi divorta...acum ca s-a auzit de despartire, au indraznit si alte persoane sa zica ce stiu. Asa am aflat mai multe acum. Nu pot sa cred ca trec prin asta, dar nu am ce face sa schimb situatia. Multumesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AndaGa):

N-ai inteles nimic, nu ma intereseaza nici detalii, nici sa te ajut cu nimic, oricum nu meriti, ce am vrut sa spun e ca intotdeauna alegeti exact ceea ce va aduce in situatiile astea. Mai rau e ca va si complaceti. Prostia ai facut-o de la inceput, asa functoinati voi, astia sunt oamenii pe care alegeti voi sa ii iubiti, altfel nu puteti. Asa sunteti majoritatea. Aia inseamna si cu aia-n **r si cu sufletu-n Rai... inseamna ca nu puteti sa alegeti cu capul. Si chiar daca ati alege, tot nu v-ar conveni ce ati ales.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru GabyT10):

Gandire scarboasa de narcisista care se pune intai pe ea pe primul loc in fata copilului. Ca de fapt copilul ala trebuie sa sufere in viata ca a ales mamica sa se incurce cu un terminat, ca doar deh, aia va plac voua si sa-i toarne si-un copil. Bravo! Aplauze. Bine ca sunt mai importante sentimentele voastre fragile, saracutele de voi, ca doar sunteti copile razgaiate, imature, fara responsabilitate pentru alegerile voastre, decat felul in care se va dezvolta un copil intr-o familie dezbinata. Lasa copilul, o sa se descurce el, ce conteaza, se mai duce in vizita pe la celalalt, il mai vede, nu-l mai vede si tot asa. Important e sa aleg eu gresit, sa ma simt eu bine cu un om nepotrivit, ca altfel nu ma lasa natura de femeie sa aleg si in final, doar eu contez, dupa care evident, inevitabilul se va intampla si vai, vai, mi-a ranit sentimentele cand nici nu era de asteptat, a dracu' treba, doar cine era sa stea sa gandeasca cu capul doi metri mai in fata si la viitor, doar nu eu. Ah si ia stai sa vezi treaba, ca sa fiu sigura ca o stric bine, bine de tot, hai sa-i mai trantesc si un copil. Mi-e scarba tare cand vad asemenea mentalitati si atata iresponsabilitate si dispret pentru oricine in afara de sine. Ai mai luat si raspuns castigator, se vede ca sunteti in aceeasi minte. Cum am mai spus si intr-un reply anterior, ce alegi, aia tragi, ca doar cu bina stiinta ai facut-o si nu are nimeni datoria sa sufere pe urma voastra. in special un copil pe care l-ati facut fara cap, fara sa ganditi o secunda cu cine-l faceti macar. Sau de fapt, stai, ca pe la voi femeile, majoritatea, inca nu s-a ajuns cu astea cu responsabilitatea pentru actiunile si alegerile proprii facute in teorie cu buna stiinta, nu, la voi functioneaza doar legile ignorantei si inconstientei. Ce conteaza altii? Sa va simtiti voi bine si ce-o iesi o iesi, doar o viata aveti numai, asa-i? In rest... tara piere si baba se chiaptana. Ce daca am ales gresit, doar nu-s eu de vina, el e, e curvar, e porc, e nu stiu cum. Dar la proba contrarie, inca si acum mai e bun, nu mai spun la inceput. Ca daca era OM la locul lui, eh, neinteresant, gretos, nu e barbat adevarat. Si tot asa mai departe se invarte roata. Ma doare capul cu gandirea voastra si mi-e scarba. Dar asta-i viata, altfel voi nu functionati. Stiti doar sa va distrugeti si pe voi si dupa voi sa-i mai luati si pe altii. Ignorante, narcisiste si inconstiente. Si mai auzi vorba, se maturizeaza femeile mai devreme decat barbatii. Da, se maturizeaza in narcisism si ignoranta, in pretentii.

| AndaGa explică (pentru anonim_4396):

Nu iti inteleg frustrarile....sincer te cam te grabesti in a face atatea afirmatii. I.am turnat un copil? Nu, stiam ca si el vrea. Stiam ca amandoi ni.l doream, eu din tot sufletul. Ba chiar nu as face vreo intrerupere de sarcina pentru nimic in lume. Prefer sa imi cresc singura copilul. Nu vreau sa ii fiu sotie si sa accept ca el sa mai duca o viata paralele cu alte femei. Ai spus ca ma gandesc doar la mine, mai sus. Ei bine, nu. De aceea am trecut peste faza cu prima amanta, m.am gandit sa fim o familie, dar repetandu.se asta nu pot ierta la nesfarsit. Nici tu ai face asta, sunt convinsa. Stiu ca nu ii va fi bine copilului, dar cred ca imi intelege decizia peste ani cand va ajunge la varsta potrivita sa ii explic ce s-a intamplat. In plus acum cand am tot incercat sa discut cu sotul sa inteleg de ce a facut asta, mi-a spus ca asa a simtit pe moment si ii pare rau. Comportamentul lui in casa era unul bun, ce nu dadea de banuit. Asta m.a facut sa fiu atat de confuza. Nu pot sa cred cum un om joaca asa bine...

| GabyT10 a răspuns (pentru AndaGa):

Imi pare extrem de rau pentru tine si copilasul tau ca sunteti nevoiti sa treceti prin asa ceva.Sigur acum ca ai aflat si din alte surse, vei cantarii bine situatia si vei lua cea mai buna de decizie pentru tine si copilasul tau. Sper din suflet sa fi fericita indiferent de ce decizie vei lua.

| AndaGa explică (pentru GabyT10):

Sper sa trec peste cu bine...multumesc inca o data!

| GabyT10 a răspuns (pentru AndaGa):

Doamne Ajuta!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru sofisis):

Si ce are sula cu prefectura?! Nu era vorba de 2 luni, ci de un an si ceva.